Programming tab and srcp

Post Reply
Richard-TX
Posts: 1320
Joined: 10.07.2012, 04:00
Location: Texas, USA
Contact:

Programming tab and srcp

Post by Richard-TX » 15.05.2013, 16:04

Rob,

Since we fixed Rocpro by loading a decoder definition xml file and your changes to the srcp library, there is one last bug in the programming tab. I am not sure what is causing it but the SM number identifying the loco will suddenly get dropped or changed when doing a read all.

In the small trace below, the SM number (addr) will change from 5 to 0.

(readall button clicked)
command written: GET 2 SM 5 CV 1
srcp response: 1368629487.029 100 INFO 2 SM 5 CV 1 0
addr=5 CV=CV nr=1 value=0
command written: GET 2 SM 0 CV 2
srcp response: 1368629487.117 100 INFO 2 SM 0 CV 2 0
addr=0 CV=CV nr=2 value=0
command written: GET 2 SM 0 CV 3

Rocpro used to do the same thing but that got resolved when I configured a proper decoder file.

Do you feel like looking at this or revisit this issue at a later date?
Attachments
rocview.007.zip
(3.38 KiB) Downloaded 63 times
plan.xml
(26.58 KiB) Downloaded 60 times
rocrail.ini
(2.53 KiB) Downloaded 61 times

rjversluis
Site Admin
Posts: 39307
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 15.05.2013, 16:10

Richard...

when reading CV 1 with a result of ZERO, the next reads will use the new address of CV 1: ZERO.
Exclude CV 1, 17 and 18 from your cvs list.

Richard-TX
Posts: 1320
Joined: 10.07.2012, 04:00
Location: Texas, USA
Contact:

Post by Richard-TX » 15.05.2013, 16:44

I get it now....

The programming tab is smarter than I am. :roll:

When it reads a CV, it acts on that address accordingly and dynamically. Very cool!


Thanks.


Do you care to discuss programming things other than locos? If not, that is OK. This would be a future enhancement to Rocpro.

rjversluis
Site Admin
Posts: 39307
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 15.05.2013, 17:01

Richard-TX wrote:Do you care to discuss programming things other than locos? If not, that is OK. This would be a future enhancement to Rocpro.
I'm open for discussions with users from Texas. 8)
My friend in NYC can help me a bit.

rjversluis
Site Admin
Posts: 39307
Joined: 10.04.2006, 08:48
Location: Speyer, Germany
Contact:

Post by rjversluis » 15.05.2013, 17:26

Hi Richard,

personally I do not like DCC Stationary decoders. I prefer a bus solution like Loconet, CBUS or BiDiB. The tracks should carry DCC for mobile decoders only.
And if you have a short cut on the tracks your stationary decoders will miss commands anyway.

Richard-TX
Posts: 1320
Joined: 10.07.2012, 04:00
Location: Texas, USA
Contact:

Post by Richard-TX » 15.05.2013, 17:50


Richard-TX
Posts: 1320
Joined: 10.07.2012, 04:00
Location: Texas, USA
Contact:

Post by Richard-TX » 15.05.2013, 19:16

rjversluis wrote:Hi Richard,

personally I do not like DCC Stationary decoders. I prefer a bus solution like Loconet, CBUS or BiDiB. The tracks should carry DCC for mobile decoders only.
And if you have a short cut on the tracks your stationary decoders will miss commands anyway.
I agree with you but having said that, I have two DCC busses on my booster, One is auto reversing and one is not. Each is over current protected. One bus is for accessories and the other is for the locos and their mobile decoders.

The ESU Switchpilot Servo can be controlled by a CGA50 (loconet). The Switchpilot Servo still needs to be programmed on the main however for things like servo travel and speed.

Richard

Post Reply

Return to “srcp”