Rocrail met GCA85

Post Reply
pieter
Posts: 6
Joined: 02.01.2015, 22:19

Rocrail met GCA85

Post by pieter » 06.12.2018, 13:14

Hallo,

Ik ben net begonnen met Rocrail en de modules van Peter Giling.
Rocrail draait op een XP PC en de ORD3 wordt aangestuurd via een seriele kabel op COM6.
Ik gebruik Het DDX central station. De loc's kan ik programmeren en die rijden ook zonder problemen vanuit Rocrail.
Voor de overige functies wil ik gebruik maken van een GCA85 die de andere modules aanstuurt.
De GCA85 is aangesloten via een seriele kabel op COM5. De kabel is getest en is OK.
Ik kan echter geen communicatie met de gca85 krijgen omdat ik geen idee heb hoe ik die moet aansturen vanuit Rocrail.
Het moet iets zijn waarbij ik de poort kan configureren. Ik heb Loconet al geprobeerd, maar dan krijg ik meldingen zoals time out.
Ik voeg een screenshot bij zoals ik denk s=dat het zou moeten zijn.

hoop dat iemand mij kan helpen

Pieter
pdierijck@home.nl

smitt48
Moderator
Posts: 5160
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Rocrail met GCA85

Post by smitt48 » 08.12.2018, 21:34

Hi Pieter,

Waar is jouw screenshot?
Je data er even bijdoen nadat je het probleem hebt gehad.
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=issue-nl

Tom

pieter
Posts: 6
Joined: 02.01.2015, 22:19

Re: Rocrail met GCA85

Post by pieter » 09.12.2018, 11:46

Hallo,

Ben nieuw hier. Ik heb geprobeerd om via de link de bestanden te verzamelen.
Echter de mogelijkheid incident ontbreekt bij mij in help.
Ik heb 4 bestanden die genoemd werden bij elkaar in een zip beatand geplaats en bijgevoegd.
Ook de screenshot (sorry)
Zoals al aangegeven is mijn probleem dat ik nergens kan achterhalen hoe de GCA85 moet worden geconfigureerd in Rocrail.
Ik hoop dat je me kan helpen.

met vreidnelijke geoeten

Pieter
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

smitt48
Moderator
Posts: 5160
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Rocrail met GCA85

Post by smitt48 » 09.12.2018, 12:53

Hi Pieter,
Rocrail 6717 [f97c38e132d9ec7b0cf32c7fdc3bf2dd5ce86e74]
Build: Jan 24 2014 04:21:18
librocs 2.0-0 build Jan 24 2014 04:20:55
Jouw Rocrail versie is bijna 5 jaar oud, ja inderdaad die heeft de issue optie nog niet.
Ga je software eerst naar de huidige versie. Veel dingen zijn verandert in de laatste 5 jaar.
Verwijder jouw Rocrail versie en download en installeer de nieuwe versie.
Probeer dan weer een issue te erstellen.
http://rocrail.net/software/rocrail-snapshot/

Tom

pieter
Posts: 6
Joined: 02.01.2015, 22:19

Re: Rocrail met GCA85

Post by pieter » 09.12.2018, 17:04

Hallo,

Nieuwe versie geinstalleerd.
Issue aangemaakt.
Zit bij deze post.

met vriendelijke groeten

Pieter

smitt48
Moderator
Posts: 5160
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Rocrail met GCA85

Post by smitt48 » 09.12.2018, 17:12

Hi Pieter,

Ik zie jouw issue file niet.

Tom

pieter
Posts: 6
Joined: 02.01.2015, 22:19

Re: Rocrail met GCA85

Post by pieter » 09.12.2018, 17:19

Zit hier nu hopenlijk wel bij
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

smitt48
Moderator
Posts: 5160
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Rocrail met GCA85

Post by smitt48 » 09.12.2018, 18:08

Pieter,

Ja de file zit er bij. Je hebt nog geen plan.
Ik heb geen GCA85, maar van alles dat ik lees moet je die aan de loconet controller verbinden. Jij hebt het aan een dcc232 gezet.
Ik hoop dat een GCA85 expert zich gaat melden!

Tom

smitt48
Moderator
Posts: 5160
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Rocrail met GCA85

Post by smitt48 » 10.12.2018, 15:37

Hi Rob,

Hoe moet je een GCA85 aansluiten in Rocrail?

Tom

rjversluis
Site Admin
Posts: 37921
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Rocrail met GCA85

Post by rjversluis » 10.12.2018, 16:32

Hi Tom,

de GCA85 is een LocoBuffer en moet via de seriële poort of middels een USB-RS232 adapter worden aangesloten.
Staat dat niet in het Wiki? (EN/DE)

pieter
Posts: 6
Joined: 02.01.2015, 22:19

Re: Rocrail met GCA85

Post by pieter » 10.12.2018, 17:42

Hallo,

Ik begrijp wel dat de GCA85 moet worden aangesloten op een seriele poort.
Ik kom er echter niet uit hoe ik de GCA85 moet configureren vanuit rocrail
Voor het aansturen van de ORD3 via COM6 lukt het allemaal met Central station DDX.
Ik kan dan locs configureren en deze rijden ook nog.
Nu moet het nog voor de GCA85 via com5. Wat moet ik hiervoor gebruiken?

met vriendelijke groeten

rjversluis
Site Admin
Posts: 37921
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Rocrail met GCA85

Post by rjversluis » 10.12.2018, 17:45

Hallo,

zoals al geschreven is dit een LocoBuffer, en kan alleen worden gebruikt indien in Rocrail ook een LocoNet centrale wordt ingericht.

pieter
Posts: 6
Joined: 02.01.2015, 22:19

Re: Rocrail met GCA85

Post by pieter » 10.12.2018, 18:38

Hallo,

OK dan heb ik nog een vraag: moet er naast de ddx centrale dan een loconet centrale komen?

met vriendelijke groeten

Post Reply

Return to “Centrales (NL)”