[opgelost] PM32 ondersteuning

Post Reply
cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

[opgelost] PM32 ondersteuning

Post by cadeboer » 29.11.2015, 07:43

Hoi Rob

Vraagje wordt de pm32 ook ondersteund door Rocrail.

Met vriendelijke groeten
Casper de Boer

rjversluis
Site Admin
Posts: 42306
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: PM32

Post by rjversluis » 29.11.2015, 08:11

Hi Casper,

pm32 zegt mij niets.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: PM32

Post by cadeboer » 29.11.2015, 08:33

Hoi

Dit is de wissel decoder van dinamo classic systeem nu vervangen door de oc32 . Hierbij linkje naar de module zoals beschreven. Iemand stuurde mij een pb en ik dacht al dat ik deze er niet tussen had zien staan.

Casper de Boer

http://www.vpeb.nl/oplossingen/treinen/pm32/

rjversluis
Site Admin
Posts: 42306
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: PM32

Post by rjversluis » 29.11.2015, 08:35

De OC32 wordt toch al ondersteund?
Waarom oude hardware ondersteunen?

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: PM32

Post by cadeboer » 29.11.2015, 08:38

Hoi Rob

Iemand met een classic systeem besturen hun wissels vaak nog met dit type wissel decoders. IK ben in contact met iemand die dus deze in zijn systeem heeft zitten en zijn wissels werken niet vandaar mijn vraag.

Met vriendelijke groten
Casper de Boer

rjversluis
Site Admin
Posts: 42306
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: PM32

Post by rjversluis » 29.11.2015, 08:43

Hi Casper,

de PM32 wordt toch direct aangesloten aan de RM-U?
Heeft zeker weer zijn eigen commando's in het Dinamo protocol... (Beschrijving?)

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: PM32

Post by cadeboer » 29.11.2015, 08:50

Ja ik heb al iets gevonden.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42306
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: PM32

Post by rjversluis » 29.11.2015, 09:07

Hi Casper,

de PM32 wordt al heel lang ondersteund en is de default wissel commando als niets anders van Dinamo geselecteerd is.
Dus bij de Wissel interface Tab: Protocol -> Default

rjversluis
Site Admin
Posts: 42306
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: PM32

Post by rjversluis » 29.11.2015, 11:47

Hi Casper,

nog even ter verduidelijking welk commando default gebruikt wordt:
dinamo-default-switch-cmd.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: PM32

Post by ETH023 » 29.11.2015, 12:47

Hi Rob en Casper,

Ik probeer het als Default maar krijg geen actie. Wel in het wisseltest programma worden de commando's gegeven dan gaan de wissels netjes om. Maar krijg het niet voor elkaar in de baan.

In het wisseltest programma is de decoder 3 en het wisseladres 10 dit zo ingesteld in de interface zie bijlage, maar werkt nog niet wat vergeet ik of zie ik over het hoofd?

Alvast bedankt voor de moeite.
Met vriendelijke groeten,
Erwin
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42306
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: PM32

Post by rjversluis » 29.11.2015, 12:55

Hi Erwin,

Adres 3 en poort 10 lijkt mij een ongeldige adressering.
Met "Wissel testen" is het 3:1 t/m 3:4...

nr = addr * 4 + port;
nr = 22;

Ik heb geen idee hoe de PM32 adressering in elkaar zit.
Je kunt ook Adres nul laten en gewoon de juiste poort(uitgang) ingeven

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: PM32

Post by ETH023 » 29.11.2015, 14:23

Hi Rob,

Het is gelukt! met de volgende instellingen! Zie hieronder.

Bedankt met vriendelijke groeten,
Erwin
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”