Waar plaatst ik mijn elektronica

Post Reply
MansJe
Posts: 5
Joined: 16.06.2019, 09:06
Location: 's-Gravenzande

Waar plaatst ik mijn elektronica

Post by MansJe » 19.07.2019, 08:34

Hallo,
Ik heb alle elektronica (GCA) gekocht en ik elkaar gezet.
Nu is mijn vraag zet ik alle elektronica bij elkaar zodat ik er gemakkelijk bij kan, of is het beter het onder de treintafel te verdelen daar waar ik het nodig heb i.v.m storingen.
Mans

rjversluis
Site Admin
Posts: 42011
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Waar plaatst ik mijn elektronica

Post by rjversluis » 19.07.2019, 09:22

Hi Mans,

busleidingen, zoals LocoNet en CAN, mogen lang zijn.
I/O aansluitingen moeten zo kort als mogelijk zijn.
Verdelen over de baan is dan de betere oplossing en spaart dikke kabel bomen.

MansJe
Posts: 5
Joined: 16.06.2019, 09:06
Location: 's-Gravenzande

Re: Waar plaatst ik mijn elektronica

Post by MansJe » 26.07.2019, 09:18

Hallo,
Toch wat meer vragen over de plaats van de elekronika.
Ik heb een voeding van 18v/10amp waarmee ik alles van stroom voorzie.
Verder heb ik een CAN-GC1e,CAN-GC3,ORD-3, 4x CAN-GC2 ,4x GCA76 en 3x GCA173.
Nu wil ik de voeding,CAN-GC1e,CAN-GC3,ORD-3, 4x CAN-GC2 bij elkaar zetten en de GCA76 en GCA173 verdelen onder de trein tafel.
Verder wil ik alle onderliggende verbindingen maken met een 3 x 0.25mm2 of 10 x 0.25mm2 kabel.
Is dit een goede start.
Of zijn er betere oplossingen.
Mans

rjversluis
Site Admin
Posts: 42011
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Waar plaatst ik mijn elektronica

Post by rjversluis » 27.07.2019, 11:19

Hi Mans,

daar kan ik geen antwoord op geven; Vraag het aan Peter Giling.

janvanderborden
Posts: 593
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Waar plaatst ik mijn elektronica

Post by janvanderborden » 27.07.2019, 21:30

Hi Mans

Ik dacht dat ik je mail al beantwoord had maar ik zie hem niet meer staan. Dus nog maar een keer.

De voeding van 10A vind ik bedenkelijk. Als je op zo'n voeding een sluiting krijgt dan is bran niet ondenkbaar.

Gebruik de 10A voeding voor de ORD3 en zet deze dicht bij de voeding van 10A. De ORD3 heeft een instelbare kortsluitbeveiliging.

Voedt de andere componenten vanuit een voeding met een lager vermogen, 1A is denk ik meer dan voldoende.

suc6

MansJe
Posts: 5
Joined: 16.06.2019, 09:06
Location: 's-Gravenzande

Re: Waar plaatst ik mijn elektronica

Post by MansJe » 28.07.2019, 10:39

Hallo,
Die 10 amp voeding daar kan wel de spanning maar de stroom helaas niet van instellen.
En ik heb ook geen schema van die voeding anders was het misschien mogelijk om hem terug te zetten naar b.v. 4 amp.
Bedankt voor de informatie.
Mans

janvanderborden
Posts: 593
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Waar plaatst ik mijn elektronica

Post by janvanderborden » 28.07.2019, 10:51

Hi Mans

10A 18Volt is 180 Watt, heb je wel eens een brandende gloeilamp van 100Watt vastgehouden ?, dan weet je hoe heet die kan worden.

Zoals ik al aangaf , gebruik hem alleen voor de ORD3 en zet voeding en ORD3 dicht bij elkaar en gebruik wat dikker draad in ieder geval geen 0,25mm2.

Gebruik voor de andere zaken voedingen met maximaal 1A

MansJe
Posts: 5
Joined: 16.06.2019, 09:06
Location: 's-Gravenzande

Re: Waar plaatst ik mijn elektronica

Post by MansJe » 28.07.2019, 12:57

Hallo,
Ik kan er een step/down converter ( 7 euro) tussen zetten dan heb ik de stroom en spanning (regelbaar) in de hand en dat geeft een veiliger gevoel.
Mans

janvanderborden
Posts: 593
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Waar plaatst ik mijn elektronica

Post by janvanderborden » 28.07.2019, 13:03

Hi mans

ja dat is een goed idee. Gebruik er dan meerdere, 1 voor de ORD3 en andere voor de overige benodigde voedingen. Ik neem aan dat de stepdowns een instelbare beveiliging tegen kortsluiting hebben.

Post Reply

Return to “Algemeen (NL)”