Page 1 of 1

Meerdere blokken in een wisselstraat?

Posted: 08.02.2019, 12:05
by marcombv
Ik heb een redelijk lange in/uitrij wisselstraat van mijn station.

Is het handig en/of logisch om de wisselstraat in meerdere blokken te verdelen?

De bovenste 2 sporen zijn de uitrij sporen en het onderste spoor is het inrijspoor.
En worden daardoor dus ook altijd in dezelfde richting bereden.

De bedrading is zo voorbereid dat ieder stuk rails tussen de wissels zijn eigen melder kan hebben.
Op dit moment is dit aangesloten als 1 melder zonder blok.

Re: Meerdere blokken in een wisselstraat?

Posted: 08.02.2019, 12:18
by rjversluis
Hi Marco,

een block heeft alleen zin als daar een trein in past.
Op dit plaatje zie ik daar geen mogelijkheid voor.

Als wissels bewaakt worden kun je deze in de wisselstraten opnemen:
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=route-sensors-en

Re: Meerdere blokken in een wisselstraat?

Posted: 08.02.2019, 14:06
by janvanderborden
HI Marco

Bij rocrail hebben we het niet over wisselstraten in tegenstelling tot dat andere free besturingssysteem. In rocrail rijden we van blok naar blok via een rijweg en de wissels zijn opgenomen in de rijwegen. Dus rijweg gereserveerd/bezet dan hoef je je over de wissels geen zorgen te maken. Dus niks geen melders in wisselstraten.

Re: Meerdere blokken in een wisselstraat?

Posted: 08.02.2019, 14:52
by marcombv
janvanderborden wrote:
08.02.2019, 14:06
HI Marco

Bij rocrail hebben we het niet over wisselstraten in tegenstelling tot dat andere free besturingssysteem. In rocrail rijden we van blok naar blok via een rijweg en de wissels zijn opgenomen in de rijwegen. Dus rijweg gereserveerd/bezet dan hoef je je over de wissels geen zorgen te maken. Dus niks geen melders in wisselstraten.
Hallo Jan,

Hartelijk dank voor het duidelijke antwoord.