blok in 2 richting rijden

Post Reply
reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 30.01.2016, 11:44

Doe rustig aan hoor, ga nu eerst naar Utrecht toe, kan niet eerder dan morgen weer even verder.

In ieder geval alvast bedankt.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42350
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 30.01.2016, 11:45

reiniervo wrote: Bij beide staat echter (B-16), moet dat niet een keer (B+16) zijn ??
nee, daar wordt alleen het Blok ID getraced.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42350
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 30.01.2016, 12:08

Hallo Reinier,

er zit nog een fout in; Er wordt nu altijd de polarisatie vlag gezet... :(
Een correctie komt er in revisie 10.631.

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 31.01.2016, 10:50

Hallo,

Net even getest, maar er is nog niet veel verandert.
Zal proberen om vanmiddag of anders morgen wat uitgebreider te testen, want op de een of andere manier deed hij het 1 keer goed, maar toen kwamen er andere verschijnselen. Ik moet nog wat uitgebreider testen om het een en ander goed te kunnen omschrijven.

Tot laters.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 31.01.2016, 11:00

Wat ging er ongeveer fout dan? ben wel benieuwd.

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 31.01.2016, 14:34

Hallo, hier het verhaal:
Uitgangspunt is dat blok 16 vanuit 2 richtingen kan worden bereden: 11 - 16 - 21 (=A) en 20 - 16 - 12 (=B)
Bij de rijwegen 11 - 16 en 20 - 16 staat de polarisatie op no.
Ik begin met A; geen probleem, de polariteit staat goed.
Nu komt B; de polariteit van blok 16 wordt niet omgedraaid. Ik rijd (achteruit) over de enter-melder en de loc gaat keurig langzamer rijden, ik rijd (achteruit) over de in-melder en de loc stopt. Dat wordt kennelijk dus wel verwacht, want doe ik dit andersom dan krijg ik een spookmelding.
Ik laat de trein verder rijden naar blok 12 (moet hem tegen zichzelf induwen).

Ik begin opnieuw, zet de loc in blok 16 en laat hem automatisch rijden. Hij wil naar blok 12, echter de polarisatie staat verkeerd; hij rijdt naar blok 21.

Wat mij ook opvalt is dat de rijstroom op alle bereden sporen blijft staan, deze valt niet af ???
Ook loopt de teller van de stoptijden niet meer.

Als jullie ergens een trace van willen hoor ik het wel, mag ook de gehele trace, dan doen we de test opnieuw.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42350
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 31.01.2016, 15:06

Hallo Reinier,
Ook loopt de teller van de stoptijden niet meer.
dat moet bewust worden geactiveerd om te veel meldingen te voorkomen:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=roc ... mer_events

Wacht maar even op Casper wat betreft de rijrichting en polarisatie want Dinamo is niet echt mijn gebied.

Wat je wel nog kan na kijken is of de polarisatie bij een rijstraat met 'no' nu gelijk is.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42350
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 31.01.2016, 16:28

Hallo Reinier,
Wat mij ook opvalt is dat de rijstroom op alle bereden sporen blijft staan, deze valt niet af ???
dan moet je bij alle blokken op de interface Tab "Reset" aan vinken.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42350
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 31.01.2016, 16:29

Hallo,

even een kleine test opstelling met Dinamo P&P.
De polarisatie vlag heeft geen invloed...
Geen idee welk commando dan gestuurd moet worden.

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 31.01.2016, 16:40

het makt idd niet uit of de polarisatie op no staat of op yes of op none.
De polarisatie blijft gelijk.
Bij de loc. kun je ook nog op omkeren drukken, dan gaat ie wel de andere kant op. Ook bij handbediening gaat ie gewoon heen en weer.
Het lijkt mij dat dat dan ook automatisch moet kunnen (zegt deze simpele ziel).

rjversluis
Site Admin
Posts: 42350
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 31.01.2016, 16:48

Hi Reinier,

ik overleg even met Leon.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42350
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 31.01.2016, 16:52

Hi,

antwoord van Leon:
Leon wrote:Zo moet het werken. En ik weet zeker dat andere software die Dinamo aanstuurt die functie ook hiervoor gebruikt. Wellicht zit er in een specifieke Dinamo software versie een bug, maar dat kan ik komende week niet testen...
dus mijn implementering is juist en wordt ook juist aan Dinamo gestuurd...

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 31.01.2016, 17:36

Rob,

Ik geloof jullie direct.
Ik stuur deze dinamo configuratie ook aan met koploper en dan werkt het allemaal wel, dus zou ik zeggen dat er geen bug zit in dinamo.
Misschien doe ik ergens toch nog iets niet goed hoor, dat is niet onmogelijk.
Ik kan verder wel rijden, maar ik ga de komende tijd wel ermee verder testen en proberen.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42350
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 31.01.2016, 17:49

Hi Reinier,

ik probeer hier een moedwillige kortsluiting tussen twee blokken te maken met Dinamo THM.
De analoge lok rijdt automatisch van blok 1 naar 2.
Het maakt niet uit of de inverteer vlag meegestuurd wordt of niet; De lok rijdt kortsluit vrij in beide gevallen van 1 naar 2.

Volgens Leon gebruik ik het juiste commando voor het ompolen alleen werkt het niet.
Welk commando andere software gebruikt weet ik niet.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 31.01.2016, 18:40

Hoi rob,

Ik wacht wel even tot Casper woensdag getest heeft bij Dinasys.
Dat verhaal van leon heb ik wel eens eerder gezien, maar daar snap ik niet zoveel van hoor.

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”