Start all locs - show stoppers Topic is solved

Post Reply
smitt48
Moderator
Posts: 5988
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Start all locs - show stoppers

Post by smitt48 » 09.07.2019, 17:13

Hi,

https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=ro ... t_all_locs

Contains the following:
Start all locomotives available, or depending of the Start all filter,
What is the criteria when a loc does not start:
1. loc not in a block
2. loc is in a block but placed wrong
3. loc is placed in a closed block
4. routes from this block are closed
5.
6.

Any other?

Thanks Tom

hermannk
Moderator
Posts: 1052
Joined: 06.07.2014, 12:32
Location: Kiel Germany

Re: Start all locs - show stoppers

Post by hermannk » 09.07.2019, 17:24

smitt48 wrote:
09.07.2019, 17:13
What is the criteria when a loc does not start:
1. loc not in a block
2. loc is in a block but placed wrong
3. loc is placed in a closed block
4. routes from this block are closed
5. route does not exist
6. loc is electrified (but destination block is not)
7.
8.
Regards
Hermann

hermannk
Moderator
Posts: 1052
Joined: 06.07.2014, 12:32
Location: Kiel Germany

Re: Start all locs - show stoppers

Post by hermannk » 09.07.2019, 17:29

Hi Tom,
your point "3. loc is placed in a closed block"
will work in the following way:
- place a loc in a block;
- bring this block out of operation;
- start loc.
The loc will move.
Testet with 15661.
Regards
Hermann

smitt48
Moderator
Posts: 5988
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Start all locs - show stoppers

Post by smitt48 » 09.07.2019, 17:59

Hi Herrmann,

Thanks you are correct! Thanks for 5 and 6.
I am trying to find the causes for not starting based on a question from a French user. "Start all Locomotives"
viewtopic.php?f=78&t=17859&p=200977#p200977
Without his data I can only guess! -o

Tom

smitt48
Moderator
Posts: 5988
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Start all locs - show stoppers

Post by smitt48 » 09.07.2019, 21:28

Hi,

Another one:
7. Loc in manual mode
8. Loc has automatic mode deactivated.

Tom

peter&basti
Moderator
Posts: 6569
Joined: 09.01.2012, 22:09
Location: Vienna, Austria

Re: Start all locs - show stoppers

Post by peter&basti » 09.07.2019, 22:53

Hi Tom,

9. permission / train type does not fit to route or block
10. Train length or commuter does not fit
.....

smitt48
Moderator
Posts: 5988
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Start all locs - show stoppers

Post by smitt48 » 10.07.2019, 16:02

Moin,

Thanks for your input! :thumb_up:
I updated this wiki : https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=fu ... _not_start

Tom

Post Reply

Return to “General”