[solved] HSI-88 @ RS232 not working in 7500 Mac OSX

Moderator: Moderators

[solved] HSI-88 @ RS232 not working in 7500 Mac OSX

Postby mdbpictures » 13.07.2014, 09:30

Hello

After updating rocrail from version 7466 to 7500 my HSI-88 @ RS232 is not working anymore. The sensor are not showing up in the plan anymore. Any help please.

Thanks,

Michele
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mdbpictures
 

Re: HSI-88 @ RS232 not working in 7500

Postby rjversluis » 13.07.2014, 09:47

It looks like your installation is broken:
20140713.101628.814 r9999I main OControl 1688 devices: "/dev/tty.usbserial-FTBZ1EL9,/dev/tty.Bluetooth-Incoming-Port,/dev/tty.Bluetooth-Modem"
20140713.101628.814 r9999I main OControl 1279 initDigInts lib="mcs2" idd="CS2"
20140713.101628.816 r9999E main OLib 0064 rocs_lib_load [/Volumes/Rocrail/Rocrail/Rocrail.app/Contents/MacOS/mcs2.dylib] failed. rc=dlopen(/Volumes/Rocrail/Rocrail/Rocrail.app/Contents/MacOS/mcs2.dylib, 1): Library not loaded: /usr/local/lib/libusb-1.0.dylib
Referenced from: /Volumes/Rocrail/Rocrail/Rocrail.app/Contents/MacOS/mcs2.dylib
Reason: image not found
20140713.101628.816 r9999E main OLib 0086 rocs_lib_getProc [/Volumes/Rocrail/Rocrail/Rocrail.app/Contents/MacOS/mcs2.dylib.rocGetDigInt] failed. rc=invalid handle passed to dlsym()

Did you build Rocrail from source? Or which image did you install?
Best Regards, Rob.
:!: PS: Do not forget to attach the usual files.
:!: PS: Nicht vergessen die übliche Dateien an zu hängen.
[ macOS - Linux] - [ N: CBus - CAN-GCA ] - [ 0: RocNetNode - GCA-Pi ]
rjversluis
Site Admin
 

Re: HSI-88 @ RS232 not working in 7500

Postby mdbpictures » 13.07.2014, 14:22

Hello Rob

I just downloaded the Mavericks version and copied the Rocrail.app over the existing one, like I have it done always in the past. No compilation from my side.
I have seen that I sent you the wrong trace file. Please find the correct one. Now only the version 7500 has the image error. The version 7466 has no error and the HSI interface is working fine for that.

I have download the version 7533 for Leopard and this one is working fine.

Regards Michele
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mdbpictures
 

Re: HSI-88 @ RS232 not working in 7500

Postby rjversluis » 13.07.2014, 15:31

Hi Michele,

I can reproduce the problem when the libusb is not in the system /usr/local/lib directory... :(
I wonder why until now no one has complained about that.
Best Regards, Rob.
:!: PS: Do not forget to attach the usual files.
:!: PS: Nicht vergessen die übliche Dateien an zu hängen.
[ macOS - Linux] - [ N: CBus - CAN-GCA ] - [ 0: RocNetNode - GCA-Pi ]
rjversluis
Site Admin
 

Re: HSI-88 @ RS232 not working in 7500 Mac OSX

Postby rjversluis » 13.07.2014, 16:01

Hi,

can you test with 7547 and report.
https://launchpad.net/rocrail/+download
Best Regards, Rob.
:!: PS: Do not forget to attach the usual files.
:!: PS: Nicht vergessen die übliche Dateien an zu hängen.
[ macOS - Linux] - [ N: CBus - CAN-GCA ] - [ 0: RocNetNode - GCA-Pi ]
rjversluis
Site Admin
 

Re: HSI-88 @ RS232 not working in 7500 Mac OSX

Postby mdbpictures » 13.07.2014, 18:47

Hello Rob

Version 7547 works perfectly. Thanks a lot for your fast help.

Regards,

Michele
mdbpictures
 


Return to HSI88