Opstel sporen met 1 blok uitgang

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Opstel sporen met 1 blok uitgang

Post by cadeboer » 10.08.2016, 09:46

Hoi

Ik wil graag proberen een aantal opstel sporen met een blok te voeden, ik weet in andere programma's kun je dit oplossen met een relais kaart en blokken aan deze relais te koppelen. Nu zag ik virtueel blok staan zou ik dit hiermee ook kunnen oplossen dat ik een blok gebruik waar een uitgang van het dinamo systeem aanhangt en deze virtueel koppel aan de rest van de blokken in het opstel sporen blok?


Grtn Casper

rjversluis
Site Admin
Posts: 42332
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: osptel sporen met een blok

Post by rjversluis » 10.08.2016, 15:41

Hi Casper,

ik begrijp niet wat je wilt.
Virtuel blocks en Dinamo hebben logisch niets met elkaar te maken.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: osptel sporen met een blok

Post by cadeboer » 10.08.2016, 16:15

Hoi Rob

Fijne vakantie gehad en ben je al klaar met je woning.

Wat de bedoeling is dat je met een uitgang meerder blokken kan aansturen dit omdat je dan bespaart op het aantal blokken dat je gebruikt bij een bijv. schaduwstation. Normaal kun je dit doen door er een relais tussen te plaatsen tussen een uitgan van de tmh/cd16 - tm44 en de sporen die je wil bedienen. In de software geef je dan in de routes aan welk relais geschkeld moet worden voor het betrteffende blok. Dat is een beetje het idee.

Casper

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: osptel sporen met een blok

Post by cadeboer » 12.08.2016, 06:25

Hoi Rob

Weet je al iets meer? kan ik het gaan testen namelijk.

Casper

rjversluis
Site Admin
Posts: 42332
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: osptel sporen met een blok

Post by rjversluis » 12.08.2016, 06:49

Hallo Casper,

je kunt in routes ook uitgang commando's zetten.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: osptel sporen met een blok

Post by cadeboer » 12.08.2016, 13:45

Hoi Rob

Dat klopt maar hoe defineer ik dit dan? want je gaat blokken met de zelfde melder adres gebruiken krijg je dan geen ghost melding? of kun je dit met acties oplossen.

Casper

rjversluis
Site Admin
Posts: 42332
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: osptel sporen met een blok

Post by rjversluis » 12.08.2016, 13:49

Hallo Casper,

je wilt dus meerdere blokken bedienen met dezelfde Dinamo uitgang?
Dat gaat met Rocrail niet, en ik ben het ook niet van plan te ondersteunen.
Ik dacht dat dit systeem goedkoper was dan normaal DCC en melders? Dus waarom zo zuinig doen?

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: osptel sporen met een blok

Post by cadeboer » 12.08.2016, 14:37

haha omdat het kan.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: osptel sporen met een blok

Post by cadeboer » 12.08.2016, 14:43

He Rob

Het systeem kost natuurlijk geld en zou mooi zijn als dit toegepast zou kunnen worden. Er zijn een hoop mensen die een analoge baan hebben met veel locjes die niet digitaal zijn. Voor hun is dit echt een uitkomst scheelt toch weer wat geld us ben zunig he. Zou dit ook niet op te lossen zijn met acties? ik ga wel eens wat nadenken en prutsen. Mawr wat moet ik mijn dan voorstellen bij virtuele blokken? dit zijn dan toch ook blokken die wel op de baan zitten maar dan niet met melders aangesloten?.

Casper

rjversluis
Site Admin
Posts: 42332
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: osptel sporen met een blok

Post by rjversluis » 12.08.2016, 15:54

Hallo Casper,

als je niet weet wat Virtuele blokken zijn moet je maar het betreffende artikel in het Wiki lezen, of hier in het forum zoeken.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: osptel sporen met een blok

Post by cadeboer » 12.08.2016, 19:30

Hoi had ik gedaan maar wordt me nog niet geheel duidelij.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42332
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: osptel sporen met een blok

Post by rjversluis » 13.08.2016, 06:52

Bij virtuele blokken speelt de trein lengte de hoofdrol.
Stel een Virtueel blok heeft 2 slave blokken, A en B, en als er een trein richting A rijdt welke niet past in a dann wordt naar het Virtuele blok uitgeweken met de lengte A+B.

Er is een opstelspoor object in Rocrail: Staging Block.
Maar daar worden trackdriver systemen niet ondersteund.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42332
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: osptel sporen met een blok

Post by rjversluis » 13.08.2016, 07:04

Je kunt toch gewoon een aantal blokken achter elkaar definieren met alle het zelfde adres en middels route commando's de betreffende relais besturen.

cadeboer
Posts: 387
Joined: 06.06.2012, 09:23

Re: osptel sporen met een blok

Post by cadeboer » 13.08.2016, 07:23

Hoi

Dank voor het meedenken is het mogelijk om Dinamo hier ook in te ondersteunen en toch de mogelijkehid te onderzoeken met een uitgang en meerder opstelblokken.

Casper

rjversluis
Site Admin
Posts: 42332
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: osptel sporen met een blok

Post by rjversluis » 13.08.2016, 08:59

cadeboer wrote:Dank voor het meedenken is het mogelijk om Dinamo hier ook in te ondersteunen en toch de mogelijkehid te onderzoeken met een uitgang en meerder opstelblokken.
Staging Block is uitgesloten, en gaat ook niet komen, voor track driver systemen zoals Dinamo.

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”