RailCom richting tijdens automaat

rjversluis
Site Admin
Posts: 39054
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Railcom digikeijs Dr5088RC

Post by rjversluis » 10.06.2018, 17:20

Hallo Jan,
Dit werkt niet meer nadat ik ook maar 1 keer de automode aangeschakeld heb.
dat klopt; Na de laatste Stammtisch in Speyer is dit zo geïmplementeerd.
Ik zal morgen eens kijken of daar nog een doorgeefluikje mogelijk is.

janvanderborden
Posts: 519
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Railcom digikeijs Dr5088RC

Post by janvanderborden » 10.06.2018, 17:35

Rob

Weet je nog welk motief daar achter zit.

Is dat de onbetrouwbaarheid van de decoders.

Het is toch heel handig als je een loc op de baan zet en deze keurig aan de automode over kunt geven zonder met reserveer en rijrichting rekening te hoeven houden.

rjversluis
Site Admin
Posts: 39054
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Railcom digikeijs Dr5088RC

Post by rjversluis » 11.06.2018, 06:02

Hallo Jan,
janvanderborden wrote:Weet je nog welk motief daar achter zit.
ja.
Voor dat de automaat aangaat worden de gast locs op de baan gezet mbv RailCom richting. OK.
Na dat het automatisch rijden voorbij is gaat de automaat uit en nemen de locs de RailCom richting weer over welke meestal dan niet past en ongewenst is. NOK.

Voor jou toepassing moet ik een extra optie inbouwen welke de RailCom richting onderdrukt zodra de automaat aan gaat. Deze optie zou jij dan moeten uitzetten.

rjversluis
Site Admin
Posts: 39054
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Railcom digikeijs Dr5088RC

Post by rjversluis » 11.06.2018, 06:59

Hi Jan,

ik heb deze optie nu erbij gedaan. Deze staat default aan, en deze zou jij moeten uit zetten.

janvanderborden
Posts: 519
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: Railcom digikeijs Dr5088RC

Post by janvanderborden » 11.06.2018, 08:40

Hi Rob

Bij de Duitse club worden dan zeker geen treinen meer op de baan gezet als deze in de automode draait.
Bij mijn club is er behoefte om niet alles automatisch te laten verlopen. Zij willen met de hand rangeren en tijdens het bedrijf nieuwe locs aan de automaat mee geven of uit de automaat halen. Anders wordt er helemaal veel te veel pils gedronken........ :beer:

Ik ga testen als de volgende nightly er staat

rjversluis
Site Admin
Posts: 39054
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: RailCom richting tijdens automaat

Post by rjversluis » 11.06.2018, 13:38

Hallo Jan,

in het Wiki is het al voorhanden:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=roc ... _auto_mode
Anders wordt er helemaal veel te veel pils gedronken...
Gewoon de contributie verhogen. ;)

janvanderborden
Posts: 519
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: RailCom richting tijdens automaat

Post by janvanderborden » 12.06.2018, 09:12

Hi Rob

Dat werkt, de voorzijde van de loc wordt ook in auto mode keurig in het Railcomblok (bk005) weergegeven.

Nu wil ik dat de reserveerrichting overeenkomstig de rijrichting wordt aangepast.

Voorbeeld:
blk006 is het opzet blok voor nieuwe locs
de baan in auto mode
ik rij met de hand een loc van blok bk006 naar blok bk005 (het railcom blok)
het pijltje in bk005 geeft nu richting bk006
(er is geen rijweg bk005-bk006)
moet ik nu met een actie opvragen wat de railcomrichting is om er voor te zorgen dat er naar bk007 gereserveerd en weggereden wordt of kan Rocrail dit zelf doen.
Attachments
Knipsel.JPG

rjversluis
Site Admin
Posts: 39054
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: RailCom richting tijdens automaat

Post by rjversluis » 12.06.2018, 09:38

Hallo Jan,

in block 5 moet je toe laten dat een loc van richting mach veranderen, en in de loc zelf ook.

janvanderborden
Posts: 519
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: RailCom richting tijdens automaat

Post by janvanderborden » 12.06.2018, 10:09

HI Rob

in het blok is rijrichting veranderen toegestaan

waar geef ik dat aan voor een loc ?


met het testen krijg ik de servermelding: rejecting command..... V=55 dir=rev secaddr=false

en de loc luistert niet meer naar RR

rjversluis
Site Admin
Posts: 39054
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: RailCom richting tijdens automaat

Post by rjversluis » 12.06.2018, 10:20

Passende Trace AUB
janvanderborden wrote:met het testen krijg ik de servermelding: rejecting command..... V=55 dir=rev secaddr=false

en de loc luistert niet meer naar RR

rjversluis
Site Admin
Posts: 39054
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: RailCom richting tijdens automaat

Post by rjversluis » 12.06.2018, 10:24

Hi Jan,

misschien is dit het probleem:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=loc-tab-en#stop

smitt48
Moderator
Posts: 5473
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: RailCom richting tijdens automaat

Post by smitt48 » 12.06.2018, 13:13

Hi Rob,
het pijltje in bk005 geeft nu richting bk006
(er is geen rijweg bk005-bk006)
Hetzelfde had ik ook eerder gevraagd!

Als er een (1) rijweg bestaat, altijd de rijrichting van de lok in de directie van de rijweg zetten. In dit geval altijd naar bk007.
Het heeft niets met Railcom te maken, maar maakt het makkelijk om een lok op een eenrichting spoor te zetten.

Tom

janvanderborden
Posts: 519
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: RailCom richting tijdens automaat

Post by janvanderborden » 12.06.2018, 16:52

Hi Rob

bijgaand een .trc met de foutmelding

er verschijnt geen roodpuntje maar inderdaad op stop drukken geeft weer control over de loc.
Attachments
rocrail.000.trc
(27.92 KiB) Not downloaded yet

janvanderborden
Posts: 519
Joined: 06.09.2014, 16:23
Location: Heiloo

Re: RailCom richting tijdens automaat

Post by janvanderborden » 12.06.2018, 17:51

Hi Rob

reserveer en rijrichting werken nog niet zoals gewenst

ik vink blok aankomstzide aan in de RR eigenschappen
dan gaat het de ene rijrichting goed maar draai ik de loc om dan gaat het fout, het pijltje gaat dan niet naar de gewenste reserveerrichting

rjversluis
Site Admin
Posts: 39054
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: RailCom richting tijdens automaat

Post by rjversluis » 12.06.2018, 18:00

Hallo Jan,

ik weet niet hoe ik jou verder helpen kan.
Neem contact met Klaus op:
http://forum.rocrail.net/viewtopic.php?f=56&t=15626
Die heeft dit thema uit gemelkt en is tevreden zoals het nu is.

Post Reply

Return to “Centrales (NL)”