SOLVED: Are action conditions AND type? OR type?

Post Reply
Norber
Posts: 34
Joined: 05.12.2012, 19:37
Location: Salamanca, Spain

SOLVED: Are action conditions AND type? OR type?

Post by Norber » 09.05.2014, 09:25

I'm trying to set some station enter signals green only when there's at least one free block in the station. So I've set RocRail to trig an action when the route leading to the entrance of the station becomes locked. This action then tries to look for at least one free block among the two only blocks of the station and, if there's one, it should set the advanced and the main enter light signals green. In order to look for a free block I've tried to introduce two conditions: if the block 1 is free OR if the block 2 is free.
But apparently RocRail understands AND instead of OR.
Am I right? If so, is there any procedure to force an OR?
Thanks a lot!
Last edited by Norber on 09.05.2014, 09:34, edited 1 time in total.

Norber
Posts: 34
Joined: 05.12.2012, 19:37
Location: Salamanca, Spain

Re: Are action conditions AND type? OR type?

Post by Norber » 09.05.2014, 09:34

Sorry! Conditions are of AND type, but to force an OR there's an obvious solution: two similar actions each with a different condition.
So:
- Action 1: set the advanced signal to green if the block 1 is free
- Action 2: set the advanced signal to green if the block 2 is free
That works like an OR between conditions.
I just came to it when re-reading my own post.
Tested and it works! :D

cds
Moderator
Posts: 5153
Joined: 03.02.2012, 19:24
Location: Tullnerbach, Austria

Re: SOLVED: Are action conditions AND type? OR type?

Post by cds » 09.05.2014, 11:38

Hello Norber!

You are right and you were faster to answer your own questions ;-)

Post Reply

Return to “Signal Systems”