virtueel rijden werkt niet Topic is solved

Post Reply
casperdeboer
Posts: 75
Joined: 12.02.2017, 21:46

virtueel rijden werkt niet

Post by casperdeboer » 09.02.2019, 07:24

Hoi

Ik heb net een lic. gekeregen maar nu wil ik virtueel rijden en dit wil niet. In de trace zie ik dit

20190209.061836.620 r9999W startVal OLoc 3808 Loco [Xrot d 9213]: the virtual mode is not available because a valid support key is missing

terwijl ik net een key ontvangen heb.

Grtn Casper

rjversluis
Site Admin
Posts: 42006
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: virtueel rijden werkt niet

Post by rjversluis » 09.02.2019, 07:27

Hi Casper,

je moet de sleutel installeren zoals in de email staat:

See:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=roc ... _to_server
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=roc ... den_server
for transferring the key to the server.

casperdeboer
Posts: 75
Joined: 12.02.2017, 21:46

Re: virtueel rijden werkt niet

Post by casperdeboer » 09.02.2019, 07:31

Hi Rob

Dit heb ik precies zo gedaan ik zie ook dat de datum is aangepast en het dialoog venster komt ook niet meer tevoorschijn bij opstarten rocrail.

grtn CAsper

rjversluis
Site Admin
Posts: 42006
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: virtueel rijden werkt niet

Post by rjversluis » 09.02.2019, 07:48

Hi Casper,

dat is de eerste helft, je moet ook de rest lezen.
Het makkelijkste ist dan om in Rocview de eigenschappen van de Rocrail server te openen en met OK weer te sluiten.

casperdeboer
Posts: 75
Joined: 12.02.2017, 21:46

Re: virtueel rijden werkt niet

Post by casperdeboer » 09.02.2019, 07:53

:thumb_up:

H0Nemo
Posts: 40
Joined: 12.07.2017, 08:06

Re: virtueel rijden werkt niet

Post by H0Nemo » 18.07.2019, 09:17

Ik dacht dat het, na ontvangen van een key, niet meer nodig zou zijn om de melders handmatig te activeren. (Kan overigens nu niet meer terug vinden waar ik het vandaan heb.. )
Maar met de centrale in virtual mode en een key, zou dan het gehele verloop virtueel automatisch moeten gaan??
Ik moet namelijk nog steeds handmatig de melders activeren...

Groet, erik

rjversluis
Site Admin
Posts: 42006
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: virtueel rijden werkt niet

Post by rjversluis » 18.07.2019, 09:20

Hallo Erik,

de lok moet je ook met de virtuele automaat starten; Vind je in het zelfde menu.

Post Reply

Return to “Algemeen (NL)”