Blok polariteit verkeerd na IN melder [Dinamo firmware fix] Topic is solved

rjversluis
Site Admin
Posts: 40973
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by rjversluis » 26.02.2019, 14:01

Oh ja Erwin,

vergeet niet dat deze 'DTC' draaischijf niets met het Dinamo systeem te maken heeft want deze wordt bestuurt middels een eigen seriële verbinding, en weer een eigen protocol.
Als je dan toch een extra poort moet gaan gebruiken kun je beter een CAN systeem erbij nemen zoals Peter Giling dat aanbiedt. (Die heeft een veel betere draaischijf besturing.)

ETH023
Posts: 102
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by ETH023 » 06.03.2019, 12:57

Hi Rob en Paul,

Vandaag de CPU met nieuwe firmware ontvangen en meteen geplaatst. Helaas het probleem is er nog steeds helaas.

rond 12:50 ging het ongeveer fout na een paar minuten goed gereden te hebben,

Heb toch nog even de zipfile meegestuurd.

Met vriendelijke groeten Erwin
issue.zip
(157.15 KiB) Downloaded 5 times

rjversluis
Site Admin
Posts: 40973
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by rjversluis » 06.03.2019, 13:56

Hi Erwin,

de fout zit er nog steeds in bij de Dinamo Firmware:

Code: Select all

20190306.125017.366 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 2: V=10 pol=neg mass=0
20190306.125017.397 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 4: V=7 pol=neg mass=0
20190306.125017.429 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 4: V=6 pol=neg mass=0
20190306.125017.553 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 2: V=9 pol=neg mass=0
...
20190306.125017.772 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 4: V=2 pol=neg mass=0
20190306.125017.897 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 2: V=7 pol=neg mass=0
20190306.125017.928 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 4: V=1 pol=neg mass=0
20190306.125017.959 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 4: V=0 pol=neg mass=0
20190306.125018.053 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 2: V=6 pol=neg mass=0

Andere kant op: Vol gas...
20190306.125018.084 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 4: V=63 pol=pos mass=0
20190306.125018.209 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 2: V=5 pol=neg mass=0
20190306.125018.240 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 4: V=62 pol=pos mass=0
20190306.125018.396 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 2: V=4 pol=neg mass=0
20190306.125018.427 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 4: V=61 pol=pos mass=0
20190306.125018.552 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 2: V=3 pol=neg mass=0
20190306.125018.583 r9999I transact ODINAMO  0837 analog speed event in block 4: V=60 pol=pos mass=0
Dinamo schiet door nul, poolt om, en dan vol gas.

ETH023
Posts: 102
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by ETH023 » 06.03.2019, 14:25

Hi Rob,

Ik heb het weer doorgegeven aan Leon, bedankt voor je reactie.

Met vriendelijke groeten Erwin

rjversluis
Site Admin
Posts: 40973
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by rjversluis » 06.03.2019, 18:20

Nu vangt Dinamo deze overdaad aan instructies allemaal af en voor zover ik kan nagaan gaat dat correct. Maar erg fraai vind ik het niet.
Fraai is een An­sichts­sa­che in deze context.
Feit is dat er een fout in Dinamo zit.

ETH023
Posts: 102
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by ETH023 » 10.03.2019, 15:27

Hallo Rob,

Ik heb het onderstaande bericht van Leon ontvangen hij kan het nog niet reproduceren.:

Dan kunnen we oude code in elk geval uitsluiten.
Ik kan het probleem nu niet reproduceren.
En Rocrail stuurt, als de vorige post klopt, ook opdrachten die overbodig en dubbel zijn. Dat maakt het troubleshooten niet bepaald gemakkelijk, want het vermenigvuldigt het aantal mogelijke oorzaken.
Het heeft mijn aandacht, maar zolang ik niet weet waar het door getriggerd wordt kan ik het ook niet oplossen. Ik kan niet gericht zoeken, alleen turen in de code en dat lukt me maximaal een half uur per dag.

Mvg,
Leon


Met vriendelijke groeten Erwin

rjversluis
Site Admin
Posts: 40973
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by rjversluis » 10.03.2019, 16:17

Hi Erwin,

dan is het misschien tijd om het paard te wisselen.
Dat Rocrail het probleem is, is natuurlijk duidelijk.
Feitelijk zou dus alleen het laatste commando gestuurd hoeven en moeten worden.
Nu vangt Dinamo deze overdaad aan instructies allemaal af en voor zover ik kan nagaan gaat dat correct. Maar erg fraai vind ik het niet

ETH023
Posts: 102
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by ETH023 » 05.04.2019, 19:52

Hi Rob,

Ik heb Leon gevraagd of hij nog wat gevonden heeft m.b.t. ompolen van locs! Hij kan het in de code niet direct terug vinden wat natuurlijk jammer is. Hij schrijft het onderstaande kan jij hier wat mee doen? Of is het wellicht mogelijk om contact op te nemen met Leon of vraag ik nu teveel of misschien heeft dat helemaal geen zin.

Het helpt als Rocrail geen (of minder) overbodige opdrachten geeft. Ik weet ook niet of er ergens nog opdrachten vanuit Rocrail verzonden worden die ik niet zie in de stukjes log, maar die wel iets veroorzaken.
Je baan draaien met zo weinig mogelijk acties (bv slechts één trein) kan helpen.
Rocrail vragen zich een beetje te matigen in het sturen van opdrachten die feitelijk niets doen kan ook helpen.
Anders is het enige dat ik kan doen het herschrijven van delen van de firmware in de hoop dat dat toch iets oplost, maar als het probleem ergens anders zit is dat heel veel werk voor niets.

Mvg,
Leon


Met vriendelijke groeten Erwin

rjversluis
Site Admin
Posts: 40973
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by rjversluis » 06.04.2019, 11:28

Hallo Erwin,

Leon schreef:
Nu vangt Dinamo deze overdaad aan instructies allemaal af en voor zover ik kan nagaan gaat dat correct.
Rocrail vragen zich een beetje te matigen in het sturen van opdrachten die feitelijk niets doen kan ook helpen.
Dat heb ik nog van geen andere centrale leverancier gehoord...
Ik kan niet gericht zoeken, alleen turen in de code en dat lukt me maximaal een half uur per dag.
De overdaad valt wel mee wat aan Dinamo gestuurd wordt, en zou geen aanleiding in Dinamo moeten zijn om door nul met de snelheid in de andere richting te gaan.
Soms ben ik uren, dagen bezig om een fout te vinden, dus 30 minuten is niet veel voor zo'n relevante fout.

Het Dinamo Protocol is in andere Projekten gebruikt, en deze vertonen met Rocrail niet dit probleem.

Status Quo:
Leon kan het probleem niet vinden.
Rocrail stuurt commando's naar Dinamo welke geldig zijn, en volgens de documentatie zijn er geen beperkingen voor het aantal commando's vast gelegd.
Ik heb hier geen systeem waarmee ik dit probleem in Dinamo kan nabootsen, dus heeft een direct contact geen zin.

Als er 10 keer een commando komt om te stoppen, betekend het niet dat na het 10de commando in de andere richting verder gereden moet worden...
Je baan draaien met zo weinig mogelijk acties (bv slechts één trein) kan helpen.
Dus niet te veel tegelijker tijd laten rijden. 8)

ETH023
Posts: 102
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by ETH023 » 06.04.2019, 20:56

Hi Rob,

Ik kreeg net bericht van Leon,

Ik heb uiteindelijk toch iets gevonden. Toen ik wist waar de oorzaak zat kon ik het ook reproduceren.

Ik moet nog even geduld hebben maar er wordt aan gewerkt. Ik meld mij later weer als het is opgelost.

Fijn weekend met vriendelijke groeten Erwin

rjversluis
Site Admin
Posts: 40973
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by rjversluis » 06.04.2019, 21:17

Hallo Erwin,

daar ben ik blij om dat Leon een probleem in de Dinamo firmware heeft kunnen vaststellen en nabootsen.
Deze stap is natuurlijk belangrijk om een probleem te kunnen oplossen.

We wachten af.
:thumb_up:

rjversluis
Site Admin
Posts: 40973
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by rjversluis » 07.04.2019, 08:19

Hi Erwin,

ik heb nu de dubbele commando's eruit gehaald.

ETH023
Posts: 102
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by ETH023 » 11.04.2019, 19:38

Hi Rob,

Ik denk dat het lek boven is! De nieuwe firmware die door Leon is aangepast heb ik geladen, en de treinen rijden nu al een half uur zonder enig probleem!
Super ik wil je bedanken voor je tijd en energie :beer: En het heeft niet aan Rocrail gelegen :thumb_up:

@Paul ook wil ik jou bedanken voor de analyse die hebt gegeven op het door de 0 heen rijden! Dit was de omslag waardoor het probleem kon worden opgelost door een aanpassing in de firmware van het Dinamo protocol. :thumb_up:

Nu verder met Rocrail.

Met vriendelijke groeten Erwin

rjversluis
Site Admin
Posts: 40973
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [pending Dinamo fix]

Post by rjversluis » 12.04.2019, 08:47

Hi Erwin,

en hoe krijg ik deze nieuwe Firmware in mijn Dinamo Hardware?
https://dinamousers.net/tiki-download_f ... ?attId=420
https://dinamousers.net/forumthread1201 ... ?forumId=4

ETH023
Posts: 102
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Blok polariteit verkeerd na IN melder [Dinamo firmware fix]

Post by ETH023 » 12.04.2019, 19:32

Hi Rob,

Welke RM-U heb je? met de reset functie of zonder in het laatste zal je nog een kleine aanpassing moeten doen zie de meegestuurde PDF vanaf Blz 5 t/m 7! Hier staat ook beschreven hoe het laden van de bootloader werkt.
Handleiding_RM-U_Boot_1_0.pdf
(205.96 KiB) Downloaded 1 time
Je moet ook de bootloader software hebben AVRootloader zoals beschreven op blz 5. Dit kan je downloaden van dinamousers.net Anders kan ik het naar je toe mailen.

Met vriendelijke groeten Erwin

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”