Use keyboard shortcuts for actions

Moderator: dadolphs

Post Reply
fredouille91
Posts: 26
Joined: 04.10.2008, 09:35

Use keyboard shortcuts for actions

Post by fredouille91 » 18.09.2015, 18:01

Hi,

Is there any way to configure keyboard shortcuts to activate actions ?
For example I would like to assign a key for each switch. When I press this key on the keyboard, it sends the command to change the switch position.

Thank you for your help,

Fred

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Use keyboard shortcuts for actions

Post by rjversluis » 19.09.2015, 06:31

Hi Fred,

this is not possible and I personally do not like the idea.
A better solution is to use output objects with address zero and with the option "Push button" set.

Or another way is to use external push buttons connected to your sensor/input system.

fredouille91
Posts: 26
Joined: 04.10.2008, 09:35

Re: Use keyboard shortcuts for actions

Post by fredouille91 » 27.09.2015, 08:40

Hi,

In fact, I don't want to add buttons to Rocrail as the screen is not accessible from every part of the layout. And as I have a wireless keyboard, that was the best and less expensive way to throw switches.

However, I finally developped a small php app which interfaces with Rocrail to display a kind of CTC panel.
The sources are freely available at https://github.com/fred9176/RocCTC

I'm simply accessing it from my smartphone or ipad.

Here is a screenshot of the app :
Presse-papiers-1.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

smitt48
Moderator
Posts: 6111
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Use keyboard shortcuts for actions

Post by smitt48 » 27.09.2015, 15:02

Hi Fred,

Nice CTC Panel! It looks great.

Tom

Post Reply

Return to “Basic topics”