Nieuwe start gemaakt

marcel74
Posts: 35
Joined: 16.02.2019, 18:45

Nieuwe start gemaakt

Post by marcel74 » 16.02.2019, 19:57

Hallo allo

Na een hele tijd handmatig rijden , had ik maar eens besloten dat dat ook automatisch moest kunnen.

na wikken en wegen heb ik besloten om modules aan te schaffen via peter Giling.

betreft CAN-GC1e Ethernet module<> c bus interface
CAN-GC2 Cbus Multi 1/0 module
GCA93

In rocrail heb ik een plan gemaakt
met 4 blokken
Omdat mij is verteld klein beginnen
Nou dacht ik echt dat ik alles goed had gedaan, Blokken /rijwegen
maar ik boek geen resultaat
en weet ook niet meer zo goed hoe ik nu verder moet
Ik probeer even wat bestandjes mee te sturen
Misschien kan een van jullie eens kijken

Groetjes Marcel
rocview.006.trc
Marcel Vissers.xml
occ.xml
rocrail.003.trc
issue.txt
rocrail.ini
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

smitt48
Moderator
Posts: 6073
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by smitt48 » 16.02.2019, 20:28

Hi Marcel,

Ik heb het geprobeerd.
Lok 3000 in bk1 rijd naar bk2! Goed gedaan, er is een probleem in bk3, dat kan jij niet helpen!.
15:18:40 empty include permission in block [bk3];
@Rob, kunnen we dat weer een keer repareren!

@Marcel een bug in de software! Heb het net gerepareerd op jouw plan. Lok gaat naar bk3 en dan naar het station en komt weer terug.
Hier is jouw plan die ik gerepareerd heb.

Tom
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42011
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by rjversluis » 16.02.2019, 21:56

smitt48 wrote:
16.02.2019, 20:28
15:18:40 empty include permission in block [bk3];
@Rob, kunnen we dat weer een keer repareren!
diese werden schon länger ignoriert; Da kommt sogar ein Warning im trace, und zwar vom Block und nicht vom Analyser.

marcel74
Posts: 35
Joined: 16.02.2019, 18:45

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by marcel74 » 16.02.2019, 22:24

Hallo

Dank voor jullie reactie
Al zal ik dat Duits even moeten vertalen :wink:

Misschien domme vraag maar hoe krijg ik het nu terug in rocrail

Toen ik de loc in blok zette met de opdracht om naar blok twee te rijden,start de loc direct
Maar gaat ook gewoon door in blok twee.
Is dat zelfde probleem of weer een andere instelling

Gr Marcel

smitt48
Moderator
Posts: 6073
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by smitt48 » 16.02.2019, 23:15

Hi Marcel,

In je Rocrail bestand heb jij Marcel Vissers.xml, ga mijn plan.xml ombenoemen tot Marcel Vissers.xml en je je bestand kopiëren.

@Rob,
Het word niet genegeerd. trein rijd niet totdat het goed gemaakt is.

Tom

rjversluis
Site Admin
Posts: 42011
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by rjversluis » 17.02.2019, 07:48

Hi Tom,

dan testen jullie met eein hele oude Rocrail revisie.
De actuele laat de loc toe:

Code: Select all

20190217.074727.288 r9999W 3000     OBlock   2316 empty include permission in block [bk3]; Ignoring the include list!
20190217.074727.288 r2020a 3000     OModel   6948 Found a BEST suited block [bk3] for loco [3000].
20190217.074727.288 r2027a 3000     OModel   7084 Block [bk3] is well suited for loco [3000].

smitt48
Moderator
Posts: 6073
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by smitt48 » 17.02.2019, 13:45

Hi Marcel,

Rob heeft gelijk het werkt wel, maar het bericht is vervelend. :shock:
Hier een plaatje waar je kan zien waarom dat bericht komt.
marcel74-01.PNG
De twee lege lijnen in the "include" kolom moet je verwijderen.
In elk geval, jouw plan werkt goed, nou verklaar wat niet werkt.
1. zet lok in bk1, peil naar rechts
2. start automode
3. bk2 is geel en druk 02-enter, nu bk2 is blauw, druk 02-in en bk2 is nu rood. bk1 is nu wit (vrij) en klaar voor een andere lok.
4. je hebt in de blokken 'wachten' gezet, zo het duurt soms even voordat ze weer vertrekken.

Tom
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

marcel74
Posts: 35
Joined: 16.02.2019, 18:45

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by marcel74 » 23.02.2019, 12:58

Hallo

Dank je wel voor de reactie s

Dus eigenlijk ziet het er goed uit dan qua instellingen??

het zal nog wel even duren voor ik het in de praktijk ga zien

want het valt niet mee om verbinding te krijgen met de CAN-GC1 e
dat lukt eerlijkgezegd helemaal niet :(

mocht er hier iemand zijn die daar mee kan helpen , Graag !!

marcel74
Posts: 35
Joined: 16.02.2019, 18:45

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by marcel74 » 23.02.2019, 17:19

Hallo

Met behulp van de forumleden over de grens
Lijkt het de goede kant te gaan :wink:

smitt48
Moderator
Posts: 6073
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by smitt48 » 23.02.2019, 17:36

Hi Marcel,

Ik zit niet over de grens, ik ben veel verder weg. :mrgreen:

Tom

marcel74
Posts: 35
Joined: 16.02.2019, 18:45

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by marcel74 » 01.04.2019, 15:55

Hallo Allemaal

Een tijdje geleden weer,
Maar ben de laatste tijd bezig geweest met de modules ,wat me maar niet wilde lukken.
Vandaag contact gehad met Peter G. en hij heeft me super goed geholpen. En alles werkt !!

Nu kan ik rocrail gaan verfijnen, In eerste instantie vallen me twee dingen op
1 Rijwegen van blok 2 naar 3
2 Treinen begint pas te remmen na de tweede melding en schiet dus zo zijn blok voorbij

Kan er misschien iemand even naar het plan kijken , kom er nu zelf even niet uit
Ik zal bestand mee sturen
ik dat ik de vraag hier mag stellen

Gr Marcel
Marcel Vissers.xml
issue.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

janvanderborden
Posts: 593
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by janvanderborden » 01.04.2019, 16:47

Hi Marcel

Even opnieuw beginnen.
Gooi al je rijwegen weg.
Set in rocrail/eigenschappen/analyser een vinkje bij melders meenemen
sluit RR af en start opnieuw op
start de analyse : bestand/analyser

Er wordt geen rijweg gemaakt van blok2 naar blok3, dat kan ook niet want je hebt pijltjes voor de rijrichting aangebracht

het doorrijden kan een gevolg zijn van een te hoge cv4 instelling

smitt48
Moderator
Posts: 6073
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by smitt48 » 01.04.2019, 17:32

Hi Marcel,

Leuk dat het werkt!
Ik heb gedaan wat Jan heeft aanbevolen. Ik heb ook de snelheid in elk blok verlaagt (naar Min.)als het stoppen moet (Tabellen-Blokken-Details-Stoppen).
Ik heb zelf de rijweg van blk2 naar blk3 gemaakt. Alle andere verwijderd en de analyser weer laten lopen.. De dubbele kruising in het plan verbeterd.
marcel74-05.PNG
Ik ga vragen waarom de analyser niet de rijweg aanlegt, nadat is alle pijlen heb verwijderd.
Tom
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

smitt48
Moderator
Posts: 6073
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by smitt48 » 01.04.2019, 18:23

Hi Marcel,

De reden dat de Analyser geen rijweg aanlegt tussen blk2- en blk3+ is omdat wissel 1 en wissel 2, twee keer geschakeld moet worden. Als je een blok in de lus bij wissel 2 had gezet zou het wel mogelijk zijn. Omdat jij met 3-rail rijdt werkt het, maar met 2-rail zou je dus kortsluiting krijgen.

Tom

marcel74
Posts: 35
Joined: 16.02.2019, 18:45

Re: Nieuwe start gemaakt

Post by marcel74 » 01.04.2019, 20:18

Hallo

Dank jullie wel voor de reacties.

Ik ga het plan overnemen, Wat de wissels 1 & 2 betreft zal ik even kijken of ik of ik het eventueel want anders in kan tekenen

In werkelijkheid liggen deze ook iets anders.

Dus ik kan er weer even mee aan de slag :thumb_up:
Gr. marcel

Post Reply

Return to “Algemeen (NL)”