Decoder programming & Intellibox

Moderator: Moderators

Decoder programming & Intellibox

Postby bbernhard » 29.02.2008, 20:32

Hi there

On programming decoders via Intellibox and programming track Iam facing a problem where Iam not shure if its normal behaviour/bug or a missconfiguration on my site:

Basically programming works fine, I here relay click and CVs are programmed.

Reading only of CV also works fine.

But after programming, rocrail tries to reread the CV programed bevore. This fails and I dont know why.

I further recognized that after any program or read command the relay in the Ibox does not switch back. In this case the next command fails.
If I type "Mode" on the Ibox to quit programming mode (relay clicks) then the next program or read command is OK.

Bug or missconfiguration ?

thx
bb
bbernhard
 

Postby cwichmann » 01.03.2008, 12:02

Hi BB,

i never noticed that. But unfortunally i have no intellibox. Otherwise there is no other member who posted this issue so i think it may be a misconfiguration.
It would be great if you can post some traces and your ini file.

Is there anybody who can check this with the IB?
cwichmann
 

Postby rjversluis » 01.03.2008, 12:36

I did test it with the IB with success. (p50x and loconet)
But since I sold the IB I can not check this again. The source did not change so I think it is some configuration problem.
Best Regards, Rob.
:!: PS: Do not forget to attach the usual files.
:!: PS: Nicht vergessen die übliche Dateien an zu hängen.
[ macOS - Linux] - [ N: CBUS - CANGCx ] - [ G: CBUS - CANGCx ]
rjversluis
Site Admin
 

Postby rjversluis » 01.03.2008, 12:37

Do you use the PT button in the program TAB?
Best Regards, Rob.
:!: PS: Do not forget to attach the usual files.
:!: PS: Nicht vergessen die übliche Dateien an zu hängen.
[ macOS - Linux] - [ N: CBUS - CANGCx ] - [ G: CBUS - CANGCx ]
rjversluis
Site Admin
 

Postby bbernhard » 01.03.2008, 14:27

Hi

I did not touch the PT button.
Let rocrail switch on PT track - but as mentioned it did never switch back and th next command timed out

I summarice tht this is not normal behaviour and so I have to check whats wrong on my site.
Will go to all SO's to see which one is wrong.

best rgds
bb
bbernhard
 

Postby bbernhard » 04.03.2008, 00:26

Hi

Today tried to check SO's of the Intellibox.
The only promising SO regarding this topic I found on
http://www.rfnet.ch/domainrfnet/cms/pro ... p?idcat=73
is: SO 16 "PT always on"
but unfortunatelly also this didnt fix.

Also tried several combinations of "PT" Button, SO16 no chance to fix.

I try to describe it more detail maybe anybody can confirm:

POM is disabled. Loco is on PT. Directly typing on Intellibox programming and redaing of CV works fine.

Problem:
After setting a CV Rocrail tries to reread it.
But i could not here the short ticks from decoder normally heread when a CV is read.
After a while Rocrail-GUI-server pane the message "timeaut PT acknowledge" appears. (no timeout message in server-window !)
From now on all further "GET" or "SET" actions fail.

Can only recover by pressing PT in Rocrail or "Menu" on Intellibox.

"Read ALL" works fine
"Write ALL" only until RR tries to reread as described above.

I using decoders from CT Tran Electronics.

btw. also the POM checkbox seems to be broken, pls see other posting

best rgds
bb
bbernhard
 

Postby rjversluis » 04.03.2008, 07:47

Problem:
After setting a CV Rocrail tries to reread it.


This behaviour is not programmed because after a write CV command the decoder confirms with an ACK; no need to read it afterwards.

It would be more useful if you can attach all traces from server and GUI in which such a session is recorded. (zipped)
Best Regards, Rob.
:!: PS: Do not forget to attach the usual files.
:!: PS: Nicht vergessen die übliche Dateien an zu hängen.
[ macOS - Linux] - [ N: CBUS - CANGCx ] - [ G: CBUS - CANGCx ]
rjversluis
Site Admin
 

Postby bbernhard » 04.03.2008, 08:47

Hi

thanks for clarification, Ill try to capture a trace for further analysis.

rgds
bb
bbernhard
 

Postby bbernhard » 05.03.2008, 23:46

Hi

captured a trace as requested, can be downloaded there:
http://baptist-family.dyndns.org/downlo ... il.trc.000

and a GUI screenprint this event :
http://www.baptist-family.com/download/rr-prog.jpg

What I did:
- startup everything
- switch to programming tab
- "Read ALL"
- enter "10" in Dec.rate
- press "Set"

after " timeout on PT acknoledge" I stopped server and did the capture

No I could get a better observation whats really going on:
- read commands work fine
- write commands are done, but RR timeout.
If this happens the server writes the LAST value it had read back to GUI.
eg here:
- last read value was "6" for CV29
- then I want to write "10" in CV4 -> timeout ect.
- server sent "6" to GUI and GUI show it in field for CV4 (would expect "nothing" in case of timeout)

-->> this behaviour confused totally, because I always dealed with "3,4,5" to write in CV3,4 and got results in GUI which looked like described in the first post.


best rgds
bb
bbernhard
 


Return to P50 and P50x

cron