bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post Reply
jeroentjed
Posts: 92
Joined: 07.12.2014, 00:35

bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by jeroentjed » 12.02.2018, 15:40

Hi,

Ik heb een seindecoder aangesloten (arduino met shield en ArSigDec) en als ik met de Multimaus het desbetreffende adres om zet werkt het sein (S_14_A) perfect. Echter, in RocRail knipperen de andere twee leds ook als ik het sein omzet of als tijdens het rijden het sein word omgezet.
Als ik in het controllerscherm kijk zie ik vier dingen gebeuren bij het omzetten:

15:29:38 output 26 1 1 on
15:29:38 output 26 1 1 off
15:29:38 output 26 0 1 off
15:29:38 output 26 0 0 off


Terwijl hij volgens mij alleen maar

15:29:38 output 26 1 1 on

zou moeten doen. De decoder regelt daarbij zelf wat de andere leds moeten doen. Ik heb al van alles geprobeerd qua instellingen maar het lukt me niet om dit op te lossen. Wie weet wat ik verkeerd doe?
Wat ik ook niet begrijp is hoe hij aan output 26 komt. de gebruikte adressen zijn 105 en 106.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42001
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by rjversluis » 12.02.2018, 15:45

Hi Jeroen,

je kunt het met linear of binair proberen.

En bij commando uit moet geen LED gaan knipperen...

jeroentjed
Posts: 92
Joined: 07.12.2014, 00:35

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by jeroentjed » 12.02.2018, 16:10

Hi Rob,

Als ik control op Binary zet dan gaat het sein alleen maar op groen, nadat hij het gele en het rode ledje kort even laat branden.
Ik krijg dan

16:04:55 output 26 1 1 off
16:04:55 output 26 0 1 off
16:04:55 output 26 0 0 off


te zien. Met de instelling Linear blijft in rocview het sein groen tonen en het sein zelf toont rood. Er op klikken doet niks, behalve

16:08:33 output 26 0 0 on

rjversluis
Site Admin
Posts: 42001
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by rjversluis » 12.02.2018, 16:18

Hi Jeroen,

ik heb ook geen idee hoe deze ArSigDec bestuurd moet worden.
In Rocrail heb je vele mogelijkheden om vele exotische sein decoders te besturen.
Nogmaals: Een Output off commando moet de decoder kunnen verwerken. Als de LED al uit is moet deze niet eerst weer ingeschakeld worden om het daarna weer uit te schakelen. Pas de source code van deze ArSigDec aan.

jeroentjed
Posts: 92
Joined: 07.12.2014, 00:35

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by jeroentjed » 12.02.2018, 17:23

Hi Rob,
Als ik met de multimaus het sein om zet werkt het. Is er geen mogelijkheid om RocRail alleen het 'on' commando te laten versturen?

rjversluis
Site Admin
Posts: 42001
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by rjversluis » 12.02.2018, 17:45

Hallo Jeroen,

dat zou kunnen met een extra optie.

jeroentjed
Posts: 92
Joined: 07.12.2014, 00:35

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by jeroentjed » 12.02.2018, 17:49

Hi Rob,

Ik denk dat ik daar mee geholpen zou zijn. Dus mocht je deze optie willen toevoegen dan zou je me daar een groot plezier mee doen!

rjversluis
Site Admin
Posts: 42001
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by rjversluis » 12.02.2018, 17:50

Hi Jeroen,

eigenlijk is daarvoor de firmware schuld dat het knippert...
Wat ik daar dan zou moeten inbouwen is een work-around.

Linear zou de beste optie voor deze decoder moeten zijn.

jeroentjed
Posts: 92
Joined: 07.12.2014, 00:35

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by jeroentjed » 12.02.2018, 17:59

Linear gebeurd er helemaal niets. In RocView staat het sein dan op groen. Er op klikken veranderd niets. Ik heb deze instellingen:
Schermafdruk 2018-02-12 17.55.57.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rjversluis
Site Admin
Posts: 42001
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by rjversluis » 12.02.2018, 18:05


jeroentjed
Posts: 92
Joined: 07.12.2014, 00:35

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by jeroentjed » 12.02.2018, 19:03

Het is gelukt. Ik begrijp nog steeds niet helemaal hoe het werkt, maar het werkt :-).
Ik krijg alleen op één sein een gekke melding:

18:43:06 Lenz turnout reports invalid position address 25 port 3 (check position switch wiring)

Geen idee waarom, ik kan niets in de instellingen vinden wat anders is dan bij de andere seinen. Valt wel op dat dit sein soms op groen blijft ook al is er net een trein gepasseerd.

smitt48
Moderator
Posts: 6073
Joined: 04.04.2014, 01:07
Location: Kralendijk, Bonaire - Dutch Caribbean

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by smitt48 » 12.02.2018, 20:21

Hi Jeroen,

Als je een probleem hebt moet je plan erbij doen.
Zo langzamerhand zou je dat moeten weten.

Tom

jeroentjed
Posts: 92
Joined: 07.12.2014, 00:35

Re: bij bedienen sein knipperen andere leds van dat sein ook

Post by jeroentjed » 12.02.2018, 21:17

Het gaat om sein SG_12_A. Het omzetten van dat sein geeft de melding 18:43:06 Lenz turnout reports invalid position address 25 port 3 (check position switch wiring)
Verder geeft sein SG_16_A volgens mij een verkeerd seinbeeld, dit zou geel moeten zijn gelet op het volgende sein.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Automatisch rijden (NL)”