Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

janvanderborden
Posts: 602
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by janvanderborden » 29.05.2019, 17:25

HI Rob

1 van onze medemodelspoorders, sinds kort op Rocrail, loopt tegen het volgende probleem aan. Zou jij hier naar willen kijken ?

lok Railion rijdt van B35 naar B23 , bij binnenkomst in B23 wordt er meteen door gereserveerd naar B76 en B19. Maar de Raillion stopt in B23. B23 is geen wait blok .

Als ik de trace bekijk dan krijgt de Railion, loc 108, speed =0

even verder lees ik

Waiting for route [[B23-]-[B76-]] to set. Set state for loco [Railion] from LC_INBLOCK to LC_CHECKROUTE.
20190528.211018.328 r8888f Railion OLoc 5977 [B23][Railion] The route to the destination block is not set.


terwijl de rijweg in een eerdere fase wel geset is.

gebruik wordt gemaakt van occupied melders en melders op de wissels

Wat is hier aan de hand
issue.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

smitt48
Moderator
Posts: 6111
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: geen snelheid

Post by smitt48 » 29.05.2019, 19:03

Hi Jan,
20190529.135455.626 r9999I Railion OLoc 5922 set block[B23] enterside for [Railion] to [+], placing to [fwd]
20190529.135455.670 r9999I Railion ORoute 0831 set route [[B23-]-[B76-]] for [Railion]
20190529.135455.733 r4201I 00000C44 OLcDrive 0280 Found destination for "Railion": "B76" (from B23)
20190529.135503.717 r4201I 00000C44 OLcDrive 0163 wheel count B35[0], B23[0]
20190529.135503.748 r9999I Railion OLoc 5922 set block[B23] enterside for [Railion] to [+], placing to [fwd]
20190529.135529.802 r4201I 00000C44 OLcDrive 0163 wheel count B23[0], B76[0]
20190529.135529.802 r9999I Railion OModel 7393 occ: reset placing and enterside in block: B23
20190529.135503.780 r9999c tid0x060 OVirtual 0641 link 0(B76) to 0
20190529.135523.427 r9999I Railion OLoc 5922 set block[B76] enterside for [Railion] to [-], placing to [fwd]
Werkt OK met virtueel controller

Tom

agre30
Posts: 874
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland
Contact:

Re: geen snelheid

Post by agre30 » 29.05.2019, 21:26

Hoi Jan,
Ik heb het hier getest door de melders te simuleren. De loc rijdt gewoon door. Vreemd dat dat op de baan dan anders is.

Kan je helaas niet verder helpen.

Albert.

janvanderborden
Posts: 602
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: geen snelheid

Post by janvanderborden » 30.05.2019, 08:36

HI Albert en Tom

beiden bedankt voor het meedenken.

Dat hadden wij ook geconstateerd dat in de virt modus alles goed gaat. Maar kijk maar in rocrail.000,trc dan zie je dat de loc Railion, lok 108, inderdaad snelheid 0 krijgt en dat de reservering naar de volgende blokken wel gedaan is maar later niet geset blijkt te zijn.

route [[B23-]-[B76-]] already set for [Railion]
en later
Waiting for route [[B23-]-[B76-]] to set

Je zou denken dat er dan van de baan een melding binnen gekomen moet zijn die verandering in de statussen gebracht zou moeten hebben maar in de trace file kan ik daar niets van ontdekken.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42335
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by rjversluis » 30.05.2019, 10:40

Thema veranderd op verzoek van Rob :mrgreen: (smitt48)

Hallo Jan,

voor meer informatie zou je de automaat trace level erbij moeten activeren.
Als er nog een rood signaal in de route zit kan de loc ook niet rijden.

Het onderwerp van dit thema is wel erg moeilijk om te raden waarom het gaat... "geen snelheid" -o -o -o
Misschie zoiets: "Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is". Kost het zoveel moeite om een passend onderwerp in te geven?

janvanderborden
Posts: 602
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by janvanderborden » 30.05.2019, 18:10

Hi Rob

OK ik zie dat je het al gewijzigd hebt

janvanderborden
Posts: 602
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by janvanderborden » 06.06.2019, 21:35

Hi Rob

automaat trace er bij gezet en opnieuw een incedent aangemaakt.

het probleem lijkt opgelost als we de loc geen commuter train maken
issue.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

janvanderborden
Posts: 602
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by janvanderborden » 09.06.2019, 09:07

Even een toelichting op de issue.zip in het voorgaande bericht.
Ook nadat ik op advies van Rob, de trace automatic aangezet heb kan ik uit de traces niet opmaken waarom een loc wel blok B76 reserveert maar daarna niet doorrijdt. Ook na een opdracht Start loc, blijft hij staan. In de virtuele mode kunnen we dit probleem niet na spelen.
We hebben de indruk dat de eigenschap commuter er iets mee te maken heeft maar kunnen dat in de traces niet terug vinden. In dit geval Structon vertrekt uit blok B35 nadat B23 en B76 gereserveerd zijn. Structon stopt in blok B23 (geen wait blok, 2 blokken reserveren staat aan) maar wil niet vertrekken. Het merkwaardige is nog dat het niet altijd optreedt. Je zou kunnen denken aan een melder die ongewild een blok of een wissel reserveert/bezet houdt maar in de traces kunnen we dat niet terug vinden. Wie kan helderheid brengen in dit probleempje.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42335
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by rjversluis » 09.06.2019, 09:25

Jan,

je moet dan in de rijstraat nakijken welke wissel, sein, melder niet in de juiste stand is. Als er iets niet klopt mag de trein natuurlijk niet gaan rijden.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42335
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by rjversluis » 09.06.2019, 09:40

Hier nog een hint:

Code: Select all

20190603.203323.561 r9999a Railion  OSwitch  0935 Switch [W20] is electrically occupied
20190603.203323.571 r9999a Railion  ORoute   1199 switch W20 in route [B23-]-[B76-] is locked (lockid [Railion])
20190603.203323.571 r9999a Railion  ORoute   1955 route [B23-]-[B76-] switches check failed
20190603.203323.571 r2005a Railion  OModel   6787 Skip route [[B23-]-[B76-]] because it is not free.
Bij wissel W20 heb je een sensor gezet welke niet (altijd) vrij is. Dat verklaart dan ook waarom het natuurlijk virtueel geen probleem is.

janvanderborden
Posts: 602
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by janvanderborden » 09.06.2019, 10:17

Ja, dat is duidelijk maar ik lees in de trace ook

20190603.203558.584 r9999a Railion OSwitch 0922 Switch "W20" is locked by "Structon".
20190603.203558.584 r9999a Railion ORoute 1199 switch W20 in route [B23-]-[B25+] is locked (lockid [Railion])

W20 kan toch maar door 1 loc gelocked zijn ?

rjversluis
Site Admin
Posts: 42335
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by rjversluis » 09.06.2019, 11:30

Kun je aub erst Rocrail actualiseren?

Code: Select all

20190603.203558.584 r9999a Railion ORoute 1199 switch W20 in route [B23-]-[B25+] is locked (lockid [Railion])
betekend dat W20 reeds door Structon, en dus niet door Railion gereserveerd kan worden; Rijwegstelling wordt afgebroken.
W20 wordt in meerdere rijstraten gebruikt, en kan maar door één rijstraat gereserveerd worden.
Dit is geen fout melding, maar een vaststelling; Railion moet wachten of een andere route proberen.

janvanderborden
Posts: 602
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by janvanderborden » 09.06.2019, 12:40

Ok duidelijk

het is voor mij niet te begrijpen dat blok B76 wel gereserveerd wordt (geel) maar dat de Structon van uit blok B23 snelheid v=0 krijgt.

Is het mogelijk dat er na de reservering iets gebeurd waardoor de Structon geen snelheid krijgt ?

rjversluis
Site Admin
Posts: 42335
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by rjversluis » 09.06.2019, 13:11

Feit is dat het virtueel niet gebeurd, en dus van de hardware afhangt.
Voor dat je bij iedere wissels sensors in Rocrail vastlegt is het zinvoller om de boel draaiende te krijgen met zo min mogelijk opties en mogelijkheden. Deze fout wordt vaak gemaakt om veel te veel gelijktijdig in te bouwen en dan het overzicht verloren gaat en er niets functioneert.

janvanderborden
Posts: 602
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Loc rijdt niet nadat de rijstraat gezet is

Post by janvanderborden » 09.06.2019, 13:59

Ok Rob

Daar ben ik het mee eens. We gaan eerst al die zaken weg halen die met de achtergrond van koploper (alles detecteren, je weet maar nooit) aangebracht zijn en dan die meldingen inbrengen die echt nodig zijn.

alvast bedankt voor het meedenken

Post Reply

Return to “Automatisch rijden (NL)”