Getting ghost train in demo plan

Moderator: dadolphs

Post Reply
dvbattul
Posts: 6
Joined: 31.01.2018, 04:42

Getting ghost train in demo plan

Post by dvbattul » 31.01.2018, 10:06

I am Dilip and a newbie. Just installed 64 bit in my Windows10 laptop. Tried to run demo plan. Three issues.
1. Server doesn't start on its own.
2. When I start. I can run demo plan only till Block 1 as per tutorial instructions. When I activate sensors for block 3 it says there is ghost train and power goes off.
3. I want to create example given in tutorial and later build my own system. But when there is no New plan created for me in Rocrail folder.
Can anyone help please? Anyone from Singapore using it?

dvbattul
Posts: 6
Joined: 31.01.2018, 04:42

Ghost train in demo plan and no New plan

Post by dvbattul » 31.01.2018, 10:31

I am Dilip and a newbie. Just installed 64 bit in my Windows10 laptop. Tried to run demo plan. Three issues.
1. Server doesn't start on its own.
2. When I start it. I can run demo plan only till Block 1 as per tutorial instructions. When I activate sensors for block 3 it says there is ghost train and power goes off.
3. I want to create example given in tutorial and later build my own system with Z21. But there is no New plan created for me in Rocrail folder.

Can anyone help please? Anyone from Singapore using it? I can call if someone is willing to give even overseas phone number.

Dilip

cds
Moderator
Posts: 5155
Joined: 03.02.2012, 19:24
Location: Tullnerbach, Austria

Re: Getting ghost train in demo plan

Post by cds » 31.01.2018, 10:37

Hello!

Welcome to RR!

Please provide an issue.

dvbattul
Posts: 6
Joined: 31.01.2018, 04:42

Getting ghost train in demo plan and no new plan

Post by dvbattul » 31.01.2018, 12:11

Thanks. The issues are as I had listed which are given below. I installed Rocrail yesterday and have following issues.

1. Server doesn't start on its own.
2. When I start it, I can run demo plan only till Block 1 as per tutorial instructions. When I activate sensors for block 3 it says there is ghost train and power goes off. I can't reset it too.
3. I want to create example given in tutorial and later build my own system. But when there is no New plan created for me in Rocrail folder. So, I can't build the tutorial example as there is no New Plan created as per the step-by-step turotial.
Please help!

rvooyen
Posts: 972
Joined: 08.12.2012, 11:31
Location: Netherlands (Hilversum)

Re: Getting ghost train in demo plan

Post by rvooyen » 31.01.2018, 12:25

I have two new RR people who have probs with demo plan and have asked for help via PM's.

I attach a demo plan that works properly for newbies.

Robert
Attachments
plan.xml
(25.34 KiB) Downloaded 4 times

dvbattul
Posts: 6
Joined: 31.01.2018, 04:42

Re: Getting ghost train in demo plan

Post by dvbattul » 31.01.2018, 12:43

I am grateful Robert. But I am a newbie, 66 years old. Which folder do you instal the file?
How about issues 1 and 3? Any solution? Can you send me your rocrail installation file. May be something goes wrong when I download it in my Windows 10 laptop. Do you recommend 32 or 64 bit version?
Sorry for troubling you,
Dilip

rvooyen
Posts: 972
Joined: 08.12.2012, 11:31
Location: Netherlands (Hilversum)

Re: Getting ghost train in demo plan

Post by rvooyen » 31.01.2018, 13:30

I was a bit quick in making this demo.

Please have both locs going in same direction, then they will follow each other.
In opposite directions there is a potential deadlock in blocks 1 and 4 with two facing locs!

The deadlock can be solved by creating block groups for 1 and 4 and defining as critical section, but this is too much for a newbie.

So have both locs going in same direction!

Robert

smitt48
Moderator
Posts: 5868
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Ghost train in demo plan and no New plan

Post by smitt48 » 31.01.2018, 14:08

Hi Dilip,

Welcome to Rocrail. I am not in Singapore!
To see what your are seeing, me need to have the same data as you.
Use this link to create a zip file and add it to the forum post.
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=issue-en


Tom

rvooyen
Posts: 972
Joined: 08.12.2012, 11:31
Location: Netherlands (Hilversum)

Re: Getting ghost train in demo plan

Post by rvooyen » 31.01.2018, 14:21

Dilip,

Please use the forum. PM's only for personal stuff.

Re last PM. Just re-install Rocrail, cleanly by deleting all previous versions and directories.
Then install to c:\Rocrail not the default shown x86 etc. USE the 32bit version. I have W10 64bit and use the 32bit version also.

Then create the c:\rocrail\demo directory and add my plan.xml to this.
Then open rocview and open workspace.

If not OK, then post a message and add the rocrail.ini, rocview.ini and plan.xml files as attachments.

Regards,

Robert

dvbattul
Posts: 6
Joined: 31.01.2018, 04:42

Getting ghost train in demo plan

Post by dvbattul » 31.01.2018, 15:17

Sorry for troubling you so much but I posted and only you and one more person replied. He also gave me the same file.
Anyway, will try you last suggestion.
Dilip

smitt48
Moderator
Posts: 5868
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Getting ghost train in demo plan

Post by smitt48 » 31.01.2018, 17:31

Hi Dilip,

I answered your other post.
I sent you a PM (Personal Message) you should get a notification in your regular e-mail.

Tom

dvbattul
Posts: 6
Joined: 31.01.2018, 04:42

plan and occ files disapper

Post by dvbattul » 01.02.2018, 11:29

I have installed the latest 32 bit version.The problem is server doesn't start. When I start the server manually and go to rocrail folder, I see abox, stylesheets etc folders with plan, occ and trc files. But to open workspace when I go to file menu-> open workspace, it goes to rocrail folder and shows only folders of abox, stylesheets without any plan, occ and trc files. So I can't open any plan. Sometimes, while opening workspace, it prompts me -> this will shut down server!
I tried on two laptops but the same problem. I tried uninstalling, cleaning up and re-installing few times but the problem persists. Two kind forum members sent me their plan, occ files as I am still having ghost train problem.

smitt48
Moderator
Posts: 5868
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: plan and occ files disapper

Post by smitt48 » 01.02.2018, 11:40

Hi,

You have to start Rocview, that will start Rocrail.

Tom

rjversluis
Site Admin
Posts: 41184
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Getting ghost train in demo plan

Post by rjversluis » 01.02.2018, 11:50

Hi Dilip,

do not open every time new threads; Just post here, I put them all together because its all the same issue.

Start reading here:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=stepbystep-en
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=workspaces-en

rvooyen
Posts: 972
Joined: 08.12.2012, 11:31
Location: Netherlands (Hilversum)

Re: Getting ghost train in demo plan

Post by rvooyen » 01.02.2018, 12:44

Dilip,

On your desktop you should have a shortcut to ROCVIEW. This is how to start Rocrail.

Rocrail is client-server based, the clients are Rocview, Rocweb, andRoc(app) and the server is rocrail.exe. The clients can run any number of times, So you could start two rocviews once rocrail is running. Rocweb is the browser based user interface, for PC's, tablets, smartphones etc.

You never have any interaction with rocrail.exe. This runs as background task only.

In rocview, go to the open workspace many item and select the folder you need eg demo.

Regards,

Robert

Post Reply

Return to “Basic topics”