OC32 via RS485 aansturen

Post Reply
cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

OC32 via RS485 aansturen

Post by cadeboer » 17.10.2015, 19:22

Hoi

zou je de oc32 ook als centrale kunnen toevoegen er zijn gevallen die met een u485 de oc32 aansturen.

Casper

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: oc32

Post by rjversluis » 17.10.2015, 19:45

kies dan toch de om32.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: oc32

Post by cadeboer » 17.10.2015, 21:09

ok thnx ga ik proberen.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: oc32

Post by cadeboer » 04.11.2015, 15:45

bij keuze van om32 werken mijn servo's niet ik zie wel U485 oplichten maar er vind verder geen communicatie plaats.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: OC32 via RS485 aansturen

Post by rjversluis » 04.11.2015, 15:51

misschien port type servo zetten bij de wissel. IID juist?
Of anders 2 traces maken met dezelfde wissel: 1 x dinamo en 1 x om23-rs485.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: OC32 via RS485 aansturen

Post by cadeboer » 04.11.2015, 19:57

Hoi

Ja iid staat juist.

Ik zal dat met de trace eens gaan proberen.

Casper

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: OC32 via RS485 aansturen

Post by cadeboer » 05.11.2015, 06:19

Ik weet dat je bij koploper een cnfg bestand je moet toevoegen om de oc32 te laten reageren.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: OC32 via RS485 aansturen

Post by rjversluis » 05.11.2015, 07:02

cadeboer wrote:Ik weet dat je bij koploper een cnfg bestand je moet toevoegen om de oc32 te laten reageren.
wat heeft dat met Rocrail te maken?
Maak toch die twee traces zodat het verschil duidelijk wordt.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: OC32 via RS485 aansturen

Post by cadeboer » 05.11.2015, 08:56

Ja ga ik doen zodra ik weer op de club ben.

Bedankt alvast weer ik hoop niet dat ik je overvraag met allerlei dingen.

eporocrail
Posts: 947
Joined: 05.06.2012, 18:45
Location: Roosendaal, NL
Contact:

Re: OC32 via RS485 aansturen

Post by eporocrail » 05.12.2015, 16:30

Hallo Casper

Ik werk met dinamo voor melden en schakelen en met DCC om te rijden. Communicatie tussen Rocrail server en RMU is serieel via USB. Communicatie tussen RMU,TMH's en OC32's is RS-485. werkt uitstekend en zonder problemen.

TMH gebruik ik om reed contacten en stroomdetectoren in te lezen. OC32 gebruik ik om servo's te bedienen en de rijspanning van de puntstukken van de wissels om te polen via relais. Verder natuurlijk voor allerlei schakel toepassingen.
Rijden via DCC. Ik heb een beperkt aantal locs. De meeste modern en digitaal voorbereid, dus decodertje erin en perfect rijgedrag zonder hoge kosten voor de blok rijstroom voorziening via de TMH van dinamo.

Groet

PS allerlei settings heb ik ook op het dinamo forum lang geleden al gepost.

Ellard.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: OC32 via RS485 aansturen

Post by rjversluis » 05.12.2015, 17:16

Hoi Ellard,
eporocrail wrote: PS allerlei settings heb ik ook op het dinamo forum lang geleden al gepost.
misschien niet verkeerd als dat ook in het Rocrail Wiki komt?
Als je de betreffende text nog ergens hebt dan kan ik het toevoegen.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: OC32 via RS485 aansturen

Post by cadeboer » 06.12.2015, 15:50

Hoi Ellard

het gaat hierbij om het aansturen via de u485 met om32 als centrale dit werkt niet. Via rs485 bus uit de rmu werkt het wel.

Casper

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: OC32 via RS485 aansturen

Post by rjversluis » 06.12.2015, 17:11

Hi Casper,

dat thema was er al een keer:
http://forum.rocrail.net/viewtopic.php? ... hilit=om32

Gaarne eerst zoeken alvorens een nieuw Thema te openen.

Wat is het voordeel om de OM32/OC32 apart via een eigen interface aan te sturen? Je kan die toch gewoon aan de RM-U aansluiten!?

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: OC32 via RS485 aansturen

Post by cadeboer » 06.12.2015, 17:27

Hoi

voor mensen die de oc32 los van een centrale gebruiken via de u485 ik moet het nog verder testen met om32 als centrale.

Casper

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”