CBUS query

janvanderborden
Posts: 549
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

CBUS query

Post by janvanderborden » 13.03.2019, 19:45

Hi Rob

Ik kan geen CBUS query meer draaien. CBUS werkt wel, kan wissels wel bedienen.

JUNK meldingen verschijnen in het term.venster.
Naamloos.png
Moeten er instellingen aangepast worden na de Mbus wijzigingen ?

rjversluis
Site Admin
Posts: 39295
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: CBUS query

Post by rjversluis » 14.03.2019, 07:17

Jan,

je kunt MBUS niet met CBUS mengen.
MBUS heeft een twee keer zo hoge snelheid.

cds
Moderator
Posts: 5041
Joined: 03.02.2012, 19:24
Location: Tullnerbach, Austria

Re: CBUS query

Post by cds » 14.03.2019, 07:28

Hello!

Moved from DE to NL.

janvanderborden
Posts: 549
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: CBUS query

Post by janvanderborden » 14.03.2019, 09:07

HI Rob

Nee ik wil niets met de Mbus , ik draai gewoon een Cbus query en dan krijg ik de aangesloten modules niet te zien. Wel zie ik in het terminal venster JUNK meldingen verschijnen.

rjversluis
Site Admin
Posts: 39295
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: CBUS query

Post by rjversluis » 14.03.2019, 10:03

Ik kan zo alleen maar raden...Baudrate?
Zonder verdere informatie en met een klein stukje trace.
En MBUS heeft inderdaad niets met CBUS te maken.

Probeer deze functie eens:
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=issue-en
Dan hoeven we niet 100 x te vragen om bepaalde informatie.

janvanderborden
Posts: 549
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: CBUS query

Post by janvanderborden » 14.03.2019, 14:52

Hi Rob

hierbij de incident
issue.zip
(12.96 KiB) Downloaded 3 times

rjversluis
Site Admin
Posts: 39295
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: CBUS query

Post by rjversluis » 14.03.2019, 15:03

Hallo Jan,

sinds welke Rocrail revisie zie je dit problem?
Helaas heb ik geen GC1 om te testen; Zo ver ik van Peter weet is die Print nooit gevraagd...

janvanderborden
Posts: 549
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: CBUS query

Post by janvanderborden » 14.03.2019, 15:05

Hi Rob

moet ik even uitzoeken

ik draai niet na elke update een query op de cbus

rjversluis
Site Admin
Posts: 39295
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: CBUS query

Post by rjversluis » 14.03.2019, 15:09

Hallo Jan,

werkt de rest, melders en wissels, dan wel???

rjversluis
Site Admin
Posts: 39295
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: CBUS query

Post by rjversluis » 14.03.2019, 15:13

Hi Jan,

kun je de BYTE trace level erbij activeren, en dan nogmaals een query maken?

janvanderborden
Posts: 549
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: CBUS query

Post by janvanderborden » 14.03.2019, 15:42

Hi Rob

14468: geen query
14465 : kan een query draaien maar krijg niet de event/poort nummers van de GC6 servo modules te zien.

er staan geen oudere builds

oh ik las net pas je vorige replys', ga query draaien op byte level

rjversluis
Site Admin
Posts: 39295
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: CBUS query

Post by rjversluis » 14.03.2019, 15:44

rjversluis wrote:
14.03.2019, 15:09
werkt de rest, melders en wissels, dan wel???

janvanderborden
Posts: 549
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: CBUS query

Post by janvanderborden » 14.03.2019, 15:50

Hi Rob

gebruik alleen GC6/servo modules en die werken

byte nivo:
issue.zip
(10.24 KiB) Downloaded 5 times

rjversluis
Site Admin
Posts: 39295
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: CBUS query

Post by rjversluis » 15.03.2019, 08:40

Hi Jan,

in de laatste trace staan geen Junk meldingen erin, en alles ziet er goed uit.

janvanderborden
Posts: 549
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: CBUS query

Post by janvanderborden » 15.03.2019, 09:39

Hi Rob

ja die meldingen verschijnen niet meer.

ik heb nog wat oudere versies gevonden

versie 14447 werkt zonder problemen

vanaf 14462, 14465 en 14468 doen het niet of niet goed (wel query maar geen events/poorten/servo standen)

Post Reply

Return to “Centrales (NL)”