Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post Reply
rvhoeijen
Posts: 24
Joined: 23.04.2018, 18:29
Location: Enschede Nederland

Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by rvhoeijen » 13.03.2019, 16:23

Hoi,

Ik heb een situatie waarin na 1:20 uur een willekeurige trein een ghosttrain veroorzaakt door een blok binnen te rijden die niet voor de trein gereserveerd is terwijl de train in het vorige blok had moeten stoppen. Het is onafhankelijk van Loc en Blok, m.a.w het treed op in verschillende bloken met verschillende treinen maar altijd rond 1:30 uur achter elkaar bedrijf. Leek me eerst een reactie tijd probleem doordat ik de server op een raspberry Pie 3b+ draai. Maar ook op een snellere PC treed het gewoon op. Na het optreden moet ik een harde reset uitvoeren voordat ik rocrail weer opstart anders is het hele systeem van slag af.
Heeft iemand een idee wat aan dit probleem ten grondslag ligt . Ik weet even niet hoe dit probleem op te lossen . Zelf kan ik niets vreemds meer ontdekken in mijn rocrail configuratie.

Graag enig support ik heb een issue rapport bijgevoegd

Rob
Attachments
Doorrijden_lok.tar.gz
(109.06 KiB) Downloaded 4 times

agre30
Posts: 822
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland (Noordwest Overijssel)
Contact:

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by agre30 » 14.03.2019, 09:27

Hoi Rob,
Ik kan niets met een tar.gz bestand. Kun je het ook als .zip file uploaden?

Albert.

rvhoeijen
Posts: 24
Joined: 23.04.2018, 18:29
Location: Enschede Nederland

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by rvhoeijen » 14.03.2019, 10:07

Hoi Albert,

Hier de bijlage als zip archief .

/Rob
Attachments
doorrijden_lok.zip
(114.48 KiB) Downloaded 3 times

cds
Moderator
Posts: 5151
Joined: 03.02.2012, 19:24
Location: Tullnerbach, Austria

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by cds » 14.03.2019, 10:07

Hallo Albert!

Bitte:

cds
Moderator
Posts: 5151
Joined: 03.02.2012, 19:24
Location: Tullnerbach, Austria

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by cds » 14.03.2019, 10:08

Rob was faster, attachment deleted.

rvhoeijen
Posts: 24
Joined: 23.04.2018, 18:29
Location: Enschede Nederland

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by rvhoeijen » 14.03.2019, 13:22

Hoi,

heb even een nieuwe issue aangemaakt aangezien ik in de vorige traces niets kan vinden over een ghost train dus waren de traces volgens mij alweer overschreven. In nieuwe traces wordt inderdaad nu een ghost train aangegeven .
Wil je ernaar kijken Albert
Attachments
issue_doorrijden.zip
(113.97 KiB) Downloaded 9 times

rjversluis
Site Admin
Posts: 40970
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by rjversluis » 15.03.2019, 09:36

Hallo,

Code: Select all

20190314.125722.938 r4001E BR-103   OLcDrive 0233 unexpected IN event for [BR-103], state=[5][LC_GO] (missing enter event)
20190314.125722.938 r4101W BR-103   OLcDrive 0270 Setting state for [BR-103] to LC_IDLE and stop running auto mode.
20190314.125722.939 r9999a BR-103   OLoc     3834 Loco [BR-103] mode=stop prevmode=auto reason=unexpectedin waittime=0
20190314.125722.941 r9999a BR-103   OLoc     4381 <lc V="0" dir="true"/>

20190314.125722.945 r9999I BR-103   OApp     1511 POWER OFF

20190314.125722.949 r4202E BR-103   OBlock   0691 Ghost train in block [Ml-1-bk2sp1], fbid=-, code=-

dus er is geen Enter gemeld.

agre30
Posts: 822
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland (Noordwest Overijssel)
Contact:

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by agre30 » 15.03.2019, 10:14

Hoi Rob,
Ik zie dat je nagenoeg alle trace opties hebt aangevinkt. Dat is een behoorlijke belasting voor je raspi. Treedt het probleem ook op als je alle opties uitzet, of alleen de optie 'Auto' aan laat staan?

Verder heb ik de analyser een check laten doen en er staan een aantal fouten in je plan. Ik weet niet of dat van invloed is:

Code: Select all

20190315.095120.505 r9999W tid0x0A7 OAnalyse 10505   checked tklist [   50/  650] invalid/duplicate routeids in [  12/ 139] nodes
20190315.095120.520 r9999W tid0x0A7 OAnalyse 10505   checked swlist [   76/  310] invalid/duplicate routeids in [  10/  27] nodes
20190315.095120.536 r9999W tid0x0A7 OAnalyse 10505   checked sglist [   70/  446] invalid/duplicate routeids in [  15/  78] nodes
20190315.095120.536 r9999W tid0x0A7 OAnalyse 10505   checked fblist [   28/  100] invalid/duplicate routeids in [   6/  48] nodes
20190315.095120.536 r9999W tid0x0A7 OAnalyse 9952  Invalid routeid test: 224 invalid entries detected
20190315.095120.536 r9999W tid0x0A7 OAnalyse 9953  Invalid routeid test: some problems detected
Ik kan je helaas niet verder helpen. Misschien kun je je probleem in het Engels omschrijven en hier posten: Engelstalig Loconet forum

Albert.

cds
Moderator
Posts: 5151
Joined: 03.02.2012, 19:24
Location: Tullnerbach, Austria

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by cds » 15.03.2019, 10:39

Hallo!
20190315.095120.536 r9999W tid0x0A7 OAnalyse 10505 checked fblist [ 28/ 100] invalid/duplicate routeids in [ 6/ 48] nodes
20190315.095120.536 r9999W tid0x0A7 OAnalyse 9952 Invalid routeid test: 224 invalid entries detected
20190315.095120.536 r9999W tid0x0A7 OAnalyse 9953 Invalid routeid test: some problems detected
Try this:
Choose all options here.
Restart RR.
Then start File/Analyse/Extended plan clean.

rvhoeijen
Posts: 24
Joined: 23.04.2018, 18:29
Location: Enschede Nederland

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by rvhoeijen » 15.03.2019, 10:56

Hoi,

Interpreteer ik het nu dan goed dat: "als er een ghosttrain onstaat door een in-sensor doordat er een gemiste enter-sensor is, dan geeft het blok niet meer weer dat het gereserveerd is geweest. Het lijkt dan alsof de train gewoon is doorgereden terwijl, in het sporenplan, aangegeven wordt dat de trein had moeten stoppen "

Rob

rvhoeijen
Posts: 24
Joined: 23.04.2018, 18:29
Location: Enschede Nederland

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by rvhoeijen » 15.03.2019, 11:00

Hoi,

Bedankt voor de reacties.
Ik heb ondertussen een extended clean up gedaan en daar kwamen wat fouten uit die gerepareerd zijn.
Ik zal ook kijken of de trace levels van invloed zijn door alles eens uit te schakelen.
Ik kom erop terug na wat test runs.

/Rob

rvhoeijen
Posts: 24
Joined: 23.04.2018, 18:29
Location: Enschede Nederland

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by rvhoeijen » 21.03.2019, 16:03

Hoi,

Na verschillende testjes denk ik dat het probleem in de bedrading zit. Denk dat ik last heb van draden die elkaar beinvloeden.
Iets anders kan ik er ook niet van maken. Het probleem blijft op willekeurige moment optreden. Als Het probleem optreed dan geeft rocrail niet aan dat er een gereserveerd blok is ( kleur geel) maar alleen word de ghosttrain getriggerd door de In sensor. Het is een vervelend probleem.

Iedereen bedankt voor jullie reacties

/Rob

agre30
Posts: 822
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland (Noordwest Overijssel)
Contact:

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by agre30 » 21.03.2019, 19:50

Hoi Rob,
Ik vind het vreemd dat na zo'n 1,5 uur blijkbaar de 'enter' melder wordt overgeslagen terwijl dat eerst goed gefunctioneerd heeft.
Ik heb je baanplan nog eens bekeken en ik zie dat je op alle blokken BBT aan hebt staan. Ik zou dat alleen doen bij blokken waar de trein ook daadwerkelijk moet wachten, dus bij een station.
Hoeveel treinen laat je tegelijk rijden?
Ik zou proberen het probleem in te kaderen door 1 trein te laten rijden op een zo klein mogelijke vaste route in automaat stand.
Wat gebeurt er als je 1 trein rondjes laat rijden over het bovenste spoor van rechts naar links, dan over het onderste spoor van links naar rechts en dan weer naar het bovenste spoor, enzovoort. Met BBT tot het fout gaat en dan zonder BBT en dan kijken of het ook fout gaat. Ik probeer ook maar wat dus voel je vrij om het anders te doen.

Succes met zoeken,

Albert.

rvhoeijen
Posts: 24
Joined: 23.04.2018, 18:29
Location: Enschede Nederland

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by rvhoeijen » 24.03.2019, 16:12

Hoi Albert,

Bedankt voor je reactie.
Ik rij met 5 treinen continue en 2 treinen met rangeer scripts op deze baan . Ik weet dat het veel is maar het was ook mijn bedoeling om rocrail flink te belasten. Deze baan is een test baan om een hele hoop uit te proberen .

Ik ben nu in staat geweest om alleen de 5 locs gedurende 3 uur te laten rijden zonder het probleem tegen te komen. Hierbij had ik wel alle tracing uitgezet. Dit lijkt erop dat de raspberry pi niet in staat is om alles te verwerken. Wat jammer zou zijn.
Ik zal, zoals je aangeeft, de BBT alleen aan zetten voor blokken die als station dienen.. Hopelijk geeft dat ook nog enige verbetering .
Ik laat wel weer van mij horen.

/Rob

agre30
Posts: 822
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland (Noordwest Overijssel)
Contact:

Re: Loc Rijd door in niet gereserveerd blok

Post by agre30 » 24.03.2019, 16:52

Hoi Rob,
De trace belast je computer flink. Als je een probleem hebt kun je beter even in de wiki kijken welke trace daar bij hoort. Meestal is alleen Auto voldoende. Als je treinen 3 uur kunnen rijden zonder storingen lijkt me dat een mooi resultaat.

Succes met verder testen,

Albert.

Post Reply

Return to “Automatisch rijden (NL)”