blok in 2 richting rijden

Post Reply
reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 28.01.2016, 12:23

Hallo,

Ik wil blok 16 in 2 richtingen rijden.
Met de huidige instelling gaat de trein van blok 11 naar 16 en keurig verder naar 21.
Echter komt er een trein vanuit 20, dan wordt de stroom van 16 niet omgedraaid, zodat er kortsluiting ontstaat met alle gevolgen van dien.
Hoe los ik dit op ??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 28.01.2016, 15:22

Hi Reinier,

daarvoor is het Dinamo systeem verantwoordelijk.
Block 20 en 16 worden met elkaar in Dinamo gekoppeld en dan zordt Dinamo dat beide blokken in fase zijn.

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 28.01.2016, 15:30

Hoi Rob,

Maar dat gebeurt kennelijk niet.
Met koploper heb ik nergens last van, dus denk ik dat ik in RR ergens iets moet instellen, maar ik weet niet wat.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 28.01.2016, 15:48

Hallo Reinier,

in jou trace kommt er geen loc uit block 20...

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 28.01.2016, 16:25

Hoi rob,

Hierbij de trace die ik net gemaakt heb met een trein uit blok 20 naar 16 en 16 heeft dan een verkeerde polariteit.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 28.01.2016, 16:44

Hallo Reinier,

Dinamo poort 15=B-16 en poort 16=B-20
Zoals je kunt zien in de trace wordt de link tussen beide blokken als commando aan Dinamo gestuurd:

Code: Select all

20160128.161957.921 r9999c transact ODINAMO  0221 link 15(B-16) to 16
20160128.161957.921 r9999c transact ODINAMO  0762 fb 11 = off
20160128.161958.078 r9999I 08 schoo OLoc     1533 analog loco: curblock=[B-20] V=40
20160128.161958.093 r9999c transact ODINAMO  0167 processing system command [analog]
20160128.161958.093 r9999c transact ODINAMO  0252 set trackport 16 to analog
20160128.161958.093 r9999I 08 schoo OModel   2344 informing 12 listeners of a system event name=sys val=analog...
20160128.161958.156 r9999I 08 schoo OLoc     1574 analog loco: destblock=[B-16] V=40
20160128.161958.156 r9999I 08 schoo OModel   2344 informing 12 listeners of a system event name=sys val=analog...
20160128.161958.187 r9999c transact ODINAMO  0167 processing system command [analog]
20160128.161958.187 r9999c transact ODINAMO  0252 set trackport 15 to analog
20160128.161958.187 r9999c transact ODINAMO  0416 function 08 schoonmaaktrein (analog 0S) trackport=16 lights=on f1=off f2=off f3=off f4=off
20160128.161958.203 r9999c transact ODINAMO  0327 loco 08 schoonmaaktrein (analog 0S) speed=25 dir=rev trackport=16
20160128.161958.203 r9999c transact ODINAMO  0327 loco 08 schoonmaaktrein (analog 0S) speed=25 dir=rev trackport=15
20160128.162150.218 r9999c transact ODINAMO  0791 Alarm Event
20160128.162150.218 r9999E transact ODINAMO  0799 block [B-20][16] has short-circuit

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 28.01.2016, 17:15

Hoi Rob,

Ik snap denk ik wel wat je bedoelt, ik lees in ieder geval de link, het gebeurt echter niet.
Ik heb een andere loc gepakt en de trace uitgelezen en nu zie ik het niet staan, of ik ben kippig, niet onmogelijk hoor.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 28.01.2016, 17:45

Hallo Reinier,

ik stel voor dat je met gebruiker cadeboer contact zoekt; Casper heeft heel veel met het Dinamo Systeem getest.
Waarschijnlijk kan hij jou een Tip geven.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 28.01.2016, 22:33

Hoi

Ik zal je plan eens in kijken hoe heb je de kortsluit beveileging in je tmh's staan op hoog?

Casper

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 29.01.2016, 08:52

Hoi Rob

Zal het eens aan de geleerde vragen maar ik meen dat het programma moet vertellen hoe de polariteit moet liggen. Ik meen dat Dinamo dit niet doet.

Casper

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 29.01.2016, 09:12

Hoi Rob

Net even met de geleerden gesproken het programma zou moeten vertellen bij een analoge loc dat de polariteit veranderd moet worden. IK weet dat er bij koloper itrain en traincontroller er een functie voor Dinamo van Polariteit in zit dat als je blokken verkeerd om hebt aangsloten je dit hier in kan aangeven. Ik weet niet wat Rocrail doet als de rijrichting veranderd wordt bij Dinamo en analoge locs.

Groeten
Casper

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 29.01.2016, 09:56

Hi Casper,

het moet bij het Link commando worden aangegeven.
Ik zal deze optie in de rijstraat inbouwen.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 29.01.2016, 10:16

Ok dank daarvoor en voor de snelle reactie.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 29.01.2016, 10:24

Hoi Rob

kun je dan ook een raspbarry build maken hiervan?

Grtn Casper.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42308
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 29.01.2016, 10:27

Hi Casper,

er is al een optie in de rijstraat voor polarisering welke ik dan ook ga gebruiken voor TrackDriver Systemen.
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=rou ... larisation
"False" is dan bij Dinamo geïnverteerd.

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”