'Spontaan' keren loc

Post Reply
H0Nemo
Posts: 39
Joined: 12.07.2017, 08:06

'Spontaan' keren loc

Post by H0Nemo » 30.12.2017, 19:43

Hallo,

Baan gereed, nu testen.
Ging redelijk tot goed, totdat ik last kreeg van kerende locs.
Niet allemaal, maar steeds meer zo leek het.
Ook locs die het eerder niet deden keren nu spontaan.

Loc start en rijd naar volgend blok.
Loc stopt in blok en bij vrijgave van volgend blok op de juiste route, rijd de loc juist de ander kant op. :(

Iemand anders al last van gehad of enig idee waar te moeten beginnen met zoeken??

Groet,

Erik

pcdewolff
Posts: 6
Joined: 25.10.2015, 14:06

Re: 'Spontaan' keren loc

Post by pcdewolff » 30.12.2017, 21:46

Als je engels als taal hebt: zoeken op commuter train.
Dit is een instelling bij je locomotief

Per blok kun je verder instellen "allow direction change".

Ik denk dat je hier al een eind verder mee komt.

agre30
Posts: 833
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland (Noordwest Overijssel)
Contact:

Re: 'Spontaan' keren loc

Post by agre30 » 30.12.2017, 21:58

Erik,
Maak een incident aan in Rocrail en upload het resultaat hier.
Geef dan een specifieke situatie waarin je probleem optreedt (Lok A rijdt van Blok x naar Blok y)

Albert.

H0Nemo
Posts: 39
Joined: 12.07.2017, 08:06

Re: 'Spontaan' keren loc

Post by H0Nemo » 03.01.2018, 19:50

Het probleem is dat het willekeurig lijkt te gebeuren.

Ook heb ik de optie 'pendeltrein' (commuter train) uitgeschakeld.
Bovendien zou Rocrail dan ook de blokken omgekeerd/teruguit moeten reserveren, dit gebeurt niet.

zie bijlage...
issue.zip
spontaan keren loc
(21.12 KiB) Downloaded 4 times

smitt48
Moderator
Posts: 5973
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: 'Spontaan' keren loc

Post by smitt48 » 04.01.2018, 14:51

Hi Erik,
Bovendien zou Rocrail dan ook de blokken omgekeerd/teruguit moeten reserveren, dit gebeurt niet.
Doordat jij peilen in je baan hebt staan, gaat Rocrail alleen maar rijwegen in een richting maken. Op jouw baan kan je alleen tegen de klok in rijden.
Spontaan keren
Jij hebt niet alle locomotieven "goed" op de Rocrail baan gezet, Ik probeer dit met 4 plaatjes te laten zien.
Kijk naar lok DB139:
De bewegingsrichting op de Snelheidsregelaar (< <) is naar links, de snelheids kolom is ook links (<), de lok staat op de baan met de peil naar rechts (richting van het vertek van de trein).
HONemo01.PNG
HONemo01.PNG (14.36 KiB) Viewed 100 times
in het automatisch bedrijf in Rocrail moet die altijd naar rechts staan, dus hier op de bewegingsrichting van de Snelheidsregelaar gedrukt, nu zijn de > en >> in de goede richting. Probleem is the rv7140 (reversexxxx). Nu moeten we dat repareren!
HONemo02.PNG
HONemo02.PNG (14.85 KiB) Viewed 100 times
rechter muis klik in het blok (van DB139) en "Omkeren" selecteren. Dit repareert de rvxxxx, maar de peil in het blok gaat de verkeerde kant uit.
honemo03.PNG
honemo03.PNG (14.16 KiB) Viewed 100 times
weer rechter muis klik in het blok (van DB139) en "draai aankomst zijde om". Nu staat de lok klaar en zal de trein naar rechts blijven rijden.
honemo04.PNG
honemo04.PNG (13.08 KiB) Viewed 100 times
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=dir ... _of_travel

Ik hoop dat dit duidelijk is,
Tom

pcdewolff
Posts: 6
Joined: 25.10.2015, 14:06

Re: 'Spontaan' keren loc

Post by pcdewolff » 05.01.2018, 21:02

veel netter kunnen handleidingen niet worden. Complimenten!

smitt48
Moderator
Posts: 5973
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: 'Spontaan' keren loc

Post by smitt48 » 05.01.2018, 21:34

Hi Erik,

Bedankt.
Dit is gecompliceerd probleem. Ik had er zelf ook moeite mee en deed het een paar maanden geleden ook weer fout, nadat ik een andere uitleg had gelezen in het duitse forum. Toen heb ik het vertaald en in de engelse wiki gezet. Bijna een keer per maand is er wel een vraag over. Maar eens goed gezet, blijft het goed voor automatisch gebruik, totdat iemand manuel :cry: gaat rijden.

Tom

Eriko
Posts: 120
Joined: 19.06.2016, 15:43
Location: Hoofddorp, NL

Re: 'Spontaan' keren loc

Post by Eriko » 06.01.2018, 10:46

Ik kwam dit probleem afgelopen woensdag bij mijn club ook twee keer tegen.
Echter plaatsing op de baan was niet het probleem.

De 1e loc reed automatische goed. Na een duwtje vanwege een klein contact probleem te hebben gehad reed de loc opeens de andere kant op.
Wat ik ook deed in Rocrail de loc ging achteruit.
Een 2e loc had dit vanuit het starten met automatisch rijden.

Pas als ik de loc eerst even met hand direct vanaf de IB-II bediende ging het weer goed.
Ik zie vanuit de geplaatste issue dat de TS ook een IB-II gebruikt.

Kan het een communicatie fout/probleem zijn ergens tussen Rocrail en de IB-II?

EDIT: P.S. Ik zal kijken of ik er volgende keer een issue kan maken als het net gebeurd.

Groet,
Erik K

Post Reply

Return to “Automatisch rijden (NL)”