Dinamo Support

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Dinamo Support

Post by rjversluis » 26.03.2016, 13:48

Hallo Dinamo gebruikers,

er komen de laatste tijd meer vragen over het Dinamo Systeem en Rocrail.
Omdat ik hier geen testbaan meer heb kan ik daar moeilijk hulp verlenen.

Nu heb ik een tijdje geleden van Leon een P&P Set gekregen voor test doeleinden, en mijn vraag aan jullie is of ik daarmee een bruikbare test opstelling mee kan maken en hoe alles aangesloten moet worden.

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Dinamo Support

Post by ETH023 » 26.03.2016, 16:59

Hoi Rob,

Ik wil je uiteraard graag helpen,volgens mij mij kun je met een plug en play set een bruikbare testopstelling maken!
Het is de RM-U is voor communicatie cpu, dan denk ik dat er een TM-44 blokkaart ( voor 4 blokken ) 4 secties per blok bij zit.
Daar kun je een mooi ovaal mee maken 4 blokken en eventueel de wissels via OC 32 aansluiten. Waarschijnlijk weet je dit al maar de blokken moeten volledig geïsoleerd zijn! Elk blok wordt elektrisch opgedeeld.

Wat wil je weten over het aansluiten?
Wil je foto's of iets anders dan hoor het wel.

Super :D dat je er tijd in wilt steken om support te kunnen geven. Hoop dat ik nu wat terug kan doen, al ben ik zelf ook niet zo'n ster hierin maar 2 weten er weer meer als 1.

Met vriendelijke groeten,
Erwin

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Dinamo Support

Post by rjversluis » 26.03.2016, 17:06

Hi Erwin,

het beste zou natuurlijk een test baantje zijn wat alle mogelijke constellaties kan afdekken.
Misschien een ovaal met twee wissels welke diagonaal van links boven naar links onder gaat zodat daar een keerlus in zit.
Voor H0 gelijkstroom weet ik niet wat de gunstigste rails zijn die met elektromagneten worden aangedreven. Heb jij een tip?

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Dinamo Support

Post by ETH023 » 26.03.2016, 18:00

Hi Rob,

Heb je rails nodig want dat wil ik je eventueel wel toesturen, ik heb nog wat oude Fleischmann messing rails en ook wat wissels heb ik nog wel. zie foto met wat magneten! Bedoel je dit?Hoor het wel weer.
~20160326_174529.jpg
Met vriendelijke groeten,
Erwin
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Dinamo Support

Post by rjversluis » 26.03.2016, 19:12

Hoi Erwin,

ja dat ziet er goed uit.
Zijn de wissels met aandrijving?
Helemaal kosteloos moet dit niet. De verzendkosten zijn zowiezo voor mijn rekening.

Ik stuur vandaag of morgen hier wel even een idee voor een testbaantje wat ik gedacht had.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Dinamo Support

Post by rjversluis » 26.03.2016, 19:16

Zo iets misschien?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Dinamo Support

Post by ETH023 » 26.03.2016, 20:42

Hi Rob,

Ja ziet er goed uit :thumb_up: , laat maar weten waar het naar toe moet? De wissels zijn met aandrijving.

Zoiets even getekend met anyrail!

240 x 75 cm.
baanplan.jpg
Met vriendelijke groeten,
Erwin
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: Dinamo Support

Post by cadeboer » 28.03.2016, 19:49

Wat wil je graag weten Rob wil je graag helpen.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: Dinamo Support

Post by cadeboer » 29.03.2016, 10:00

Hoi

Rob is het verstandigom dit samen met PicommIT te doen ik ben daar morgen kan eens overleggen met Frans wat wij kunnen betekenen.

CAsper

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: Dinamo Support

Post by cadeboer » 30.03.2016, 16:06

Hoi Rob

Wat heb je precies nodig? heb met Frans Staal overlegt dat wij ook graag wat willen betekenen. IS het een idee dat wij spoor en wissels aanleveren en of eventueel een test baantje bouwen.Laat dit even weten dan gaan we dit voor elkaar maken.

Casper

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Dinamo Support

Post by rjversluis » 30.03.2016, 16:25

Hi Casper,

van Leon heb ik een P&P Set voor test doeleinden te leen gekregen.
Een paar rails voor een testbaantje te bouwen wilde Erwin sturen.
Dus ik heb niets nodig. Tnx.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: Dinamo Support

Post by cadeboer » 30.03.2016, 16:33

OK laat even weten als dit wel zo is willen graag behulpzaam zijn.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Dinamo Support

Post by rjversluis » 31.03.2016, 09:52

Ik heb de aanbieding van Erwin toch eerst maar dankend afgezegd omdat ik niet overtuigd ben of zo'n dinamo test baantje wat gaat helpen.
Beter is om problemen te isoleren tot een minimum zodat ik het hier met een paar rails even kan nabootsen.

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Dinamo Support

Post by ETH023 » 31.03.2016, 10:19

Hoi Rob,

Geen probleem! Mocht je toch wat nodig hebben verneem ik het wel, of iets waar ik je mee zou kunnen helpen. Hoop dat het lukt om Dinamo goed te laten werken met Rocrail maar dat zal wel goed komen.

Met vriendelijke groeten,
Erwin

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: Dinamo Support

Post by cadeboer » 31.03.2016, 13:31

Hoi Rob

Kan ik iets betekenen een test opstelling maken? laat ff weten.

CAsper

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”