Rocrail server not up loading

Post Reply
9h1bw
Posts: 96
Joined: 01.02.2011, 08:14
Location: Malta

Rocrail server not up loading

Post by 9h1bw » 25.12.2018, 11:55

i am trying to install rocrail with the following hardware
Raspberry pi
Arduino uno
DCC++
I installed the software without difficulties however when I upload Rocview the arduino and DCC++ communicate together.
However when i click on the Rocrail Server software icon to upload nothing happens.
What am I doing wrong?

I have not difficulty in doing so when I use a Lattepanda single board computer running Windows 10.

Have a Very Merry Christmas with your loved ones.

Chris

rjversluis
Site Admin
Posts: 42015
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Rocrail server not up loading

Post by rjversluis » 25.12.2018, 12:09

The Rocrail Server Icon/Shortcut is obsolete, and should not be used.
It will no longer provided in future revisions.

9h1bw
Posts: 96
Joined: 01.02.2011, 08:14
Location: Malta

Re: Rocrail server not up loading

Post by 9h1bw » 26.12.2018, 11:36

Hi Rob,
Thank you for your prompt reply,
To make sure I have the latest Rocrail version I upgraded and updated the software and turned on the system again.
I noticed the following:
The power switch turns on the motor shield powered up as usual, however the dcc voltage measures 25.4 volts on my ac meter from an input dc voltage to the shield of 12.7 volts dc. The electric motor of my engine spins at full speed and backwards with out even being selected its address.
When I used my Lattepanda , single board computer running windows 10, the dcc voltage is just under 12 volts with full control.


Can you help me to resolve this situation?

Regards

Chris

rjversluis
Site Admin
Posts: 42015
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Rocrail server not up loading

Post by rjversluis » 26.12.2018, 12:16

Hi Chris,

Rocrail is not responsible for the output level of DCC++; It just communicates with DCC++ over a serial connection.

9h1bw
Posts: 96
Joined: 01.02.2011, 08:14
Location: Malta

Re: Rocrail server not up loading

Post by 9h1bw » 27.12.2018, 19:48

Thanks Rob for your reply.
May I ask you another question to help me out with this problem, as I think I do not have control of my dccpp as I am not setting up the controller properly.
In setting up the controller I had no difficulties with the comport number.
However I do not understand how to set up the I/O inputs tab and the other tab.
Can you point me to an example I can copy or even if you could tell me what go key in.

Best regards
Chris

Post Reply

Return to “Arduino”