Statuts bulb - track power

Uhlenbrock new generation CS-Line
Post Reply
pit
Posts: 164
Joined: 04.12.2012, 12:12

Statuts bulb - track power

Post by pit » 18.08.2014, 20:39

Dear friens of Rocrail,

I switch on my IB-BAsic
I launch Rocrail

and in the status buld (the indicators right-down of the window) the track power (the second one) indicator remain red
only th first and the third one are green

if I push on the "stop" button on the IB-Basic and then on the "go" button (still onthe IB-basic) then the second indicator become green

it seems that there is a problem at the startup of Rocrail ?
Or maybe I forgot something in the config of the interface ?

Cheers

Pit

peter&basti
Moderator
Posts: 6756
Joined: 09.01.2012, 22:09
Location: Vienna, Austria

Re: Statuts bulb - track power

Post by peter&basti » 18.08.2014, 20:44

Hi Pit,

Check your General Settings in RR: http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=roc ... troller-en

pit
Posts: 164
Joined: 04.12.2012, 12:12

Re: Statuts bulb - track power

Post by pit » 18.08.2014, 21:34

Hi P&B,

that's wht I did but I didn't found which parameter can solve this.

Pit

Besra
Moderator
Posts: 3790
Joined: 10.08.2009, 17:54
Location: North Rhine-Westphalia, Germany

Re: Statuts bulb - track power

Post by Besra » 18.08.2014, 21:50

Hi Pit,

the IB can be set up to either track power on ("go") or track power off ("stop") at power-on. I recommend setting it to "stop" at power-on. Rocrail and the IB should then be in sync.

Best regards
Besra

pit
Posts: 164
Joined: 04.12.2012, 12:12

Re: Statuts bulb - track power

Post by pit » 18.08.2014, 22:02

Hi besra,

I don't see this option.
I see "power-off on EXIT" (i already selected this option which power-off the iB when I quit RR) but not on startup ?

Pit

peter&basti
Moderator
Posts: 6756
Joined: 09.01.2012, 22:09
Location: Vienna, Austria

Re: Statuts bulb - track power

Post by peter&basti » 18.08.2014, 22:14

Hi Pit,

My Standard Setting with my IB-COM was also "power ON on Start" not ticket.
So i started RR and then i clicked the Track Power on Bulb in RR and started my Session.
When you tick "power on at Init" the IB should power on with starting RR

Besra
Moderator
Posts: 3790
Joined: 10.08.2009, 17:54
Location: North Rhine-Westphalia, Germany

Re: Statuts bulb - track power

Post by Besra » 19.08.2014, 07:16

Hi Pit,
the IB can be set up to either track power on ("go") or track power off ("stop") at power-on. I recommend setting it to "stop" at power-on
This is a setting of the IB itself, not of Rocrail. See "list of special options" / "special option No. 97" in the IB manual. The factory setting is "go" at power-on.

Best regards
Besra

pit
Posts: 164
Joined: 04.12.2012, 12:12

Re: Statuts bulb - track power

Post by pit » 19.08.2014, 14:41

hi all

sorry for my misunderstanding :oops:
so I activate the option "go at powr on"
it works fine if you first switch on the centrale and then you run rocrail

but if you first run rocrail and then switch on the centrale, the bulb remain of course in red.

so I will change the parameters on the IB as suggested by besra !

thanks for you advices !
:beer:

Pit

pit
Posts: 164
Joined: 04.12.2012, 12:12

Re: Statuts bulb - track power

Post by pit » 19.08.2014, 16:20

Besra,

maybe to add as a "Tip" in the wiki for the IB ?
i'm ready to translate it in french :-)

Pit

Post Reply

Return to “IB-Basic IB-Com IB2”