Bij Tour wisssel blijft de trein naar sub blok rijden Topic is solved

Post Reply
schoa27
Posts: 10
Joined: 02.03.2012, 22:54

Bij Tour wisssel blijft de trein naar sub blok rijden

Post by schoa27 » 15.06.2019, 21:03

Bij het wissel van tour blijft de trein naar het sub blok rijden van de Locatie
Ik het een tweetal tours gemaakt waarvan het vertrekpunt dezelfde locatie is en de bestemming
zijn twee verschillende locaties.
Als een blok van de bestemmings locatie bezet is bij het vertrek, dan wordt er een andere tour gestart voor deze trein.
Het vertrekken gebeurt vanuit dezelfde locatie.
Zodra de bestemmings locatie weer beschikbaar is zal de trein eerste route weer op pakken.

Nu gebeurt het volgende, de trein wisselt wel van tour maar de wissel(s) worden niet gezet
en de trein blijf rijden naar de sub blokken van de locatie, terwijl de hoofdblok waar de tour naar toe moet gaan vrij is.
Het gevolg is dat de trein het spoor bijster is. Hij komt op de verkeerde locatie aan.

Het wisselen van routes doe d.m.v. twee acties
nl: AC_TOUR_STATION-A_3 <-> STATION-B_3
AC_TOUR_STATION-A_3_1_2 <-> STATION-B_1_2

Blokkeren / vrijgeven van rijweg gebeurt d.m.v. acties
RW3_CLOSED (blokkeren)
RW3_OPEN (openen)

Ik heb de log file (nohup.out) van de server bij gevoegd in de bijlage
op regel 524 begint de eerste route waarbij het doel locatie vrij is.
Bij regel 1753 is de doel locatie bezet en gaat een andere tour van start.
Hier heb ik ook locatie RW3 voor moeten blokkeren anders blijft de trein de eerste route volgen.
Wanneer de eerste doel locatie vrij komt wordt de eerste route weer opgepakt
en zou deze moeten worden uit gevoerd (regel 1735) echter de trein blijft de tweede route volgen
en komt tot stilstand op de verkeerde locatie.

Het is bedoeling dat bij het wisselen van Tour dat de juiste routes worden gereden naar de juiste locaties
en van deze locaties naar het hoofdblok(ken).

Wie kan mij helpem, misschien zie ik iets over hel hoofd.
Ik heb een Zip bestand toegevoegd me de log, de rocrail en plan

Alvast bedankt met vriendelijke groet,

Bert Scholtens.
Attachments
rocrailTour.zip
(49.13 KiB) Downloaded 5 times

agre30
Posts: 834
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland (Noordwest Overijssel)
Contact:

Re: Bij Tour wisssel blijft de trein naar sub blok rijden

Post by agre30 » 16.06.2019, 09:29

Hoi Bert,
Kun je bij Rocrail Trace de vinkjes bij Auto en Zoeken aanzetten en alle andere uit? En maak dan een specifiek voorbeeld waarbij het fout gaat (dus loc X rijdt van blok A naar blok B terwijl C het doel was) en beschrijf dat voorbeeld hier. En, natuurlijk, laat je loc X ook rijden volgens je voorbeeld. Je beschrijving is voor mij te globaal om er iets mee te kunnen doen.
Dan maak je een Server Incident aan en die upload je hier.

Succes,
Albert.

rjversluis
Site Admin
Posts: 41639
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Bij Tour wisssel blijft de trein naar sub blok rijden

Post by rjversluis » 16.06.2019, 10:14

Hi Bert,

bij onverklaarbare automaat problemen moet je de acties/xmlscript uitschakelen waarmee je de boel in de war stuurt.

schoa27
Posts: 10
Joined: 02.03.2012, 22:54

Re: Bij Tour wisssel blijft de trein naar sub blok rijden

Post by schoa27 » 16.06.2019, 16:44

Hoi Albert / Rob,

Het plan het 3 Stations Station A, B. C.
Station A heeft twee locaties nl:
Naam Hoofd Blokken Sub Blokken
LO_STATION-A_1_2 SB1, SB2 -
LO_STATION-A_3_2_1 SB3 SB2, SB1

Station B heeft drie locaties nl:
Naam Hoofd Blokken Sub Blokken
LO_STATION-B_1_2 SB7, SB6 -
LO_STATTION-B_4_3_2_1 SB4 SB5, SB6, SB7
LO_STATION-B_3 SB5 -

Verder zijn er 3 locatie die gedefinieerd zijn als rijwegen
Naam Hoofd Blokken Sub Blokken
RW1 RB4, RB5 -
RW2 RB1, RB2 -
RW3 RB3 -

Er zijn een aantal acties gemaakt met xml-scripts die ervoor zorgen dat er van tour gewisseld
wordt voor een treinstel.
De Twee Tours die gebruikt worden zijn:
TOUR Station A (Sp3) <-> Station B (Sp3),
maakt gebruik van scheduler SC_STATION-A_3 --> STATION-B_3 en
SC_STATION-B_3 --> STATION-A_3

TOUR Station A (Sp3, Sp2 en Sp1) <-> Station B (Sp1, Sp2), maakt gebruik van scheduler
SC_STATION-A_3_2_1 --> STATION-B_1_2 en SC_STATION-B_1_2 --> STATION-A_3_2_1

in de scheduler wordt er van lokatie naar lokatie gereden in scheduler
SC_STATION-A_3 --> STATION-B_3 wordt bij de eerste stap een actie gestart indien blok SB5 bezet is.
Is deze blok bezet wordt een andere Tour actief en wordt de rijweg RW3 gesloten zodat de trein hier niet in kan.
Laat ik het sluiten van de rijweg weg dan gaat de trein verder met vorig tour ( TOUR Station A (Sp3) <-> Station B (Sp3) )
en is de trein na aankomst het spoor kwijt en kan er geen bestemming worden gevonden
(eigen ook geen gewenst situatie dat eerst RW3 moet sluiten voor het veranderen van de Tour).
Indien blok SB5 weer vrij komt wordt rijweg RW3 ook weer vrijgeven.

Doordat RW3 gesloten en SB5 bezet is, wordt er nu volgens de nieuwe Tour gereden
TOUR Station A (Sp3, Sp2 en Sp1) <-> Station B (Sp1, Sp2),.
Echter wanneer SB5 weer vrijkomt en RW3 ook weer vrijkomt wordt de Tour weer omzet naar
TOUR Station A (Sp3) <-> Station B (Sp3).
De Tour wissel gebeurt bij SC_STATION-A_3_2_1 --> STATION-B_1_2 en het vrijgeven van de rijweg RW3 gebeurt met een actie op blok SB5.

Hierbij blokkeer ik RW1 niet omdat deze beschikbaar moet zijn voor andere treinen. Alleen
nu rijdt de trein nog steeds de verkeerde Tour terwijl er inmiddels gewisseld is naar Tour
TOUR Station A (Sp3) <-> Station B (Sp3).
Het gevolg is dat de trein aankomt op Station B Sp1 en vervolgens geen weg meer kan vinden.
De trein had eigenlijk moeten aankomen op Station B Sp3.

ik heb een filmpje maak van het probleem.
dit is de link: https://youtu.be/V_au-SZO8p8

Verder heb ik log bij gevoegd met de twee optie de Albert aan heeft gegeven.

Met vriendelijke groet,

Bert Scholtens
Attachments
serverLogs.zip
(228.7 KiB) Not downloaded yet

rjversluis
Site Admin
Posts: 41639
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Bij Tour wisssel blijft de trein naar sub blok rijden

Post by rjversluis » 16.06.2019, 16:54

Sub Blocks zijn er alleen voor om naar een bepaalde locatie te kunnen rijden en worden verwaarloosd voor het flow management.
Een Hoofd block mag maar in één locatie opgenomen worden wat in jou plan niet het geval is.
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=locations-block-en

Tip: Vergeet sub blokken. Een blok kan logisch gezien maar in één plaats zijn. (De sub blokken heb je aan je landsgenoot rvooyen te danken.)

schoa27
Posts: 10
Joined: 02.03.2012, 22:54

Re: Bij Tour wisssel blijft de trein naar sub blok rijden

Post by schoa27 » 17.06.2019, 14:25

Hoi Albert / Rob,

Probleem is opgelost. Het heeft achteraf niets met de sub blokken te maken.
Ik had eerste de log file verkeerd geïnterpreteerd. Ik ben er achter gekomen
via de log en via het forum dat acties in een scheduler als laatst worden uitgevoerd.

In de eerste scheduler waar de actie van het wissel van Tour opzat, werd dus al begonnen met de vorige Tour.
En werd er van Tour gewisseld zodra de eerst scheduler afgelopen was. Waarnaar de trein het spoor kwijt was.

Ik heb dit opgelost door nog een scheduler van één blok aan te maken in dit geval voor SB3
en hier de actie van het wisselen van Tour op gezet in samenhang met de conditie waaronder er van Tour gewisseld moet worden.
De scheduller staat als eerste in de Tour.
En dit werkt.
(misschien is het nog optie voor schedulers om te kunnen kiezen, dat een actie vooraf of achteraf van een scheduler kan plaats vinden.)

Nog bedankt voor jullie inzet.

Met vriendelijk groet,

Bert Scholtens.

Post Reply

Return to “Automatisch rijden (NL)”