blok in 2 richting rijden

Post Reply
reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 05.02.2016, 16:12

Rob,

Ik denk dat ik het wel snap, alleen ik krijg het niet weg.
Als ik van het blokje een vinkje maak en doe "overnemen" dan verandert het vinkje onmiddellijk in een blokje.
Ik begrijp niet waarom dat is.

smitt48
Moderator
Posts: 6111
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: blok in 2 richting rijden

Post by smitt48 » 05.02.2016, 16:31

Hi,

Klik en het blokje verandert in een leeg blokje, klik weer en je hebt een vinkje (dat type trein wacht), klik weer en je krijgt een blokje (dat type trein wacht niet).

Tom

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 05.02.2016, 17:48

om,

Ik klik, dan verandert het blokje in een leeg blokje, klik weer en ik krijg een vinkje, druk op overnemen en rocrail maakt er zelf een blokje van.
Ik wil een vinkje, maar dat lukt mij zo niet.
Bij alle blokken wel, maar alleen bij dit blok niet.

smitt48
Moderator
Posts: 6111
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: blok in 2 richting rijden

Post by smitt48 » 05.02.2016, 18:00

Hi Reunier,

Even je plan.xml aanhangen, dan kunnen wij kijken.

Tom

Ps. Rob gelooft niets hij wil alles zelf zien :mrgreen:

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 05.02.2016, 18:21

hier mijn plan.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

smitt48
Moderator
Posts: 6111
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: blok in 2 richting rijden

Post by smitt48 » 05.02.2016, 19:27

Hi Reinier,

Je hebt gelijk. Blok B15 en B16 gaan elke keer automatisch van vinkje naar blokje.

Tom

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 05.02.2016, 21:31

Tom,

het is zelfs zo dat als ik van een blok, bv 17 een blokje maak, dan kan ik dat niet meer terug krijgen in een vinkje.
het gaat ook automatisch naar een blokje ???

rjversluis
Site Admin
Posts: 42306
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: blok in 2 richting rijden

Post by rjversluis » 06.02.2016, 08:55

Hallo,

ja, daar zit in de dialoog een foutje.

Vanaf revisie 10.655 zou dit verholpen moeten zijn.

smitt48
Moderator
Posts: 6111
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: blok in 2 richting rijden

Post by smitt48 » 06.02.2016, 13:05

Hi Rob,
Vanaf revisie 10.655 zou dit verholpen moeten zijn.
With 10666 it works OK.

Tom

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 06.02.2016, 13:46

Correct,

Het werkt zoals bedoeld.
Nu nog van blok 20 - 16 - 12 doorrijden.

smitt48
Moderator
Posts: 6111
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: blok in 2 richting rijden

Post by smitt48 » 06.02.2016, 14:52

Hi Reinier,

Sorry, ik kan je niet helpen. :oops: Ik weet niet hoe Dinamo werkt.

Tom

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 06.02.2016, 20:56

Hoi

IK heb je berichtjes gelezen is het mischien een idee dat ik eens langs kom en een blijk over je schouders werp? moet ik nog wel ff thuis overleggen.

Casper

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 06.02.2016, 21:14

Waarom heb je in blok 16 je melders niet ingevuld in de rijwegen zie screen dump
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: blok in 2 richting rijden

Post by cadeboer » 06.02.2016, 21:18

Wat voor een Dinamo systeem heb je een classic of plug and play en gebruik je terugmelders met cd16 dan? vind je nummering zo vreemd van je terugmelders. Normaal is blk 1 tm 1 en tm 9 bij het classic systeem.

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: blok in 2 richting rijden

Post by reiniervo » 07.02.2016, 16:19

Hoi Casper,

Ik heb de melders ingevuld bij de auto gegenereerde rijwegen, maar zal ze hier ook invullen, kijken wat dat doet.
Mijn Dinamo systeem heb ik ca. 10 jaar geleden zelf gebouwd en bestaat uit 1 RMH voor de communicatie met de PC, de aansturing van de TM51 en OM32 en voor de wissels.
Verder 1 TM51 voor 8 blokken en het inlezen van de schakelaars, en 3 TM51-s voor de overige blokken.
Dan nog 1 OM32 voor de seinpalen.
Langskomen en meekijken mag altijd, dan stuur ik je mijn adres wel via de normale mail.

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”