[solved] HSI-88 RS232 not responding

Post Reply
fraser55
Posts: 2
Joined: 18.10.2012, 19:44

[solved] HSI-88 RS232 not responding

Post by fraser55 » 06.02.2017, 18:30

Hi all,

I did a test with Rocrail a few years ago with an LDT HSI-88 RS232 interface with a FTDI chip USB2serial converter under WinXP and it worked fine.

Now i have finished my "Schattenbahnhof" and want to put my interfaces to work with a Windows 7 PC. But the HSI-88 does not start properly and the communication gives every second the following error:
"r9999W hsi88fb OHSI88 0562 Init response expecting 0x73, length 3 but got 0x69, length 3 r0000W hsi88fb (null) *trace dump( 0x0545FB5E: length=3 )"

I have searched the forum and the internet for this type of problem, but did not find anything (apart a problem in old build of rocrail), nor did i find information on how to eventually configure the COM port in combination with the HSI-88.

Thank you for your help.
Testplandatei_01.xml
rocview.ini
rocrail.ini
HSI88 RS232 Problem.trc
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

LDG
Site Admin
Posts: 2701
Joined: 18.10.2010, 00:03
Location: near Karlsruhe/Germany

Re: HSI-88 RS232 not responding

Post by LDG » 06.02.2017, 19:22

Hi,

I'm noot sure, but you should configure at least 1 module on one of the lines (left, middle or right).
Any change in responses?

Regards,
Lothar

fraser55
Posts: 2
Joined: 18.10.2012, 19:44

Re: HSI-88 RS232 not responding

Post by fraser55 » 06.02.2017, 20:16

Hi,

Pfff..., i had the opinion that HSI-88 detects the number of modules by himself, i gave the number of modules on the left string and now it works. :lol:

It was a dumb mistake, since i did not remember my experience some years ago.

Thanks a lot for the hint!

:thumb_up:

Post Reply

Return to “HSI88”