blok in 2 richting rijden

rjversluis
Site Admin
Posts: 42304
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 01.02.2016, 13:01

Hallo Reinier,

ik heb het probleem gevonden.
Dit heeft te maken met andere TrackDriver systemen die sinds kort erbij gekomen zijn.

Vanaf revisie 10.642 kann ik nu wel een kortsluiting forceren met de Polarisatie 'Nee' optie.

De nieuwe blok optie hiervoor staat default aan en is dus OK voor Dinamo:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=blo ... ked_blocks

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 01.02.2016, 21:54

Hoi Rob,

Dat zou mooi zijn. Het klinkt in ieder geval zeer hoopvol.
Ik ga dit woensdag of donderdag uitproberen, vandaag en morgen oppassen, dus dat wordt niet veel.
Zodra ik het heb getest hoor je van me.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 03.02.2016, 13:48

Hoi Mannen

Helaas is het vandaag niet gelukt om te testen ben niet aan het werk geweest bij PiCommIT i.v.m met ziekte.
Hoop snel wat dingen te kunnen testen.

CAsper

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 03.02.2016, 16:45

Nou ik heb uitvoerig getest en kom de volgende resultaten:
In eerste instantie lukte het niet en ben ook aan de loc-instellingen geweest en heb om omkeren gedrukt. dat had ik beter niet kunnen doen.
Ben een hele tijd bezig geweest om alles weer goed te krijgen, de situatie is nu als volgt:
Versie: 10642
rijweg 11-16 en 20-16 polarisatie op no.
Het volgende gebeurt als ik rijdt van 11-16-21: de trein rijdt in 11 en komt in 12 met kortsluiting, de polarisatie van 12 is niet goed.
Ik duw de trein door naar de enter-melder en de in-melder en de trein stopt. (alles tegen de stroom in)
Ik vertrek weer uit blok 16 naar 21 en de trein rijdt de goede kant op, of te wel de polariteit is ineens omgedraaid (beetje laat)

Ik rijdt nu van 20 -16 -12: de trein rijdt in 20 en gaat keurig verder in 16 via de enter-melder (is in-melder bij 11 - 16) en de in-melder (= enter-melder bij 11 - 16) en stopt netjes.
Ik vertrek weer uit blok 16 richting 12 en wie schets mijn verbazing dat de trein de verkeerde kant oprijdt (de polariteit is weer omgedraaid).

ik heb nog een vreemd verschijnsel nadat ik aan omkeren heb gezeten:
van blok 9 - 13 vind kortsluiting plaats, pas bij de enter-melder van 13 wordt de polariteit omgedraaid en rijdt de trein verder.

Heel bijzonder allemaal, daar heb de issue.zip van het geheel bijgevoegd.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42304
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 03.02.2016, 16:53

rijweg 11-16 en 20-16 polarisatie op no.
waarom ook tussen 11-16???
Deze optie heb je alleen nodig als er van 20-16 wordt gereden.

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 03.02.2016, 18:01

Hoi Rob,

Langzaam begin ik het te begrijpen.
Het probleem bij 9 - 13 is opgelost, daar stond bij de rijweg de polariteit op no ipv none.
Het dat ook bij 11 - 16 weggehaald en nu gaat het bijna goed:
Van 11 - 16 - 21 gaat prima, ook bij herhalingen.
Van 20 - 16 -12 : het binnenrijden gaat goed t/m het stoppen bij de in-melder.
Bij het weer vertrekken is de polariteit weer teruggezet en dat moet niet.
Kun je daar nog naar kijken ??

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 04.02.2016, 09:26

Hoi

Ik heb ook vaak gemerkd dat alleen omkeren als een loc de verkeerde kant op rijd niet genoeg is vaak moet je ook draai aankomst zijde om doen. Heb hiermee ook veel ellende voorkomen met de dtc.

Casper

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 04.02.2016, 10:28

Hallo,

vanmorgen nog even weer gekeken en getest. Blok 16 stond op rangeren, maar dat heeft kennelijk geen invloed.
Vanuit 20 naar 16 gaat goed, maar dan verder rijden naar 12 niet. er wordt op het scherm wel naar 12 gereden, 12 heeft ook spanning, maar fysiek gaat de trein terug naar 20 ?????

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 05.02.2016, 06:48

Heb je gedaan wat ik zij na omkeren ook even aankomstzijde omkeren?

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 05.02.2016, 10:25

ik ben er vanmorgen nog even mee bezig geweest en omkeren en aankomstzijde omdraaien regelmatig gebruikt en het enige wat ik bereik is dat de trein nu ook al bij de enter-melder remt, stopt en teruggaat terwijl het op het scherm toch echt het volgende blok wordt weergegeven en niet het blok waar de trein vandaan komt.
Andere locomotieven, waarmee ik tot nu toe niet heb getest, rijden tot de in-melder en gaan dan terug, wat niet hoort.
Ik ben nu wel weer een hele tijd bezig met omkeren en aankomstzijde om de alles weer terug te zetten waar ik was, het is nog niet gelukt om de testtrein ook weer in ieder geval tot aan de in-melder te laten rijden, kost me weer een paar uur.
Ik blijf straks dus liever af van omkeren en aankomstzijde omdraaien.

Wat mij wel opvalt is dat bij blokdetails bij type geen v staat maar het hele blokje is gevuld. Als ik er een v van maak wordt het weer aangepast naar een blokje. Wat betekent dat ? Bij elk ander blok staat een v.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 05.02.2016, 10:51

Kun je daar eens een screendump van maken? snap niet helemaal wat je bedoeld. Bedoel je in het loc venster?

Casper

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 05.02.2016, 13:55

Casper,

Wat ik bedoel vind je onder Tabellen - blokken - tabblad details: Type: Als ik bij overige een vinkje (v) zet wordt dit automatisch verandert in een dicht blokje.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

smitt48
Moderator
Posts: 6111
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: blok in 2 richting rijden

Post by smitt48 » 05.02.2016, 14:15

Hi,

Dat hangt af van jouw OS. Het blijft hetzelfde.

Tom

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 05.02.2016, 15:32

Hoi Tom,

het is echter alleen bij dit blok, bij alle andere blokken blijft het vinkje wel staan.
Dat vind ik juist vreemd. Mij OS is Windows XP.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42304
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 05.02.2016, 15:39

Het Tri-State Checkboxes.
Lees dit:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=blo ... ls-en#type

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”