help to set up märklin s88

mike ip

help to set up märklin s88

Post by mike ip » 02.09.2012, 11:40

hey rocrail user.
I have a problem with getting my Märklin S88 to work, it is tested and it works, so it must be a software problem but I can not find it in bottom of my screen there are 3 red and 2 green lights when I starts rocrail number 1 is red, number 2 and 3 are green and 4/5 are red and I do not know if it has anything to do with it that it does not work.
control panel is Märklin 6021 and 6050 interface and PC with linux
so I need help. :cry:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42335
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 02.09.2012, 12:20

Attache the rocrail.ini and the rocrail.*.trc files.

mike ip

Post by mike ip » 02.09.2012, 14:05

okay Here are the, I can not upload trc. files can I email you?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42335
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 02.09.2012, 14:13

mike ip wrote:okay Here are the, I can not upload trc. files can I email you?
No, just compress(Zip, GZip, tar.gz) it.

mike ip

Post by mike ip » 02.09.2012, 14:32

okay
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

mike ip

Post by mike ip » 02.09.2012, 14:34

here are some more
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42335
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 02.09.2012, 14:34

The number of sensor units is not set:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=6050-en#sensors

PS: Next time you should make one archive, tar.gz, with all needed files.
Last edited by rjversluis on 02.09.2012, 14:36, edited 1 time in total.

mike ip

Post by mike ip » 02.09.2012, 14:35

here are some more
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

mike ip

Post by mike ip » 02.09.2012, 14:36

here are the last one
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

mike ip

Post by mike ip » 02.09.2012, 15:06

Okay now I have inserted 1 sensor but it does not help. there are only green light in the same as before. what is the first adesse on port 1

rjversluis
Site Admin
Posts: 42335
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 02.09.2012, 15:17

Don't botter the indicators on the right bottom of Rocview; Its not implemented in all Command Stations.

An s88 modules has 2 x 8 ports so you must set it to 2.

LDG
Site Admin
Posts: 2701
Joined: 18.10.2010, 00:03
Location: near Karlsruhe/Germany

Post by LDG » 02.09.2012, 15:23

Hi Mike,

some things I discovered when testing your plan.xml and rocrail.ini:

Your p50 command station is configured to have no feedback sensors :arrow: the Rocrail server will never read in any sensors.

Please remove the virtual command station from your layout or use the "Interface ID" of the p50 command station with all your "real" sensors.

Your plan is not healthy (and has to be cleaned manually :( ) but this has no side effect on your s88-problem.

The feedback assignments to the blocks is "strange".

Regards,
Lothar

mike ip

Post by mike ip » 02.09.2012, 15:28

ok. I have done now but I can not get it to work. Do you have any suggestions

mike ip

Post by mike ip » 02.09.2012, 16:14

Hi LDG.
it seems that I've got it working after I delete the virtual command station. so many thanks to all of you. from Denmark

mike ip

Post by mike ip » 02.09.2012, 19:11

Hi LDG
what do you mean by unhealthy plan and it has to be cleaned manually?

Post Reply

Return to “P50 and P50x”