[Solved] Serial connection terminated Elektor DCC

LDG
Site Admin
Posts: 2624
Joined: 18.10.2010, 00:03
Location: near Karlsruhe/Germany

Post by LDG » 27.10.2012, 22:16

Hello Patrick,
Patrick Smout wrote:0x89 -> Yes
0x8a -> No
0x8d -> Yes
0x8e -> No

Might this confuse RocRail?
Not yet :)
Patrick Smout wrote:I do support up to 20 function for XpressNet (LokMaus) so it wouldn't be a big task to extend it to 28 functions and add support for the IB protocol 8a/8e.
Rocrail uses 0x89/0x8A if the loco is defined with more than 9/17 functions (-> user setting).
The reader functions are called depending on the manufacturer and version of the p50x station. According to the traces in this thread your station is detected as a "real" IB with Version 1.015, so the commands 0x8D/0x8E are not used, because they are introduced/available with version 2.000. So Rocrail will not report function status above 8 from your station.

If you implement 0x8A and 0x8E and increase your version to 2.000 (or above) we won't have to change the detection mechanism :wink:
Otherwise we should find a way to distinguish your stations response to the version info request (XVer 0xA0) from the IB response.

Regards,
Lothar

Patrick Smout

Post by Patrick Smout » 28.10.2012, 13:46

Hi Lothar,

Thanks for the clarification.
In fact, this stations version is 1.01.05 (1.015 for P50x), DCC only.
There exists also a newer 1.02.* branch (Multiprotocol DCC + Motorola Old/New).
2.*.* will likely never be released.

Question from my side. It seems to be that my stations is quite close to be compatible with RocRail. Any change that it will be listed in the list of compatible stations?

regards,

Patrick

rjversluis
Site Admin
Posts: 39310
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 28.10.2012, 15:23

Hi Patrick,

how would you like it to be listed?

Patrick Smout

Post by Patrick Smout » 29.10.2012, 18:57

Hi Rob,

it was published as

Elektor DCC Command Station (by Patrick Smout)

Kind regards,

Patrick

rjversluis
Site Admin
Posts: 39310
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 29.10.2012, 19:38

Hi Patrick,

here it is:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=elektor-dcc-cs-en
which is listed under Elektor:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=eng ... d_stations

If you want to add your own pictures and textual recommendations please let me know.
Or if you want to edit this page yourself: Let me know. ;)

Patrick Smout

Post by Patrick Smout » 02.11.2012, 11:24

Hi Rob,

thanks for adding the station.
I'm willing to edit/add a specific page for the station. Just let me known howto.
Although the station works with the IB settings, it lacks some features of the IB. This might confuse users and generate questions that can easily avoided.

Kind regards,

patrick

Patrick Smout

Post by Patrick Smout » 02.11.2012, 11:30

rjversluis wrote:Hi Patrick,

I need some line which give me a clue for this looping in setting zero speed.
Hi Rob,

just for my knowledge, is there a specific reason for this looping or was/is it bad behavior of the RocRail driver?

Kind regards,

Patrick

rjversluis
Site Admin
Posts: 39310
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 02.11.2012, 11:32

Hi Patrick,

if you are not familiar with Wiki writing I can add the text you provide.
I must add you as a write to the Wiki if you want to add it yourself.

andre0604
Posts: 451
Joined: 06.01.2009, 19:36
Location: Hannover, Germany

Post by andre0604 » 29.01.2013, 10:33

Hi all,

I like to come back to this topic because I have still sometimes the message error on mutex trywait in automode. I am using TAMS and did try RS232 and USB connection but the behaviour is the same. I think the zero speed loop can cause some problems and so far I can see this issue is not solved. If you need some tests or traces to get some ideas about this issue please let me know.

Best regards
Andre

dhadzi
Posts: 20
Joined: 07.01.2012, 22:43
Location: Pozarevac, Serbia

[Solved] Serial connection terminated

Post by dhadzi » 04.02.2013, 17:23

Hi all,
I have to say, thanks to Patrick, the problem was solved long ago, but we both missed to post it! :oops:
Post has launched a second story - compatibility of Patrick's command station - Rocrail and it suddenly stopped. :?:
Regards,
Dusan

rjversluis
Site Admin
Posts: 39310
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 04.02.2013, 17:40

Hi Dusan,

are there still problems when using your CS with the latest firmware from Patrick?

dhadzi
Posts: 20
Joined: 07.01.2012, 22:43
Location: Pozarevac, Serbia

Post by dhadzi » 04.02.2013, 18:17

Hi Rob,
There is no problems, everything works flawlessly!

Regards,
Dusan

rjversluis
Site Admin
Posts: 39310
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 04.02.2013, 18:28

Hi Dusan,

I think that Andre posted in the wrong thread.
I will change the Subject to solved.

Post Reply

Return to “P50 and P50x”