[opgelost] robweb vraag 2

Post Reply
reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

[opgelost] robweb vraag 2

Post by reiniervo » 24.03.2016, 18:38

Hallo,

Ik heb nu rocweb aan de praat en ik kan een trein bedienen via de I-pad.
Dat gaat heel mooi, maar nu de vraag:
Tot nu toe kan ik slechts een trein in 1 blok besturen vanaf de I-pad en moet hem dan handmatig in het volgende blok plaatsen om weer verder te kunnen.
Dat wil ik echter niet.
Hoe kan ik een simpel baantje van zeg 4 blokken handmatig bedienen via de I-pad, dus vooruit, achteruit en dan over al de 4 blokken ?
Last edited by reiniervo on 28.03.2016, 13:01, edited 1 time in total.

agre30
Posts: 874
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland
Contact:

Re: robweb vraag 2

Post by agre30 » 24.03.2016, 20:22

Hoi Reinier,
Het helpt als je in Rocrail een issue aanmaakt en dan hier het bestand upload. Als je dan je probleem wat specifieker omschrijft op basis van je plan is het makkelijker je te helpen.

smitt48
Moderator
Posts: 6114
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: robweb vraag 2

Post by smitt48 » 24.03.2016, 20:50

Hi Reinier,

Een mooi voorbeeld van verspreken (slip of the tongue). :mrgreen:
robweb
Rocweb (de officiële naam) die door Rob ontworpen is wordt Robweb! :thumb_up:

Tom

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: robweb vraag 2

Post by reiniervo » 26.03.2016, 10:59

Ik heb een issue aangemaakt wat ik hierbij stuur.
Mijn vraag is eigenlijk simpel, hoe kan ik nu met Rocweb de trein van B13 naar blok B25 handmatig bedienen.
Ook wil ik weer terug kunnen, dus heen en weer !
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: robweb vraag 2

Post by rjversluis » 26.03.2016, 11:09

reiniervo wrote:Ik heb een issue aangemaakt wat ik hierbij stuur.
Mijn vraag is eigenlijk simpel, hoe kan ik nu met Rocweb de trein van B13 naar blok B25 handmatig bedienen.
Ook wil ik weer terug kunnen, dus heen en weer !
lukt dat met Rocview?
Lijkt mij geen moeilijke opgave voor een handbediening; Ik begrijp ook niet waarom je deze vraag stelt. Probeer het toch gewoon.

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: robweb vraag 2

Post by reiniervo » 26.03.2016, 12:57

beste Rob,

Uiteraard heb ik het geprobeerd. Ik stel geen vragen zomaar, alleen als iets niet werkt.
De loc rijdt keurig in B13 heen en weer, maar zodra ik in het volgende blok komt (B25) staat hij stil.
ALs ik hem handmatig daarin plaats doet hij het uiteraard weer, maar dat is niet mijn bedoeling.
De vraag is dus waar heb ik instellingen verkeerd staan of komt het door het Dinamosysteem soms ?

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: robweb vraag 2

Post by rjversluis » 26.03.2016, 13:04

Hallo Reinier,

dit heeft dus niets met Rocweb te maken.
De vraag is dus waar heb ik instellingen verkeerd staan of komt het door het Dinamosysteem soms ?
Zonder jou bestanden gezien te hebben kan ik daarover eigenlijk niet veel zinnigs zeggen behalve dat je stap voor stap functies moet uit proberen en niet te veel tegelijk.
Vraag anders aan Casper wat er misschien verkeerd zit; Casper is tot nu toe de uitgesproken expert wat Dinamo/Dinasys en Rocrail betreft.

smitt48
Moderator
Posts: 6114
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: robweb vraag 2

Post by smitt48 » 26.03.2016, 15:00

Hi Reinier,
De loc rijdt keurig in B13 heen en weer, maar zodra ik in het volgende blok komt (B25) staat hij stil.
Hoe rijdt de trein heen en weer? Tussen welke blokken?
reiniervo.PNG
Dit is de hele baan!

Ik dacht dat dit een Rocweb/view issue was als dit een Dinamo issue is ben ik er uit.
reiniervo2.PNG
Ik vond dit probleem. Je moet de "lege" loco verwijderen van de "toelaten" kolom.

Groeten Tom
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

agre30
Posts: 874
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland
Contact:

Re: robweb vraag 2

Post by agre30 » 26.03.2016, 18:51

Hoi Reinier,
als je trein heen en weer moet rijden tussen de twee blokken doe je het volgende:
- Bij elk blok het vinkje bij 'rijrichting veranderen toegestaan' weghalen en het vinkje bij 'Kopstation' aanzetten
- Bij de lok het vinkje bij 'Pendeltrein' aanzetten

Verder zie ik dat je wel rijwegen hebt aangemaakt maar je hebt bij de blokken niet aangegeven hoe de melders gebruikt moeten worden.
In bijgaand plan heb ik de aanpassingen voor je gemaakt. En ik heb met de analyzer de fouten er uit gehaald.
Ik heb op 1 na alle locomotieven verwijderd en de Interface id's weggehaald omdat ik het virtueel getest heb.
Als je alleen Rocview opstart kun je het bestand openen en de aanpassingen bekijken en later overnemen in je eigen plan.

Virtueel rijdt de trein nu heen en weer tussen de twee blokken.

Succes.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

smitt48
Moderator
Posts: 6114
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: robweb vraag 2

Post by smitt48 » 26.03.2016, 19:59

Hi Albert,
Reinier schreef:
De loc rijdt keurig in B13 heen en weer,
Hoe kan dat met een blok? Ik dacht dat dat een Dinamo funktie zou zijn. :oops:
Ik geloof Reinier moet dit lezen. http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=stepbystep-nl

Tom

reiniervo
Posts: 56
Joined: 16.01.2016, 15:29
Location: Assen

Re: robweb vraag 2

Post by reiniervo » 28.03.2016, 13:00

hoi,

Ik denk dat rocweb prima werkt, mijn probleem lag eigenlijk in het handmatig bedienen van een loc.
Met hulp van jullie opmerkingen kan ik nu wat ik wil, een trein handmatig heen en weer laten rijden over een aantal blokken.
Met rocweb gaat dat nu ook prima.
Ik heb daar vast nog wel wat over te vragen, maar dat doe ik dan wel in een apart draadje.
Allen bedankt.

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”