CS2 S88 Not Working

Märklin Central Station 2

Re: CS2 S88 Not Working

Postby ups60 » 05.07.2015, 02:29

Hi,
have you an Name to contact?

how does your PC to connet to Network? DHCP or have its an defentility IP?

Uwe
Märklin H0 K-Gleis, CS2 60215 (V4.2.1), Raspi 3 RR-Server, Windows 10, Ubuntu 16.04, Raspi B2+ Rocnetnode, GCA_PI01, GCA_PI02, GBM-Boost + GBM-16T
ups60
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby Jvt » 05.07.2015, 03:22

Hello

I will try the manually set and restart.

How do I determine if my CS2 is on my network?

JVT
Jvt
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby Jvt » 05.07.2015, 05:15

Uwe

My name is Justin.

My PC connects via wifi. I don't know how to check for DHCP. But generally my PC IP does not change
Jvt
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby Jvt » 05.07.2015, 05:54

Ok

I have now go them connected.

However my Sensors S88 still don't work.
Jvt
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby rjversluis » 05.07.2015, 05:57

Hi Justin,

if you understand German you could have a look at this thread:
viewtopic.php?f=106&t=9231
Best Regards, Rob.
:!: PS: Do not forget to attach the usual files.
:!: PS: Nicht vergessen die übliche Dateien an zu hängen.
[ macOS - Linux] - [ N: CBus - CAN-GCA ] - [ 0: RocNetNode - GCA-Pi ]
rjversluis
Site Admin
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby Jvt » 05.07.2015, 06:21

Unfortunately I don't speak or read German
Jvt
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby Jvt » 05.07.2015, 07:50

Ok thank you everyone for your help.

My sensors are working, only me the 1st 16, 2nd 16 not working yet.

I am not sure what made them work!
Jvt
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby Bernie » 05.07.2015, 10:04

Hi Justin,

did you set the number of S88 modules correctly ? You have to set the number of 16-port feedback modules connected to the CS2.
Gruß Bernd

[H0 2-L DCC] [Win10real,Win7Test] [IB-COM+GCA101+TamsMC] [4*ORD-3] [GCA50/93/102/136] [Weichen/Lichtsign. LDT/Viessmann(MM)] [Formsignale GCA136] [CarSystem/DC-Car] [Weichen CarSystem Digirails DR4024]

http://www.modelltraumland-wuppertal.de/
Bernie
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby Jvt » 06.07.2015, 09:43

Yes the S88 are setup correctly I also did some tests and my second s88 is no longer working.

Question. Can you connect the CS2 and PC via Ethernet cable directly? :rr_for_ever:
Jvt
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby LDG » 06.07.2015, 10:48

Hi Justin,

you'll also have to tell the CS2 how many feedbacks/sensors you have. Otherwise the CS2 will not report any changes.
Just use an "internal track plan" on the CS2 and insert at least a feedback/sensor with the highest availbale number/address (2 modules of 16 sensors per module -> highest number/address is 2*16=32) :wink:

Regards,
Lothar
LDG
Site Admin
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby Jvt » 06.07.2015, 11:52

Hi Lothar

When you say an internal track plan what do you mean?

Do you mean just in layout add 1 señor at 32?

JVT
Jvt
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby ups60 » 06.07.2015, 12:47

Hi Justin,

are you shure, that the s88 module(s) are connected correctly? For testing you can make a small layout in your CS2 like this:

sensors.png


When the sensors not working check the connector on bottom of your CS2.
Then the modules have to be setup in Rocrail like this:

cs2.png


Uwe
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Märklin H0 K-Gleis, CS2 60215 (V4.2.1), Raspi 3 RR-Server, Windows 10, Ubuntu 16.04, Raspi B2+ Rocnetnode, GCA_PI01, GCA_PI02, GBM-Boost + GBM-16T
ups60
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby LDG » 06.07.2015, 13:27

Hi,
Jvt wrote:When you say an internal track plan what do you mean?

Do you mean just in layout add 1 señor at 32?
Yes, add at least 1 sensor with the highest number to a layout in the CS2. Then the CS2 will query and report all sensors from 1 up to that sensor.
You can also create an S88-test-layout like Uwe showed in the previous answer :)

Regards,
Lothar
LDG
Site Admin
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby Jvt » 07.07.2015, 09:28

Thanks I shall run these checks on the weekend.

Hopefully these shall solve the issue. :P
Jvt
 

Re: CS2 S88 Not Working

Postby Jvt » 18.07.2015, 04:21

My CS2 is only reading my 1st S88. I have followed all the help above however no luck. Any thoughts?

Also my Rocrail is again no reading my S88 from the CS2. :(
Jvt
 

PreviousNext

Return to CS2