Page 2 of 2

Re: Rocweb

PostPosted: 10.08.2018, 13:13
by rjversluis
janvanderborden wrote:HI Rob

kan het zijn dat er geen spaties in de loc naam zijn toegestaan ?

Zo staat het in de Wiki dat dit met XMLScript niet werkt.

Re: Rocweb

PostPosted: 10.08.2018, 13:23
by janvanderborden
Ok Rob

inderdaad overheen gelezen of vergeten, excuses

ik hoop dat hiermee het %oid% probleem opgelost is

Re: Rocweb

PostPosted: 20.09.2018, 12:50
by janvanderborden
Hi Rob

Ik was gisteravond op de club en weer lukte het niet om via de ipad te besturen. Het plan wordt niet geladen.
Plan.xml was niet te openen met een browser. Zoeken in dit bestand en weer vond ik %iod%. Na dit verwijderd te hebben lukte het om weer met de ipad te sturen.
Ik sluit enkele bestanden hierbij.
Misschien nog even een toelichting omdat we nu denken te weten wanneer het fout gaat.

We plaatsen een loc in BL051 (om hem middels button virt1 straks aan de automaat toe te voegen en te starten)
We wijzigen in de loc eigenschappen V_min
We reconnecten de ipad
Lukt niet
Zoeken in plan.xml
We vinden %oid%
Dit verwijderen
Ipad werkt weer


De actie die gekoppeld is aan button virt1 roept het script start_b51 op. In dit script gebruik ik de variabele %oid% overeenkomstig een voorbeeld uit de wiki.

Graag een reactie. Is de script fout , doen wij iets verkeerd ? of is er sprake van een bug ?

Re: Rocweb

PostPosted: 20.09.2018, 13:03
by rjversluis
Hi Jan,

gewoon even plan.xml in een WEB browser laden:
Code: Select all
This page contains the following errors:

error on line 933 at column 2429: error parsing attribute name
Below is a rendering of the page up to the first error.


daar staat %oid%="" en is niet XML conform.

Re: Rocweb

PostPosted: 20.09.2018, 13:24
by janvanderborden
Ja Rob

Zo doe ik het ook. Maar hoe komt die %oid% in plan.xml terecht ?

Re: Rocweb

PostPosted: 20.09.2018, 13:42
by rjversluis
Hi Jan,

die schrijf jij er met XMLScript erin.

Re: Rocweb

PostPosted: 20.09.2018, 13:46
by janvanderborden
HI Rob

Deze variabel wordt middels een actie in de plan.xml weggeschreven ? Er staat in de xml: %oid% ="". Waarom heeft deze variabel geen waarde en waarom loopt de browser daar stuk op. De scripts die ik gebruik komen uit de wiki.

Re: Rocweb

PostPosted: 20.09.2018, 13:48
by rjversluis
Hi Jan,

het procent teken in XML attribute namen is verboden.

Probeer uit te vinden bij welke actie dit gebeurd zodat ik het testen en verbeteren kan.

Re: Rocweb

PostPosted: 20.09.2018, 14:29
by janvanderborden
Hi Rob

Dat is de actie start_b51.xml , deze actie wordt aangeroepen als ik op de knop virt1 druk

<xmlscript>
<foreach table="lclist">
<if state="lc %oid% = bl051">
<then>
<lc id=%oid% cmd="resetmanualmode"/>
<lc id=%oid% cmd="go"/>
<break/>
</then>
</if>
</foreach>
</xmlscript>

Re: Rocweb

PostPosted: 20.09.2018, 14:56
by rjversluis
Hi Jan,

kun je dat in een zeer klein voorbeeldje pakken?

plan.xml heeft dan 1 of twee blokken, 1 loc en deze actie.

Re: Rocweb

PostPosted: 20.09.2018, 16:26
by janvanderborden
HI Rob

klein voorbeeldje

De bedoeling van het e.e.a. is dat de hoofdbaan in automode draait en dat het rangeerterrein handbediend is.
In het voorbeeld is de liggende U de hoofdbaan en het blok uiterst links het rangeerterrein.

Treinen komen aan in bk4 en worden dan in handmode gezet, snelheid gaat naar 0 en met de handregelaar wordt verder gereden. Als de loc op zijn plaats is aangekomen wordt dat handmatig gemeld met melder fb4.

Moet een loc het rangeerterrein verlaten dan wordt de knop co1 bediend, de loc gaat automatisch rijden en meldt zich op de baan in bk2 waar de automaat e.e.a. overneemt.

Re: Rocweb

PostPosted: 21.09.2018, 11:13
by rjversluis
Hi Jan,

ik krijg dat probleem hier niet zo 123.

Maar dit is gewoon fout, en niet XML conform:
Code: Select all
<lc id=%oid% cmd="gomanual"/>



Dat moet zo:
Code: Select all
<lc id="%oid%" cmd="gomanual"/>

Re: Rocweb

PostPosted: 21.09.2018, 12:15
by janvanderborden
Ok Rob

de plan.xml bevat de %iod% fout maar ik ga eerst even de """plaatsen zoals aangegeven en dan reageer ik weer.

Re: Rocweb

PostPosted: 21.09.2018, 12:35
by janvanderborden
Hi Rob

de " " waren ook in de andere scripts afwezig

ik heb dat nu aangepast en het lukt me nu niet meer de fout te produceren. Het lijkt er sterk op dat dit het probleem was.
Wel vreemd dat binnen de RR omgeving de functies wel gewoon werkten ?

In ieder geval ook namens alle clubleden ontzettend bedankt
:rr_for_ever: