Help, Loc rijdt de verkeerde kant op

Post Reply
WopkeN
Posts: 4
Joined: 07.05.2017, 18:31

Help, Loc rijdt de verkeerde kant op

Post by WopkeN » 30.11.2017, 17:44

rocrail.002.trc
myplace.xml
Help, ik weet het niet meer.
Op het moment dat ik de loc start wordt de route goed uitgezet maar rijdt de loc achteruit terwijl de verlichting wel goed brandt.
Als ik de plaatsing van standaard afhaal rijdt hij wel goed maar brandt de verlichting weer verkeerd.
Met de Dinamo test software DinamoUsersCC gaat het wel goed.

Het lukt me niet meer om de route uit te zetten van 03B1.1 naar 03B2 terwijl dit wel goed ging, maar ik heb ondertussen al van alles geprobeerd.

Groet,

Wopke
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42378
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Help, Loc rijdt de verkeerde kant op

Post by rjversluis » 30.11.2017, 17:59

Hallo Wopke,
Als ik de plaatsing van standaard afhaal rijdt hij wel goed maar brandt de verlichting weer verkeerd.
weet je zeker dat de verlichting van de lok juist is aangesloten?
Bij analoge loks kan software dat niet bepalen; Alleen de richting en snelheid kan aan dinamo worden doorgegeven, niet aan welke kant de leds moeten schijnen.

LDG
Site Admin
Posts: 2707
Joined: 18.10.2010, 00:03
Location: near Karlsruhe/Germany

Re: Help, Loc rijdt de verkeerde kant op

Post by LDG » 30.11.2017, 18:07

Hallo Wopke,

sorry I do not speak dutch.

Short answer ( from trace/log with automat level on ) :

Block [03B2] is too short for loco [V200 054 (R)]; LocoLen=108 + MinOverLen=20 > BlockLen=82
Block [03B3] is too short for loco [V200 054 (R)]; LocoLen=108 + MinOverLen=20 > BlockLen=83

Regards / Gruß,
Lothar

WopkeN
Posts: 4
Joined: 07.05.2017, 18:31

Re: Help, Loc rijdt de verkeerde kant op

Post by WopkeN » 30.11.2017, 20:51

@Rob,

Dank je wel voor je vlotte reactie maar! De twee locs waarmee ik test hebben alle bij hetzelfde probleem, een van de twee heeft wisselende sluitlichten waarbij de verlichting voor brand en de loc achteruit rijdt.
Met het test programma werkt het wel goed, ik dacht dat ik misschien m'n rijwegen verkeerd had ingevoerd of wat dan ook.

Mocht iemand nog een idee hebben dan graag, ik vind het niet netjes om al m'n locs van de standaard richting af te halen plus nog het probleem van de verlichting.


@Lothar,

Thank you very much that was the trick, I don't know if I would ever found that one out, I also checked "Sensor monitor in automatic mode" now.
I’m glad that you can read Dutch.

Gentleman, my regards,

Wopke

smitt48
Moderator
Posts: 6112
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: Help, Loc rijdt de verkeerde kant op

Post by smitt48 » 30.11.2017, 21:11

Hi Wopke,

Ik weet niet of dit helpt bij Dinamo?!
Ik heb een paar oude Maerklin loks die dit haakje moeten hebben.
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=loc ... #plaatsing

Tom

WopkeN
Posts: 4
Joined: 07.05.2017, 18:31

Re: Help, Loc rijdt de verkeerde kant op

Post by WopkeN » 30.11.2017, 21:29

Tom,

Dank je wel maar als ik die gebruik dan rijdt de loc wel de goede kant op maar dan klopt de verlichting niet en ik vrees dat het dan met al m'n loc's is (zo ver ben ik nog niet).
Ik gok (hoop) nog steeds dat ik ergens iets mis heb gedaan, anders zou het met het test programma ook verkeerd gaan.

Groet,

Wopke

agre30
Posts: 874
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland
Contact:

Re: Help, Loc rijdt de verkeerde kant op

Post by agre30 » 01.12.2017, 09:17

Hoi Wopke,
Staat je loc wel goed in het blok in Rocrail? Wat gebeurt er als je rechtsklikt op het blok en kiest voor 'draai aankomst zijde om' ?
Als het allemaal niet lukt kun je het best een Incident (menu Help) aanmaken in Rocrail en het resultaat hier uploaden.

Succes,

Albert.

WopkeN
Posts: 4
Joined: 07.05.2017, 18:31

Re: Help, Loc rijdt de verkeerde kant op

Post by WopkeN » 02.12.2017, 13:26

@Rob

Sorry maar ik zat ernaast, ik had echt het idee dat de verlichting verkeerd om werkte maar nu ik de snelheid wat naar beneden heb weten te brengen en de lok de goede kant op laat rijden blijk dat (nu) de verlichting brandt zoals het moet.
Ondertussen wel weer een hoop geleerd.

@Albert

Dank je wel, de baan rijdt nu goed, ik moet alleen bij de vier locs die erin zitten de placing van Default afhalen wat ik wel jammer vindt.
Ik heb nu de taal op Engels gezet dat is makkelijker met hulp opvragen. Dat ik via Menu Help een incident kon aanmaken wist ik niet dat is wel makkelijker. Hoop hem niet meer nodig te hebben :) .

Ik ben benieuwd of er ook andere Dinamo Plug & Play gebruikers zijn die het zelfde ervaren met analoge loks.

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”