Page 1 of 1

IB-Com, Märklin and programming track

Posted: 10.02.2011, 08:47
by tombjo
Dear Railers,
can anyone tell me how the programming track is working.
I connect the PT with IB-Com (PT connector) and tried to program a loc from RocRail. Nothing happens.
Did I miss anything?

Kind regards

Tommie

Posted: 10.02.2011, 11:15
by rjversluis
Hi Tommie,

did you activate the "PT" toggle button on the programming tab in Rocview?

In case you are communication with the LocoNet protocol this won't be necessary.

[EDIT]
Is this the same issue as:
http://forum.rocrail.net/viewtopic.php?t=2670
?

Posted: 10.02.2011, 13:19
by RAFHAAA96
Hi tommie
I have had a similar problem with programming Hornby decoders from Rocrail, but the end result was the decoder did not support programming of all CV's as it was too basic. Maybe this helps.
Robbie

Posted: 10.02.2011, 19:18
by tombjo
Thanks for quick answer rjversluis.
I have used the PT button in RocRail and nothing happens.
Is there any other way to check it up?

The link is not the same issue but it's a friend of mine who has this problem.

Conclusion: The PT track is not working in Sweden :lol:

Hope anyone has a solution to this problem of mine.

Tommie

Posted: 10.02.2011, 20:45
by rjversluis
Hi Tommie,

there are many Rocrail users running their layout with an IB-COM and also use it for PT.
You have to wait for some of them to respond.

In the mean time you could post your rocrail.ini and rocrail traces in a zip.

Posted: 11.02.2011, 17:13
by tombjo
Hi Rob,
RocRail.ini I will send but I don't know what you mean by rocrail traces :(

Tommie

Posted: 13.02.2011, 21:15
by tombjo
Hi,
I found some *.trc-files. I hope thats what you mean.

Regards
Tommie

Posted: 13.02.2011, 21:29
by rjversluis
Hi Tommie,

you are using LocoNet, so there is no need to switch on the PT button. It should work out of the box.

And yes, the *.trc files are the kind I asked for. Just zip and post them.

[EDIT]
But I'm not sure if you can program Märklin decoders; LcoNet is DCC.

Posted: 14.02.2011, 19:22
by tombjo
Hi,
hope you can read the attached file.

Posted: 14.02.2011, 20:21
by rjversluis
tombjo wrote:Hi,
hope you can read the attached file.
Can't find any...

Posted: 15.02.2011, 16:26
by tombjo
Sorry, I used WinRar instead of WinZip.
Now it's working (I hope).

Tommie

Posted: 15.02.2011, 17:28
by rjversluis
Hi Tommie,

you must first configure the communication right with your IB-Com; All traces from february are without a working connection.

:read: :read:

Posted: 12.03.2011, 11:59
by tombjo
Thanks for your help. I will start all over again with a new computer and then I hope all works fine.