Page 1 of 1

Rocrail met GCA85

Posted: 06.12.2018, 13:14
by pieter
Hallo,

Ik ben net begonnen met Rocrail en de modules van Peter Giling.
Rocrail draait op een XP PC en de ORD3 wordt aangestuurd via een seriele kabel op COM6.
Ik gebruik Het DDX central station. De loc's kan ik programmeren en die rijden ook zonder problemen vanuit Rocrail.
Voor de overige functies wil ik gebruik maken van een GCA85 die de andere modules aanstuurt.
De GCA85 is aangesloten via een seriele kabel op COM5. De kabel is getest en is OK.
Ik kan echter geen communicatie met de gca85 krijgen omdat ik geen idee heb hoe ik die moet aansturen vanuit Rocrail.
Het moet iets zijn waarbij ik de poort kan configureren. Ik heb Loconet al geprobeerd, maar dan krijg ik meldingen zoals time out.
Ik voeg een screenshot bij zoals ik denk s=dat het zou moeten zijn.

hoop dat iemand mij kan helpen

Pieter
pdierijck@home.nl

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 08.12.2018, 21:34
by smitt48
Hi Pieter,

Waar is jouw screenshot?
Je data er even bijdoen nadat je het probleem hebt gehad.
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=issue-nl

Tom

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 09.12.2018, 11:46
by pieter
Hallo,

Ben nieuw hier. Ik heb geprobeerd om via de link de bestanden te verzamelen.
Echter de mogelijkheid incident ontbreekt bij mij in help.
Ik heb 4 bestanden die genoemd werden bij elkaar in een zip beatand geplaats en bijgevoegd.
Ook de screenshot (sorry)
Zoals al aangegeven is mijn probleem dat ik nergens kan achterhalen hoe de GCA85 moet worden geconfigureerd in Rocrail.
Ik hoop dat je me kan helpen.

met vreidnelijke geoeten

Pieter

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 09.12.2018, 12:53
by smitt48
Hi Pieter,
Rocrail 6717 [f97c38e132d9ec7b0cf32c7fdc3bf2dd5ce86e74]
Build: Jan 24 2014 04:21:18
librocs 2.0-0 build Jan 24 2014 04:20:55
Jouw Rocrail versie is bijna 5 jaar oud, ja inderdaad die heeft de issue optie nog niet.
Ga je software eerst naar de huidige versie. Veel dingen zijn verandert in de laatste 5 jaar.
Verwijder jouw Rocrail versie en download en installeer de nieuwe versie.
Probeer dan weer een issue te erstellen.
http://rocrail.net/software/rocrail-snapshot/

Tom

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 09.12.2018, 17:04
by pieter
Hallo,

Nieuwe versie geinstalleerd.
Issue aangemaakt.
Zit bij deze post.

met vriendelijke groeten

Pieter

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 09.12.2018, 17:12
by smitt48
Hi Pieter,

Ik zie jouw issue file niet.

Tom

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 09.12.2018, 17:19
by pieter
Zit hier nu hopenlijk wel bij

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 09.12.2018, 18:08
by smitt48
Pieter,

Ja de file zit er bij. Je hebt nog geen plan.
Ik heb geen GCA85, maar van alles dat ik lees moet je die aan de loconet controller verbinden. Jij hebt het aan een dcc232 gezet.
Ik hoop dat een GCA85 expert zich gaat melden!

Tom

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 10.12.2018, 15:37
by smitt48
Hi Rob,

Hoe moet je een GCA85 aansluiten in Rocrail?

Tom

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 10.12.2018, 16:32
by rjversluis
Hi Tom,

de GCA85 is een LocoBuffer en moet via de seriële poort of middels een USB-RS232 adapter worden aangesloten.
Staat dat niet in het Wiki? (EN/DE)

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 10.12.2018, 17:42
by pieter
Hallo,

Ik begrijp wel dat de GCA85 moet worden aangesloten op een seriele poort.
Ik kom er echter niet uit hoe ik de GCA85 moet configureren vanuit rocrail
Voor het aansturen van de ORD3 via COM6 lukt het allemaal met Central station DDX.
Ik kan dan locs configureren en deze rijden ook nog.
Nu moet het nog voor de GCA85 via com5. Wat moet ik hiervoor gebruiken?

met vriendelijke groeten

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 10.12.2018, 17:45
by rjversluis
Hallo,

zoals al geschreven is dit een LocoBuffer, en kan alleen worden gebruikt indien in Rocrail ook een LocoNet centrale wordt ingericht.

Re: Rocrail met GCA85

Posted: 10.12.2018, 18:38
by pieter
Hallo,

OK dan heb ik nog een vraag: moet er naast de ddx centrale dan een loconet centrale komen?

met vriendelijke groeten