Dienstrooster overslaan [OPGELOST]

Post Reply
rjvanhouten
Posts: 42
Joined: 22.06.2016, 11:01

Dienstrooster overslaan [OPGELOST]

Post by rjvanhouten » 25.09.2018, 11:47

Vrienden,

Na lang ploeteren meen ik Rocrail inmiddels een beetje onder de knie te hebben. Er is echter nog een probleempje waar ik mee worstel.

Als een dienstrooster in een bepaald blok niet wil starten omdat de vertrekrichting voor de gewenste route niet in overeenstemming is met de geformuleerde opdracht, geeft de server dat netjes aan met 'Skip route [...] because the exit side does not match.' Echter, het geactiveerde dienstrooster blijf vervolgens eindeloos in de wait-modus hangen.

Hoe kan ik er nu voor zorgen dat het actieve dienstrooster na zo'n 'skip' wordt overgeslagen, en de loc rustig blijft wachten tot zich een dienstrooster met de juiste vertrekrichting aandient?

Vriendelijke groet,
Robert Jan
Last edited by rjvanhouten on 27.09.2018, 10:04, edited 1 time in total.

rjversluis
Site Admin
Posts: 39129
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Dienstrooster overslaan

Post by rjversluis » 25.09.2018, 13:23

Hi Robert Jan,

misschien kan ik deze optie voor het toewijzen controleren:
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=sc ... epart_side
Zodat een dienstrooster niet wordt toegewezen als het niet past.

Ik neem aan dat je met deze optie de roosters laat toewijzen:
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=lo ... le_if_idle

rjvanhouten
Posts: 42
Joined: 22.06.2016, 11:01

Re: Dienstrooster overslaan

Post by rjvanhouten » 25.09.2018, 14:27

rjversluis wrote:misschien kan ik deze optie voor het toewijzen controleren:
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=sc ... epart_side
Zodat een dienstrooster niet wordt toegewezen als het niet past.
Beste Rob,

Hartelijk dank voor je geduld met mijn onbenul... :wink:

Ik laat de roosters inderdaad toewijzen door middel van de optie 'Look up schedule if idle'.
En in alle roosters heb ik - al naar gelang de richting waarin de loc moet vertrekken - de 'depart side' ingesteld:
de ene keer via de min-zijde, en de daaropvolgende keer via de plus-zijde.
In principe verloopt dat ook goed, als ik de cyclus tenminste op het juiste ogenblik - zeg: op het hele uur - start.

Als ik het systeem echter om pak-em-beet 'kwart over' start, gaat het mis:
de loc staat dan bijvoorbeeld in de positie om via de min-zijde te vertrekken, doch het rooster voor vertrek via plus-zijde wordt niettemin toegewezen.
De server 'ziet' dat ook, en meldt 'skip'. Men zou verwachten dat het rooster dan wordt genegeerd, doch het systeem schiet in wait-modus, en blijft daar tot Sint Juttemis in hangen.

Wat moet ik doen om zo'n toewijzing op voorhand te voorkomen?

Groet,
Robert Jan

rjversluis
Site Admin
Posts: 39129
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Dienstrooster overslaan

Post by rjversluis » 25.09.2018, 15:04

Hi Robert Jan,

daar kun jij op dit moment niets aan doen, dat moet ik de Rocrail Server bijbrengen.
Ik zet dit op de ToDo lijst.

rjvanhouten
Posts: 42
Joined: 22.06.2016, 11:01

Re: Dienstrooster overslaan

Post by rjvanhouten » 25.09.2018, 15:07

rjversluis wrote:Ik zet dit op de ToDo lijst.
Hartelijk dank! :)

rjversluis
Site Admin
Posts: 39129
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Dienstrooster overslaan

Post by rjversluis » 26.09.2018, 07:39

Hallo Robert Jan,

van af 14401 wordt naar de "Depart side" van het rooster gekeken voordat het toegewezen wordt.

rjvanhouten
Posts: 42
Joined: 22.06.2016, 11:01

Re: Dienstrooster overslaan

Post by rjvanhouten » 26.09.2018, 07:47

rjversluis wrote:van af 14401 wordt naar de "Depart side" van het rooster gekeken voordat het toegewezen wordt.
Túút-túút, dat is snel!
Ik houd de revisielijst nauwkeurig in de smiezen... :)
En nogmaals bedankt voor je hulpvaardigheid.

Groet,
Robert Jan

rjvanhouten
Posts: 42
Joined: 22.06.2016, 11:01

Re: Dienstrooster overslaan

Post by rjvanhouten » 27.09.2018, 10:04

rjvanhouten wrote:
rjversluis wrote:van af 14401 wordt naar de "Depart side" van het rooster gekeken voordat het toegewezen wordt.
Ik houd de revisielijst nauwkeurig in de smiezen... :)
Vanmorgen heb ik versie 14402 geïnstalleerd; nu werkt het pico bello! :thumb_up:

M'n hartelijke dank, en dito groet,
Robert Jan

Post Reply

Return to “Automatisch rijden (NL)”