Blok polariteit verkeerd na IN melder [Dinamo firmware fix] Topic is solved

Post Reply
ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Blok polariteit verkeerd na IN melder [Dinamo firmware fix]

Post by ETH023 » 17.02.2019, 17:07

Goedemiddag

Ik ben gisteren bij de open dag in Hilversum geweest en heb mijn Dinamo testbaan meegenomen! Nu heeft het gisteren redelijk gereden maar vandaag thuis weer het verschijnsel gehad van de loc rijdt een blok binnen en als de loc de 2de (in) melder passeert dan wordt de polariteit omgedraaid en schiet de loc de verkeerde kant uit. Het rare is dat dit niet continue is! soms rijdt het eventjes goed en dan is het weer mis. Ik heb verschillende analoge locs geprobeerd maar hebben allen hetzelfde verschijnsel. Heb een trace file meegestuurd. De digitale locs rijden wel goed.

Met vriendelijke groeten Erwin
Locpolariteit.trc
Dinamo.xml
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc Polariteit

Post by rjversluis » 18.02.2019, 17:55

Hi Erwin,

ik heb even gekeken in jou trace, maar de analoge loc rijdt daar altijd achteruit, en de DCC loc vooruit.
Dus vanuit Rocrail komt dat commando niet.
En dat het niet altijd fout gaat is natuurlijk iets wat niet logisch is.

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Loc Polariteit

Post by ETH023 » 18.02.2019, 22:10

Hi Rob,

Bedankt voor je reactie dus softwarematig kan ik niet nog wat doen om het op te lossen? Maar dat de analoge loc altijd achteruit rijdt en de digitale loc voorruit geeft aan dat het niet goed is? Of heeft dat hier niets mee te maken.

Met vriendelijke groeten Erwin

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc Polariteit

Post by rjversluis » 19.02.2019, 07:32

Hoi Erwin,

om te beginnen zou ik voorstellen om eerst alleen in één richting te rijden en dus tussen de blokken overall pijlen te zetten.
Je hebt trouwens plek genoeg, en daarom zou ik geen kleine blok symbolen gebruiken. (Dat heeft natuurlijk niets met het probleem te maken.)
Haal alle routes weg en laat de analyser nadat je richtingspijlen toegevoegd heb de routes opnieuw maken.
Daarna laat je allen de analoge lok automatisch rijden, en zodra het verkeerd gegaan is een issue maken en hier aanhangen.
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=issue-en

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Loc Polariteit

Post by ETH023 » 19.02.2019, 09:04

Hi Rob,

Bedankt ga ik doen en meld mij later weer. Als ik de pijlen heb toegevoegd en grotere blokken dan laat ik de analyser opnieuw gaan, dan vervallen toch de eerder aangelegde routes? Of moet ik het eerst verwijderen en dan opnieuw analyseren?

Met vriendelijke groeten Erwin

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc Polariteit

Post by rjversluis » 19.02.2019, 09:10

Hi Erwin,

je hebt bij de routes de 'gegenereerd' vlag weg gehaald, en deze worden dan niet meer automatisch verwijderd.

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Loc Polariteit

Post by ETH023 » 19.02.2019, 20:23

Hi Rob,

Ik heb de pijltjes gezet rijwegen verwijderd en opnieuw laten analyseren! Loc rijdt nu 1 kant op en de polariteit draait nu niet meer om alleen geeft de loc te pas en onpas een short-circuit heb een trace file gemaakt hoop dat je er wat uit kunt halen.

Heb net ook nog 45 minuten met een andere analoge loc gereden en deze rijdt zonder problemen zijn rondjes! Lijkt dus aan de andere loc te liggen.
Ga nu nog een andere loc proberen en dan op naar stap 2 wat raad je dan aan om te proberen Rob?


De test met de 2de loc is ook zonder problemen rijdt al een 1/2 uur zijn rondjes! :D

Denk dat het toch aan de 1ste loc ligt.
Test.trc
Nog even de trace erbij gedaan waarbij het wel goed gaat misschien geeft het nog wat duidelijkheid.:
2de test.trc
Met vriendelijke groeten Erwin
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Loc Polariteit

Post by ETH023 » 20.02.2019, 17:09

Hallo,

Vandaag geprobeerd met de 2 analoge locs te rijden die gisteren apart goed hebben gereden! Maar dan heb ik hetzelfde euvel dat de polariteit van de loc wanneer deze de in (stop) melder overgaat als een speer terug rijdt. Ik heb een trace file meegestuurd.

Met vriendelijke groeten,
Erwin
2 treinen.trc
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc Polariteit

Post by rjversluis » 20.02.2019, 17:26

Hi Erwin,

in de door jou uitgezochte trace kan ik daarvan niets ontdekken.
Gebruik deze functie:
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=issue-en

Gebeurt dit in ieder blok?

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Loc Polariteit

Post by ETH023 » 20.02.2019, 17:49

Hi Rob,

Het gebeurt willekeurig in een blok ik heb de onderstaande issue, kan je hier wat mee?
issue.txt
Met vriendelijke groeten,
Erwin
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc Polariteit

Post by rjversluis » 20.02.2019, 17:52

Hi Erwin,

nee, je moet de ZIP hier aanhangen.
En, voordat je hier wat meldt moet je Rocrail actualiseren.

Hier heb je de link in het Nederlands: Lezen!
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=issue-nl

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Loc Polariteit

Post by ETH023 » 20.02.2019, 18:31

Hi Rob,

Ik heb de nieuwe versie erop gezet! en een zip bestand hoop dat het nu wel werkt zip gaat niet automatisch heb hetzelf ingepakt.

Net nog effe met 1 analoge loc gereden en dat gaat zonder problemen!

Met vriendelijke groeten Erwin
Loc_Polariteit.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc Polariteit

Post by rjversluis » 20.02.2019, 19:10

Hi Erwin,

ik zie daar geen foute commando's in.
Is je bedrading in orde? Omdat als je met één loc rijdt alles goed loopt...

Jammer dat er geen andere Dinamo gebruikers in dit forum zijn.

ETH023
Posts: 104
Joined: 13.10.2015, 17:12

Re: Loc Polariteit

Post by ETH023 » 20.02.2019, 19:43

Hi Rob,

Ik heb het ook in het dinamousers forum gevraagd en daar heeft Leon op gereageerd met het onderstaande.:

Het lijkt erop dat Rocrail de spanning ompoolt. Het kan ook zijn dat op een blok nog spanning blijft staan uit een vorige passage van een andere trein. Dat laatste zou het random effect kunnen verklaren.
Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Rocrail zelf het probleem is. Ik zou het zoeken in de Rocrail configuratie.

Mvg Leon


Zeker jammer dat er geen andere Dinamo gebruikers zijn. Aan de bedrading ligt het volgens mij niet omdat het met andere software wel goed rijdt. Maar ik wil het met Rocrail aansturen, ben al een paar jaar bezig en had gehoopt met de afgelopen Open Rocrail Huis wellicht het te fiksen. Het is jammer want rocrail is een mooi programma en het is goed ondersteunt.

Zijn er misschien nog dingen die ik kant testen?
Met vriendelijk groeten en bedankt voor je hulp.

Erwin

rjversluis
Site Admin
Posts: 42383
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: Loc Polariteit

Post by rjversluis » 20.02.2019, 19:47

Hi Erwin,

wat je kunt doen is proberen exact vast te stellen wanneer het fout gaat.
En proberen het zo klein mogelijk te reproduceren, bv drie blokken achter elkaar, b1 b2 b3, in b1 en b2 een loc plaatsen, de lok in b2 naar b3 laten rijden, dan de loc in b1 naar b2 laten rijden.

Post Reply

Return to “Dinamo/MCC (NL)”