Hoeveel locs tegelijk Topic is solved

Post Reply
Gerard
Posts: 18
Joined: 08.12.2017, 07:12

Hoeveel locs tegelijk

Post by Gerard » 30.03.2019, 18:55

Hoi,

ik rij voornamelijk automatisch op mijn baan. Mij valt op dat als ik meer dan ongeveer 6 locs tegelijk laat rijden, het stoppen in een blok onvoorspelbaar wordt. Normaal stopt een loc keurig in een blok maar als ik meer dan 6 locs laat rijden, dan komt het voor (niet steeds) dat een loc een blok mist en een centimeter of 30 tot 50 doorrijdt. Het lijkt er op dat Rocrail dan te traag reageert. Dit is met name vervelend als er dan een wissel is. Botsingen zijn dan niet te voorkomen. Vandaar mijn vraag: is er een maximum aan het aantal locs dat rocrail gelijktijdig aan kan. Het gebeurt zowel bij blokken met 2 melders (enter en in) als met 1 melder (enter2in).

rjversluis
Site Admin
Posts: 42023
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Hoeveel locs tegelijk

Post by rjversluis » 31.03.2019, 06:53

Hallo Gerard,

als de CPU niet 100% belast is, dan kan het nog aan het tracen liggen.
Het beste alle levels uitschakelen.
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=faq-en#rocrail

Maar het kann ook aan de centrale liggen. BBT? SBT?

Gerard
Posts: 18
Joined: 08.12.2017, 07:12

Re: Hoeveel locs tegelijk

Post by Gerard » 31.03.2019, 13:22

Hallo,

ik heb de trace uitgezet en daarna gereden met 12 locs. Het lijkt nu goed te gaan (ik wil niet te vroeg juichen :D ). Dank voor jouw antwoord. Ik heb overigens de ESU ECOS centrale (50200).

Groet,
Gerard

Post Reply

Return to “Algemeen (NL)”