Mcc auto's programeren met Roctail?

Post Reply
Eriko
Posts: 113
Joined: 19.06.2016, 15:43
Location: Hoofddorp, NL

Mcc auto's programeren met Roctail?

Post by Eriko » 22.09.2018, 20:00

Hoi

Volgend de documentatie van Dinamo is het mogelijk de auto's direct via het mcc signaal te programmeren.
Echter het programma dat Dinamo aanbied is java programma, maar via een .exe en daarmee niet geschikt voor mijn computer.

Is het mogelijk om auto's die via MCC worden aangestuurd te programmeren via RocRail?

Groet, Erik

rjversluis
Site Admin
Posts: 39903
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Mcc auto's programeren met Roctail?

Post by rjversluis » 23.09.2018, 06:38

Hi Erik,

is dat bestanddeel van het Dinamo protocol? In versie 3.1 vind ik geen programmeer opdrachten.

Eriko
Posts: 113
Joined: 19.06.2016, 15:43
Location: Hoofddorp, NL

Re: Mcc auto's programeren met Roctail?

Post by Eriko » 23.09.2018, 18:17

Hoi Rob

Wat ik uit de handleiding van de MCCdec V3 begrijp in hoofdstuk 2.2 t/m 2.4 is dat het een onderdeel is van het Dynamo protocol.
http://www.vpeb.nl/index.php/ondersteun ... enten-mcc/

Zover ik begrijp wordt er in het MCC signaal eerst aangegeven voor welk voertuig de gegevens zijn bedoeld. (adres)
Vervolgens het type van de gegevens en daarna de inhoud.

Het type geeft aan wat voor inhoud er komt.
  • 0: Normaal operationeel pakket
  • 1:Configuratie-start
  • 2:Configuratie-data
  • 3:Configuratie-einde
  • 15:“Idle” (geen functie)
Hopelijk kan er hier wat mee.

Groet, Erik

rjversluis
Site Admin
Posts: 39903
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Mcc auto's programeren met Roctail?

Post by rjversluis » 23.09.2018, 18:24

Hi Erik,

vraag het Leon; Het Dinamo Protocol kan dit niet.

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”