Arloco (LocoNet) bezetmelders met DR5000 werkt niet. Topic is solved

Post Reply
marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Arloco (LocoNet) bezetmelders met DR5000 werkt niet.

Post by marcombv » 28.02.2018, 17:08

Beste Rocrailers,

Ik heb een baan met Arduino (Arloco) bezetmelders met stroomdetectie volgens het Loconet-T protocol.
De eerste Arduino heeft de adressen 1 t/m 16 voor het schaduwstation.

Ik gebruik 1 melder per blok, omdat het niet zo nauw kijkt waar de trein precies in het blok stopt.
Als ik een blok inrij zie ik op de Arduino de statusled gaan branden dus ik weet dat er signaal binnenkomt.
De locs reageren dus ook in de blokken want ik kan rijden.

Echter in Rocrail zie ik geen bezetmelding verschijnen.

Ik werk met de Digikeijs 5000 centrale. En het aantal S88 melders staat daar op 0 ( ik had ergens gelezen dat dit soms problemen kon geven).

Iemand een suggestie waar ik nog naar zou kunnen kijken?
Last edited by marcombv on 03.12.2018, 15:11, edited 2 times in total.

smitt48
Moderator
Posts: 6111
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Bezetmelding werkt niet?

Post by smitt48 » 28.02.2018, 17:18

Hi Marco,

Kijk naar de Loconet->Detail tab, daar hebben ze de S88 optie.
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=loc ... etails_tab
Tom

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: Bezetmelding werkt niet?

Post by marcombv » 28.02.2018, 21:03

smitt48 wrote:Hi Marco,

Kijk naar de Loconet->Detail tab, daar hebben ze de S88 optie.
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=loc ... etails_tab
Tom
Ook die staat op 0, dus dat heeft niet echt geholpen. :-)

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: Loconet-T met DR5000 werkt niet?

Post by marcombv » 02.03.2018, 15:16

Niemand verder enige suggestie? :oops:

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loconet-T met DR5000 werkt niet?

Post by rjversluis » 02.03.2018, 15:18

Hallo Marco,

ik wist helemaal niet dat de dr5k s88 direkt ondersteunt.
Een test centrale heb ik hier, maar s88 modulen niet.

Heb je al met de monitor gekeken?
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=sensormon-en

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loconet-T met DR5000 werkt niet?

Post by rjversluis » 02.03.2018, 15:22

OK,

in jou eerste posting staat dat je LocoNet detectors gebruikt, dus hoef je helemaal niet naar s88 instellingen te kijken.
LocoNet bbezet meldingen moeten gewoon komen tenzij deze modulen niet door de dr5k herkent worden.

LocoNet-T ?
Wat betekend de extra T aan LocoNet?
Er bestaat geen LocoNet-T protocol, alleen LocoNet.
De T of B slaat op de bedrading wat dus niet LocoNet conform is; Heeft Uhlenbrock bedacht en is helemaal fout.

Als je een Digitrax centrale met een IB via LocoNet verbind zijn beide centrales defect omdat Digitrax geen massa ontwerp heeft.
Dus als deze melders voor de originele Digitrax centrale gemaakt zijn moet je opletten dat niets stuk gaat.

Weet je zeker dat je deze modulen direct mag aansluiten aan de dr5k?
Voor dat je het weet heb je de LocoNet bus van de dr5k defect gemaakt.

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: Loconet-T met DR5000 werkt niet?

Post by marcombv » 02.03.2018, 16:00

rjversluis wrote:Hallo Marco,

ik wist helemaal niet dat de dr5k s88 direkt ondersteunt.
Een test centrale heb ik hier, maar s88 modulen niet.
Het gaat ook niet on S88 modules. :D
Heb je al met de monitor gekeken?
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=sensormon-en
Ja, en die blijft keurig leeg.
Ik ga nu eerst op de Arduino monitoren, en dan verder zoeken.
rjversluis wrote:OK,

in jou eerste posting staat dat je LocoNet detectors gebruikt, dus hoef je helemaal niet naar s88 instellingen te kijken.
LocoNet bbezet meldingen moeten gewoon komen tenzij deze modulen niet door de dr5k herkent worden.
Had via google gevonden als het aantal S88 melders hoger dan 0 is dat dit problemen zou kunnen geven.
LocoNet-T ?
Wat betekend de extra T aan LocoNet?
Er bestaat geen LocoNet-T protocol, alleen LocoNet.
De T of B slaat op de bedrading wat dus niet LocoNet conform is; Heeft Uhlenbrock bedacht en is helemaal fout.
De Digikeijs centrale heeft een Loconet-T en een Loconet-B aansluiting.
Als je een Digitrax centrale met een IB via LocoNet verbind zijn beide centrales defect omdat Digitrax geen massa ontwerp heeft.
Dus als deze melders voor de originele Digitrax centrale gemaakt zijn moet je opletten dat niets stuk gaat.
Nee het zijn bezetmelders gebaseerd op een Arduino. Er zijn meerde mensen die deze combinatie gebruiken.
Dus Arduino icm DR5000.
Weet je zeker dat je deze modulen direct mag aansluiten aan de dr5k?
Voor dat je het weet heb je de LocoNet bus van de dr5k defect gemaakt.
Ja, dat zou geen problemen moeten geven.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loconet-T met DR5000 werkt niet?

Post by rjversluis » 02.03.2018, 16:09

Hi Marco,
Nee het zijn bezetmelders gebaseerd op een Arduino. Er zijn meerde mensen die deze combinatie gebruiken.
Dus Arduino icm DR5000.
wat staat er in de Rocrail server trace nadat een melder actief is geworden?
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=issue-en

Had via google gevonden als het aantal S88 melders hoger dan 0 is dat dit problemen zou kunnen geven.
? Voor Rocrail ?
Of heb je het over de dr5k setup?

Heb je bij Digikeijs al nagevraagd? Die schijnen zeer snel te reageren op klanten vragen.

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: Arloco (LocoNet) bezetmelders met DR5000 werkt niet.

Post by marcombv » 04.03.2018, 17:58

We zijn inmiddels een stapje verder:

Had een foutje gemaakt, de Arduino op Loconet-B aangesloten in plaats van Loconet-T.
Kabel goed aangesloten en de Arloco 1 geeft nu keurig de signalen door aan mijn DR5000 centrale.
Ik zie op mijn centrale nu keurig in welk blok mijn loc zich bevind. :)

Echter in Rocrail komen nog steeds geen meldingen binnen? :cry:

Is er ergens nog een instelling die ik over het hoofd zie?

Mijn wissels stuur ik ook met Adruino's aan en die werken prima, zie in Rocrail goed in welke stand de wissels staan.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loconet-T met DR5000 werkt niet?

Post by rjversluis » 04.03.2018, 18:04

rjversluis wrote:Hallo Marco,

ik wist helemaal niet dat de dr5k s88 direkt ondersteunt.
Een test centrale heb ik hier, maar s88 modulen niet.

Heb je al met de monitor gekeken?
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=sensormon-en

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: Arloco (LocoNet) bezetmelders met DR5000 werkt niet.

Post by marcombv » 06.03.2018, 11:38

Inmiddels heb ik de melders aan de praat (de eerste 16)
Nu nog uitzoeken hoe ik ze aan de blokken kan koppelen.

jburgt
Posts: 5
Joined: 28.01.2018, 20:48
Location: Geldrop
Contact:

Re: Arloco (LocoNet) bezetmelders met DR5000 werkt niet.

Post by jburgt » 13.06.2019, 21:52

@Marco,

Je hebt een PB

Gr, Hans

Post Reply

Return to “Digikeijs (NL)”