wissels aaansturen met Mardec

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

wissels aaansturen met Mardec

Post by marcombv » 21.11.2017, 22:00

Ik gebruik voor mijn aansturing van de wissels Arduino's met hierop Mardec geïnstalleerd.
Hiervoor wordt het digitale signaal wat op de baan zet ook gebruikt voor de wissels die met servo's worden aangedreven.
De servo's hebben een eigen voeding.

Ik kan per Arduino 12 wissels aansturen.
De arduino's zijn genummerd (uitsluitend administratief) en ieder wissel heeft zijn eigen adres.
In mijn geval voor de eerste Arduino 101 t/m 112.

Hoe moet ik deze wissels nu configureren binnen Roc Rail? :shock:

Groeten Marco

rjversluis
Site Admin
Posts: 42306
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by rjversluis » 21.11.2017, 22:06

Hi Marco,

met het juiste DCC accessory adres...
Hangt een beetje van de gebruikte centrale af.

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by marcombv » 21.11.2017, 22:09

Ik gebruik een DR5000 centrale.

Daar kan ik dus gewoon wissel 101 t/m 112 mee aansturen.

Maar hoe krijg ik adres 101 nu in rocrail?

Groeten Marco

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by marcombv » 21.11.2017, 22:12

Weer even wat gegoogled klopt het dat ik wissel 101 moet aansturen met 25:2, wissel 102 met 25:3, wissel 103 25:4 en wissel 104 met 26:1

Groeten Marco

agre30
Posts: 874
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by agre30 » 22.11.2017, 17:47

Marco,
Je kunt het adres invullen bij de wisseleigenschappen, tabblad interface en dan bij poortnummer. Het veld adres laat je leeg.
Overigens ben ik wel heel benieuwd hoe de Mardec het bij jou doet onder je baan. Die van mijn ligt werkloos in een doos.

Albert.

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by marcombv » 22.11.2017, 17:59

agre30 wrote:Marco,
Je kunt het adres invullen bij de wisseleigenschappen, tabblad interface en dan bij poortnummer. Het veld adres laat je leeg.
Bedankt, ik zal het straks even gaan proberen.
agre30 wrote: Overigens ben ik wel heel benieuwd hoe de Mardec het bij jou doet onder je baan. Die van mijn ligt werkloos in een doos.
Albert.
Testen op de centrale gaat prima, dus waarom zou het niet werken?
En waarom werkt het bij jou niet, of wat doet het niet?
Heb je ook de uitbreiding met het DCC shield?

Groeten Marco

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by marcombv » 23.11.2017, 10:31

agre30 wrote:Marco,
Je kunt het adres invullen bij de wisseleigenschappen, tabblad interface en dan bij poortnummer. Het veld adres laat je leeg.

Albert.
Helaas, dat heeft niet gewerkt. Zal wat anders moeten proberen.
De wissels zijn rechtstreeks via de centrale wel aan te sturen maar niet via RocRail, dat is op zich wel vreemd? :?

Groeten Marco

rjversluis
Site Admin
Posts: 42306
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by rjversluis » 23.11.2017, 11:04

Hi Marco,

probeer het toch hiermee totdat je het juiste adres gevonden hebt:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=switch-ctrldlg-en

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by marcombv » 23.11.2017, 11:11

rjversluis wrote:Hi Marco,

probeer het toch hiermee totdat je het juiste adres gevonden hebt:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=switch-ctrldlg-en

Bedankt,

Ik ga hier mee aan de slag.
Vanavond gaat helaas niet lukken dus het wordt pas morgen. 8)

Groeten Marco

agre30
Posts: 874
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by agre30 » 23.11.2017, 19:19

Marco,
Welke centrale gebruik je?
Hoe adresseer je de wissels in de centrale?

Albert.

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by marcombv » 23.11.2017, 22:42

agre30 wrote:Marco,
Welke centrale gebruik je?
DR5000
agre30 wrote: Hoe adresseer je de wissels in de centrale?
Arduino 1, adressen 101 t/m 107 (dus 7 wissels) en Arduino 2, adressen 201 t/m 207 (dus ook 7 wissels)
agre30 wrote: Albert.
Groeten Marco

agre30
Posts: 874
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by agre30 » 24.11.2017, 08:50

Marco,
Zien je instellingen er dan zo uit?
Alle velden zijn leeg, behalve bij 'Poort', daar staat 101 voor je eerste wissel.
Bij mij is wissel 101 geïnverteerd maar dat is hier niet relevant.

Het zou kunnen dat er sprake is van een offset, dus dat je 1 van het wisseladres moet aftrekken en dat invullen bij het poortnummer. Ik kan me dat eigenlijk niet voorstellen maar je kan beter alle opties geprobeerd hebben.

Succes.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by marcombv » 24.11.2017, 10:45

Hallo Albert,

Zo uit mijn hoofd heb ik het anders gedaan.
Volgens mij heb ik adres in het veld adres geplaatst. :shock: Wat op zich natuurlijk logisch is.

Maar ik ga er vanavond weer mee aan de slag.
Ik hou je op de hoogte.

marcombv
Posts: 62
Joined: 31.05.2017, 10:10
Location: Almere
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by marcombv » 24.11.2017, 22:42

agre30 wrote:Marco,
Zien je instellingen er dan zo uit?
Alle velden zijn leeg, behalve bij 'Poort', daar staat 101 voor je eerste wissel.
Bij mij is wissel 101 geïnverteerd maar dat is hier niet relevant.

Het zou kunnen dat er sprake is van een offset, dus dat je 1 van het wisseladres moet aftrekken en dat invullen bij het poortnummer. Ik kan me dat eigenlijk niet voorstellen maar je kan beter alle opties geprobeerd hebben.

Succes.
Dit was inderdaad wat ik nodig had!!

Bij de poort het wissel adres ingevuld en het werkt.

Geweldig.

Nu op naar het volgende hoofdstuk, de bezetmelding.
Maar dan moet ik eerst even wat loconet kabels op de kop tikken.

Nogmaals hartelijk dank, zo simpel, maar het adres bij poort invullen had ik nog niet aan gedacht.

agre30
Posts: 874
Joined: 24.12.2011, 20:41
Location: Netherland
Contact:

Re: wissels aaansturen met Mardec

Post by agre30 » 25.11.2017, 11:18

Hoi Marco,
Fijn dat het werkt. De adressering van wissels wordt hier uitgelegd:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=add ... sory-pg-en

Heb je ook ergens een topic waar je je baan beschrijft?
Succes met het vervolg.

Albert.

Post Reply

Return to “Algemeen (NL)”