afmetingen letters

Post Reply
H0Nemo
Posts: 40
Joined: 12.07.2017, 08:06

afmetingen letters

Post by H0Nemo » 15.01.2018, 13:53

Ik heb onlangs problemen gekregen met de lettergrootte in het baanplan en de icoongrootte in de bovenste werkbalk.
Heb vanalles geprobeerd met de beeldinstellingen van de computer, maar daar lijkt het niet in te zitten. Texten passen niet meer in hun textblok, maar ook de text in een Blok ID past niet meer. De grootte van de text in de textvakjes kun je nog aanpassen, maar de grootte van het blok ID niet. Heb ik ergens de standaard lettergrootte veranderd o.i.d.???
Maar ja, dat verklaard nog niet de kleinere icoontjes van de bovenste werkbalk.

B.V.D.

Erik

rjversluis
Site Admin
Posts: 42033
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: afmetingen letters

Post by rjversluis » 15.01.2018, 14:39

Hi Erik,

voeg even een plaatje toe zodat iedereen kan zien waar het probleem is.
En niet vergeten om de rocview.ini hier toe te voegen.
Om snel te testen: rocview.ini verwijderen/verplaatsen voordat je Rocview start, misschien is alles dan met een nieuwe ini weer OK.

H0Nemo
Posts: 40
Joined: 12.07.2017, 08:06

Re: afmetingen letters

Post by H0Nemo » 16.01.2018, 09:12

In onderstaande afbeelding valt de blauwe text niet meer in het textblok. Ook de blok/info past niet meer.
Textblokken zijn handmatig aan te passen cq. terug te zetten, maar de afmeting van de info in een blok niet.
Bovendien zijn ook nog de icoontjes in de taakbalk nog te klein weergegeven...
letters.jpg
Het verwijderen van de rocview.ini lijkt niet te werken.
rocview.ini
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42033
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: afmetingen letters

Post by rjversluis » 16.01.2018, 09:16

Hi Erik,

welk besturingssysteem gebruik jij dan? Wat heb je veranderd?

De grootte in text objecten kun je hiermee instellen:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=tex ... point_size

De block text hier:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=sym ... _pointsize

H0Nemo
Posts: 40
Joined: 12.07.2017, 08:06

Re: afmetingen letters

Post by H0Nemo » 16.01.2018, 12:23

Hierbij de schermafbeelding na een volledig nieuwe herinstallatie van zojuist met de laatste versie onder windows 10.
volledig scherm3.png
Het handmatig aanpassen van de textgrootte bij de eigenschappen rocview SVG werkt i.i.g. deels.
De standaard instellingen van 7 en 10 kunnen naar 5 en 6. Dit heb ik echter nooit eerder hoeven te doen, ook niet toen het nog goed was.
volledig scherm2.png
Maar zoals te zien is, is dit eigenlijk niet het probleem/oorzaak.

De icoontjes van de werkbalk blijven klein, maar de loccontroler ziet er zeer onhandig uit. In de bovenste afbeelding, zoals hij wordt getoond als hij volledig is uitgetrokken. Hieronder een ingezoomde afbeelding.
loc.png
Al lijkt het ingezoomd wel oke, als je de bovenste afbeelding goed bekijkt klopt er toch echt iets niet..

Groet,

erik
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42033
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: afmetingen letters

Post by rjversluis » 16.01.2018, 13:04

Hi Erik,

Rocview ondersteunt het zoomen niet Windows: Stel het weer terug naar standaard 100%.

H0Nemo
Posts: 40
Joined: 12.07.2017, 08:06

Re: afmetingen letters

Post by H0Nemo » 16.01.2018, 13:54

rjversluis wrote:Hi Erik,

Rocview ondersteunt het zoomen niet Windows: Stel het weer terug naar standaard 100%.
Begrijp niet geheel wat je bedoeld, maar de instellingen in windows staan nog steeds op de recommended/standaard instellingen. De rocrail zoom (van het baanplan) staat op 100%.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42033
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: afmetingen letters

Post by rjversluis » 16.01.2018, 14:03

Hi Erik,

dan heb je toch de standaard letter grootte in Windows aangepast.

H0Nemo
Posts: 40
Joined: 12.07.2017, 08:06

Re: afmetingen letters

Post by H0Nemo » 16.01.2018, 21:17

rjversluis wrote:Hi Erik,

dan heb je toch de standaard letter grootte in Windows aangepast.
m.i. kun je de standaard lettergrootte enkel veranderen bij de standaard instellingen van het beeldscherm.
Met de rest van programma's en dergelijke is niets mis.....

Hoe komt het dan dat ik in eens zulke kleine pictogrammen heb, is dat wellicht ergens nog een instelling???
Ze zijn nu nauwelijks zichtbaar, zoals je kunt zien in voorgaande scherm afbeeldingen.
Vreemde is dat dit ook niet bij herinstallatie wordt hersteld.

Groet,

Erik

rjversluis
Site Admin
Posts: 42033
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: afmetingen letters

Post by rjversluis » 16.01.2018, 21:22

Hi Erik,

de vragen die je stelt kan ik niet beantwoorden, en hebben niets met Rocrail te maken.
Probeer het op een andere PC waaraan je nog niet gesleuteld hebt.

Post Reply

Return to “Algemeen (NL)”