point d'arrêt in

Post Reply
Jadbalja
Posts: 21
Joined: 02.01.2019, 19:01
Location: Haguenau-FR

point d'arrêt in

Post by Jadbalja » 10.04.2019, 18:42

Bonsoir à tous. malgré de nombreux éssai et recherche d'infos, je n'arrive pas à changer mon point d'arrêt après in. J'ai 40 cm de in, le train ne parcour que 5 cm, impossible de faire 35 cm pour qu'il s'arr^te au bout. Ca va faire beaucoup de travail de modifier tous mes cantons. Quelqu'un voudrait-il bien m'expliquer en détail la manipulation, svp ? merci d'avance.

smitt48
Moderator
Posts: 5844
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: point d'arrêt in

Post by smitt48 » 10.04.2019, 19:39

Bonjour,

essayez les minuteries
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=bl ... nt_timer_2

Salut Tom

Jadbalja
Posts: 21
Joined: 02.01.2019, 19:01
Location: Haguenau-FR

Re: point d'arrêt in

Post by Jadbalja » 14.04.2019, 18:59

Hi, Tom, how are you ? I mean so, with timers but i didn't works. I try, and try, nothing happen.

I take a new install of rocrail, a new trace, simple loop with 2 block. I takke BBT to the end, than take t2 at in, but i won't work. Help please.

smitt48
Moderator
Posts: 5844
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: point d'arrêt in

Post by smitt48 » 14.04.2019, 19:38

Hi,

Use this link to add the data to the forum.
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=issue-fr

Salut, Tom

jpr57fr
Posts: 22
Joined: 19.09.2017, 17:37
Location: FRANCE, Metz

Re: point d'arrêt in

Post by jpr57fr » 16.04.2019, 00:07

Bonjour,

On peut gagner quelques centimètres en augmentant la vitesse d'arrêt des locomotives et la courbe de
décélération du décodeur (CV 4 pour un ESU LokPilot).

Jean-Paul

Jadbalja
Posts: 21
Joined: 02.01.2019, 19:01
Location: Haguenau-FR

Re: point d'arrêt in

Post by Jadbalja » 18.04.2019, 07:45

merci Jean-Paul, mais ce n'est pas ce que je cherche à faire. Je pourrais racourcuir aussi ma zone in, de 40 à 20 cm. Je suis plus agacé parce que je n'arrive pas à temporiser les capteurs, grrrrrr. Cordialement.

smitt48
Moderator
Posts: 5844
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: point d'arrêt in

Post by smitt48 » 18.04.2019, 13:07

Hi,

Vous pouvez retarder le capteur "IN" avec les minuteries.
jadbalja04.PNG
Utiliser le timer T2.
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=bl ... nt_timer_2

Salut Tom

Jadbalja
Posts: 21
Joined: 02.01.2019, 19:01
Location: Haguenau-FR

Re: point d'arrêt in

Post by Jadbalja » 19.04.2019, 10:53

Hi Tm,

I exactly do this, and more, nothings works. I will try more times.

It works with one sensor and enter2in.

Question :- with 2 sensors (enter and in) should it works with BBT ? I've try both, no one works
- with 1 sensor enter2in , how to know the in ? by enter the green point go to red, and than when in is simulate can i show this ?

Have a nice day and a happy Easter.

smitt48
Moderator
Posts: 5844
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: point d'arrêt in

Post by smitt48 » 19.04.2019, 13:53

Hi,
20190419.084042.260 r9999a 000031E0 OModel 5112 trying to match sensor event: [vcs-1] 0:3 uidname=[] state=1 code=
20190419.084042.260 r9999a 000031E0 OFBack 0755 fb[fb2a] state=ON code= dir=0 val=0 count=1 regval=187
20190419.084042.260 r9999a 000031E0 OFBack 0804 fb [fb2a](ON) code= val=0 count=1 absent=0 call listener 0x03016414...
20190419.084042.260 r9999a 000031E0 OBlock 0761 no fbevent found by key fb2a-01-[01+]-[02-]
20190419.084042.260 r9999a 000031E0 OBlock 0776 no fbevent found by key fb2a-01
20190419.084042.260 r9999a 000031E0 OBlock 0793 Block [02] no event found for fromBlockId [01], try to find one for all with key [fb2a-all-reverse]...
20190419.084042.275 r9999a 000031E0 OBlock 0818 Block[02] id=fb2a state=true code=[] fbfrom=all-reverse fbaction=enter2in from=01 byroute=[01+]-[02-] loco=E03
20190419.084042.275 r9999a 000031E0 OBlock 0499 event [enter2in] in block [02]
20190419.084042.291 r9999a 000031E0 OBlock 0890 loco [E03] found
20190419.084042.291 r9999a 000031E0 OBlock 0499 event [enter2in] in block [02]
20190419.084042.307 r9999a 000031E0 OLoc 3102 event 100:enter from [02], timer=0, forcewait=0 nrruns=294 mode=auto
20190419.084042.307 r9999a 000031E0 OLoc 3145 event posted
20190419.084042.307 r9999a 000031E0 OLoc 3147 fun events checked
20190419.084042.307 r9999a 000031E0 OLoc 3102 event 103:in from [02], timer=5000, forcewait=0 nrruns=294 mode=auto
A snippet of the trc file, at the end you see the timer=5000 has been activated.
If you start the loc with "start locomotive" and click each sensor, you see the color in the block change. When the train arrives in block 02 only click sensor fb2a (enter2in), you will see there is a wait before the block turns red.
Demo plan included so you can test yourself.
Attachments
plan.xml
wiki demo
(18.56 KiB) Downloaded 5 times

Jadbalja
Posts: 21
Joined: 02.01.2019, 19:01
Location: Haguenau-FR

Re: point d'arrêt in

Post by Jadbalja » 20.04.2019, 18:02

hi, i take a new plan. It seems to work now. Thank you for your help.

Post Reply

Return to “Général (FR)”