Loc overzicht kolommen verbergen

Post Reply
Eriko
Posts: 125
Joined: 19.06.2016, 15:43
Location: Hoofddorp, NL

Loc overzicht kolommen verbergen

Post by Eriko » 01.05.2017, 21:04

Hoi allemaal

Sinds kort ben ik bezig de Nederlandse documentatie te updaten.
En soms kom ik interessante opties tegen die er zijn of waren die ik nog niet kende, maar wel erg interessant vind.

Zo kom ik in het Engels het volgende tegen:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=roc ... ct_columns
Het kunnen selecteren welke kolommen in het loc overzicht wel en niet worden weergegeven.

Ik kom de optie niet meer tegen in mijn huidige Rocview (Apr 27 2017 revision 12233) om dit te kunnen doen. Weet iemand of dit nog bestaat?
Een aantal kolommen in het loc overzicht gebruik ik niet en zou ik graag willen verbergen.

Wie weet hier meer over?

Groet, Erik

smitt48
Moderator
Posts: 6073
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by smitt48 » 01.05.2017, 21:56

Hi Erik,

Goed werk! :thumb_up:

Je kunt dat vinden: Beeld -> Selecteer Lokomotief kolommen

Tom

Eriko
Posts: 125
Joined: 19.06.2016, 15:43
Location: Hoofddorp, NL

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by Eriko » 01.05.2017, 22:11

Hoi Tom

Dank je, maar dat is dus precies waar ik het niet tegen kom.

Bij mij staat in het menu op die plek "Blok menu".
Hier kan ik instellen welke opties ik bij de blokken wel en niet wil hebben.
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=roc ... block_menu
Ook erg handig. Ruimt lekker op aangezien ik o.a. geen BiDiB, FiFo en wielen teller gebruik.

De kolommen selecteren voor het loc overzicht kom ik daar dus niet meer tegen.

smitt48
Moderator
Posts: 6073
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by smitt48 » 01.05.2017, 22:55

Hi Erik,

Welke versie heb jij? Ikzelf 12214.
loc menu.PNG
Lok menu in het midden.

Tom
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Eriko
Posts: 125
Joined: 19.06.2016, 15:43
Location: Hoofddorp, NL

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by Eriko » 01.05.2017, 23:25

Ik heb 12233 op mijn desktop staan.

Nu ik op mijn laptop kijk zie ik dat hij daar wel tussen staat.
Die draait nu nog 11944.

In de log van de afgelopen revisies kom ik niet zo snel wat tegen dat een relevante wijziging indiceert.
http://rocrail.net/software/rocrail-snapshot/log.txt

smitt48
Moderator
Posts: 6073
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by smitt48 » 01.05.2017, 23:44

Hi Erik,

Ik heb nu versie 12247.
En de optie is nog steeds beschikbaar.

Tom

rjversluis
Site Admin
Posts: 42015
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by rjversluis » 02.05.2017, 09:12

Hi Erik,

hier is die:
Screen Shot 2017-05-02 at 10.10.48.png
wxWidgets moet minstens 3.02 zijn.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42015
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by rjversluis » 02.05.2017, 09:38

Hi Erik,

ab Ubuntu 16.04 gibt es da auch wxWidgets 3.02; Soeben getestet.

Eriko
Posts: 125
Joined: 19.06.2016, 15:43
Location: Hoofddorp, NL

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by Eriko » 02.05.2017, 17:41

Hoi Rob

Image

wxWidgets 3.0.2 zou dan idd het probleem kunnen zijn.
Mijn desktop draait 14.04 en daar is wxWidgets 3.0.0-2 de hoogste versie.

Hoewel het voor mij geen groot probleem is. Hoop ik alleen dat er niet te veel onderdelen zijn die dan niet worden weergegeven.
Dat zou vervelend zijn met de nieuwe screenshots die ik maak voor de wiki.

Ik ga eens kijken wat ik er aan kan doen.
Misschien is het een 32-bit vs 64-bit issue.
Ik heb nu Rocrail 32-bit van de Nightly Build snapshots geïnstalleerd.
Ik ga de 64-bit versie van launchpad eens proberen.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42015
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by rjversluis » 02.05.2017, 21:03

Hi Erik,

32 of 64 bit maakt voor dit probleem niet uit; Je moet gewoon naar 16.04 migreren, want daar is 3.0.2 standaard en dan heb je ook deze mogelijkheid in het menu.

Eriko
Posts: 125
Joined: 19.06.2016, 15:43
Location: Hoofddorp, NL

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by Eriko » 02.05.2017, 22:34

Ik zie dat 32 bit en 64 bit inderdaad niet uit maakt.

Op mijn desktop heb ik een aantal specifieke instellingen. Deze moet ik eerst weer uitpluizen voor ik die naar 16.04 ga zetten.
Mijn laptop draait op 16.04 dus moet ik voorlopig van daaruit de nodige screenshots maken.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42015
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by rjversluis » 04.05.2017, 06:40

Hallo Erik,

alle screen shots a.u.b. tot 75% verkleinen.
Deze past haast niet meer op mijn beeldscherm.

mith
Posts: 596
Joined: 26.04.2012, 20:01
Location: Niedersachsen

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by mith » 04.05.2017, 17:21

rjversluis wrote:
alle screen shots a.u.b. tot 75% verkleinen.
Deze past haast niet meer op mijn beeldscherm.
From my point of view even 66.67% (2/3) will do. It will be still readable and then fit witin the left border and the right table of contents.

Great Job Erik.

Regards

Michael

Eriko
Posts: 125
Joined: 19.06.2016, 15:43
Location: Hoofddorp, NL

Re: Loc overzicht kolommen verbergen

Post by Eriko » 04.05.2017, 17:22

Hoi

Ik twijfelde al of ze niet wat te groot zouden zijn.
Ik ga er aan werken.

Post Reply

Return to “Algemeen (NL)”